• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    jedna z nich je celer


    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    tyhle tři kytky se mi pletou...


    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    tohle sem dneska objevil, juchů! :)


    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    taky nahodím pár fotek... nemám prémiovku, tak po jedný...

    celkovej pohled

    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Já z cukety dělám takovou zavařeninu - osmahnu cibuli, cuketu, případně papriku, případně lilek a pak přidám rajčata. Povařím (nebo taky ne, pak je to takové syrovější), přidám bylinky co zahrada dala (tymián, majoránku zcela určitě), osolím a nacpu do okurkovek a zavařím. Je to základ s širokým použitím - na omáčky na těstoviny, na maso, na rýži... Stačí pak v zimě na pánvi či v hrnci poladit dle chuti. :-)

    Jo a tý cukety se tam dává hodně, v tom je to pro cuketové plantážníky výhodné. :-)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: zkoušels to někdy před tím namočit do vody pro zbavení se chlorofylu? teorii znám, ale nikdy sem v posledních letech neměl dost abych to vyzkoušel...
    TYET
    TYET --- ---
    SAKJA_PANDITA: tak jsem zkusila udělat tu cuketu podle tebe, místo smažení jsem ji teda ugrilovala v troubě a je to supr :)
    takhle to dopadlo
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: já se kdyžtak hlásím :D

    SAKJA_PANDITA: to zní zajímavě, jen mi na to chybí ten jogurt...

    OGMIOS: máš recht. udělal sem volnou variaci na téma "co dům dal", tj osmahnul dvě už se mírně roztejkající cibule, přidal dvě brambory, po chvíli jednu cuketu, kmín, sůl, paprika, čili (to cpu do všecho) a nejen že se to dá jíst, ono je to výborný. už se těším na zítra, až se to přes noc trochu rozleží...
    TYET
    TYET --- ---
    LUKAS: to jsem nevěděla, zkusím to :)
    LUKAS
    LUKAS --- ---
    TYET: hele a co citrony? na západě je dávají do všeho zavařeného, citrony obsahují dost pektinu
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KUATO: stojany na dýně máme podobný, i když na jednom stanovišti u valí tak, že jim stejně nestačí a postupně pohlcují všechno včetně okolních stromů :-))
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: no panejo, to je pro hodně těžce nemocný lidi
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: ty jo!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: co je to fenixovka?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: ja smazene nemohu neb zlucnik to nema rad, pecu takhle i lilek a je to lahoda.. .)

    podle me se da delat i cuketova polieuka!
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    ANABEL_LEE:
    no ja to zkousela delat i obalene v hladke mouce a pak teprva smazene - je fakt, ze to prijemne chroupkalo a ten teply olej s chuti nakysleho jogurtu - velmi dobre, ale pravda, ze ne uplne nejzdravejsi, trouba bude asi lepsi. notabene bez mouky:)
    jeste jsem si vzpomnela na recept testovin s cuketovou omackou - na ol. oleji plus trose masla osmazit silnejsi pulkola cukety spolu s platky cesneku, osmazit do velmimekka (sul, pepr), pak pridat zakys. smetana plus trochu parmezanu, nechat uz jen chvilenku probublat na mirnem ohni, pak smichat s testovinama (ja bych porad dokola tagliatelle) a hotovo. svezi a dobre.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ANABEL_LEE: sipky. ale na to je jeste dost casu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: nesmazim, pecu a je to jeste lepsi .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: ja to mam primarne na fenixovky. ale kluk, pro ktereho to melo byt dneska umrel. nicmene on se nekdo najde, kdo to vyuzije.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam