• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    KUATO: Ok, platí. Napiš mi do pošty adresu, prosím. Někde ji asi mám, ale ať nemusím hledat. :-) A kdybys tam měl něco dalšího zajímavého přebytečného, tak to prosím přihoď. Já tu jinak mám tak nějak povšechno normální, co už asi dávno máte i vy. Nebo bys stál třeba o měsíční jahody? Pár jich nám tu v suché zídce prorůstá. A kdybys sháněl něco konkrétního, napiš, podívám se.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JANYNA: dobromysl (oregano) ti muzeme poslat, mame dva trsy a je toho na nich tolik, ze to sami nespotrebujeme. klidne vymenou za tu matu, nam letos skoro vsechna vymrzla :o/.
    KAREN
    KAREN --- ---
    mate nekdo vytipovany nejaky letosni pk kurzy? filtrovala jsem tu vsemozny kurzy; ekodomov, ekozahrady a dost dalsich veci mi bohuzel nevychazi casove, ale zrovna koukam na kurz http://www.zajezka.sk/ - mate s nima nekdo zkusenost? nebyl jste tam nekdo?

    budou poradat podzimni "Úplný kurz permakultúrneho dizajnu" - no ne ze by to bylo za humny, ale od nas z Brna to je jaksi stale lepsi nez z Ase;)) ... no urcite by se mi vic hodilo neco v CR, ale vyprave za hranice vsednich dnu se nebranim, pokud by teda stala za to.)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Nemáte náhodou někdo na zahrádce trvalku oregano? Ale opravdu po oreganu chutnající, zatím jsem narazila jen na hodně majoránkovité a méně aromatické. Děkuji. :-)

    (Sama mohu poskytnout: plicník, velmi aromatickou mátu - usušená vydrží výborná klidně i dva roky a je skvělá i na mojito a pelyněk.)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Akorát, že po letošní zimě je bylinek tak 1/3. Kdybyste někdo mohl odkopnout nějaký pěkný trs tymiánu a poslat mi ho, byla bych vám vděčná. Ty naše dva přes zimu zahynuly úplně.
    TYET
    TYET --- ---
    JANYNA: paráda
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    TYET: No jo, živit se svým řemeslem, pokud ho dělá člověk pořádně, je v Česku dost těžké. Minimálně u toho chce prodávat v supermarketu... S nadsázkou, ale ne zas takovou.. :)

    A tady je naše loňské zápraží s bylinkovou spirálou. :-)
    RFK
    RFK --- ---
    TYET: ..ale krásnej
    TYET
    TYET --- ---
    JANYNA: jsem výtvarník, ale že bych se tím extra živila se říct nedá .))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    TYET: To vypadá fakt krásně. Máte to tam mile domestikované. :-) Čím se živíš, ty jsi kuchařinka nebo co? Tvoje facebook fotoalba jsou pěkně lákavá. :))
    TYET
    TYET --- ---
    KAREN: díky :) ne nadarmo to tady miluju
    KAREN
    KAREN --- ---
    TYET: jasne ze zajima) whoaa, tak tomu se rika hospodarstvi!.)) vypada to nadherne)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    TYET: krasne, krasne.. ma to ducha to misto, ten kamen tam .. no nadhera :)
    TYET
    TYET --- ---
    KAREN: určitě, postupně to zdokumentuju, jestli tě to opravdu zajímá :) tady mám nějaký další fotky zahrady, začala jsem to na jaře systematicky fotit, jak se mění během roku, některý postupy se budeme snažit během času opouštět, budeme něco dělat jinak než dřív, například sekání trávníku, mulčování a podobně: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3302733979509.142386.1602751122&type=3&l=a4829e6445
    KAREN
    KAREN --- ---
    TYET: to ja chtela pro inspiraci, jaky mas zahony) jasne, to postupne povali... tak si vzpomen jeste casem, prosiim)
    TYET
    TYET --- ---
    TYET: to směšný opevnění je kvůli barzojovi :-/
    TYET
    TYET --- ---
    KAREN: když ta jedlá část není tak pěkná :) a zatím toho taky moc nevyrostlo, akorát špenát: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/559585_380841681967047_346774498707099_1128851_2109740131_n.jpg
    KAREN
    KAREN --- ---
    TYET: vic fotek vic fotek!.)) neco se zeleninou a jedlejma rostlinama, prosiim)
    TYET
    TYET --- ---
    moje zahrada
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    INK_FLO: jak kde, afaik prave v mahajanovem budhismu jezenim masa stale porusujes ahimsu - jsi neprimo odpovedny za utrpeni.
    RFK
    RFK --- ---
    PHUSHI: i starej indián je radši zabit rukou nepřátelského bojovníka než aby bídně pošel:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam