• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JONEZ1: Taky pěkné. Někde mám podobnou z vršovického seřadiště, třeba ji v průběhu dne najdu.

SHADOWALKER: Díky:).
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JOSEF_K: Ta prvni je vyborna. S temi mraky to ma takovou trochu apokalyptickou atmosferu.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---

dvoupatraky z kodane (nejsem autorem, mam to dosud jako wallpaper)
    vetsi rozmery snad nejsou na prekazku.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAEROR: Dneska bys toho stejně moc nevyfotil, protože počasí stálo za starou belu. Taky jsem přemýšlel, že bych někam s foťákem zašel, ale pohled na oblohu mě od tohoto úmyslu rychle odradil...
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    JOSEF_K: Hodně pěkné... Jel jsem dnes do Prahy, ale foťák jsem si nakonec nebral, protože Florenc pro mne holt takovou poetiku nemá...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Něco málo z Hlavního n.:)

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: OK, ozvu se mu díky. Musím to mít hotové do 25.07., ale čím dříve, tím lépe:).
    KACIR
    KACIR --- ---
    FIN: Já nejsu vrchní,já su underground :-))) Jo, předběžně domluvena prohlídka s bývalým kolegou, ale teď má asi dva týdny dovolenou a na tu dobu já zas ještě nevím šichty...

JOSEF_K: Zatím nic, do kdy to je potřeba? Tip - pan Mareš, jeden ze spolupachatelů týdeníku Obzor, vydávají odbory OSŽ, http://www.osz.org/
    FIN
    FIN --- ---
    KACIR: ty jsi tu vrchní odborník - naplánuj nové výpravy :-) (až tak za týden, až budu moct chodit.) dáme výpravu přes den, třeba o víkendu, a skončíme večer ve zmíněném zázraku ve strašnicích :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: To by bylo ideální...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Zmíněný Vráťa Skořepa byl odborový předák... :-( Ale zkusím někoho ukecat...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Trošku to tu zneužiju, ale jelikož jsem majitel auditka, patrně mi to projde:)).

Je tu nějaká dobrá duše, která pracuje/pracovala na železnici v dobách velké stávky v roce 97 případně v době jakékoli jiné stávky a byla by ochotná mi trochu pomoci? Potřebuji do jednoho článku nějaké info o stávkách a pohled zevnitř by se mi hodil. Nechci žádné traktáty, jen: "dělo se to a to a přineslo to tohle a tohle". Kdyžtak pošta...
    KACIR
    KACIR --- ---
    V novinách 24 HODIN je článek o nádraží Vyšehrad s vizualizací plánovaných budov. Dost děs. Podle článku ale nebude budova už fungovat jako nádraží...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nejen trať z Masaryčky směr Kladno odchází, i lidé, kteří k ní patří. Před pár dny jsem se dozvěděl, že umřel výpravčí z Ruzyně Vráťa Skořepa, velký ctitel Karla Kryla a správnej chlap...
    KACIR
    KACIR --- ---
    HARALD: Propojení rozdělených čtvrtí by šlo i mostem. Historická hodnota je hezká věc, životaschopnost šturcového nádraží s mizernejma přestupníma vazbama je věc jiná.

U Negrelliho viaduktu si nejsem jist, zda nebylo v úvaze postavit hned vedle most novej, ale to nezjistím.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Proč je taková katastrofa zrušení Masarykova nádraží? Uznávám, že historicky první nádraží v Praze má svoji hostorickou hodnotu, ale jako člověku, který má Prahu hodně prochozenou pěšky, musím říct, že odříznutí Nového města od Karlína a severní části Žižkova je poměrně nepříjemné. Zkratku s poněkud předpisy odporující cestou podél magistrály se seběhnutím na Florenci samozřejmě znám, ale regulerní průchod by pomohl oživení celého Florence a prostoru mezi Masarykovým nádražím a ulicí Na Poříčí určotě taky.

Čímž si nedělám iluze o motivech investorů a vůbec ne o pánech Kněžínkovi, Burgermeisterovi a Bemovi. Ale zrovna argument propojení Opletalky a Florence je imho zcela regulerní a pádný argument.

BTW, vážně pochybuju, že by šlo zrušit Negreliho viadukt. Spojení na sever Prahy by bylo strašné a zcela by popřelo chystané zavedení M-Bahnu v Praze.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Mimochodem, nevíte co mají všechno dělat při výluce hlavní-smíchov? Dost teď pobývám v nuslích a výměna kolejí by mi udělala radost, ty současný dělaj fakt kravál.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Stavební ohrada naproti Dejvickému nádraží naznačuje velké změny. Tu trať bychom měli pojmout celou co nejdřív, z ní za chvíli nezbyde kámen na kameni...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHADOWALKER: To mi povídej. Co jsem se tam najezdil...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JOSEF_K: No fuj! To je mi sok po ranu. To mi nejak uniklo, ze mi chteji rusit nadrazi... Vzdyt je to ted muj matersky pristav na ceste do Prahy... Achich ouvej.
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHAGA: Z hlavního do Holešovic a dál výhybna Stromovka po stávající trase. Bez zajíždění na Libeň to bude přibližně stejně rychlý. Z Buben bude nová čtvrť, kdo ví, jestli tam vůbec počítaj s tratí, zaslech jsem totiž i úvahu zrušit trať na Negrelliho viaduktě...
    Plánek na stránce Nového spojení http://www.novespojeni.cz/vizualizace_detail.php?id_swf=1 s Bubnama zatím počítá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam