• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: zkoušels to někdy před tím namočit do vody pro zbavení se chlorofylu? teorii znám, ale nikdy sem v posledních letech neměl dost abych to vyzkoušel...
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: no panejo, to je pro hodně těžce nemocný lidi
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: ty jo!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: co je to fenixovka?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: ja smazene nemohu neb zlucnik to nema rad, pecu takhle i lilek a je to lahoda.. .)

    podle me se da delat i cuketova polieuka!
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    ANABEL_LEE:
    no ja to zkousela delat i obalene v hladke mouce a pak teprva smazene - je fakt, ze to prijemne chroupkalo a ten teply olej s chuti nakysleho jogurtu - velmi dobre, ale pravda, ze ne uplne nejzdravejsi, trouba bude asi lepsi. notabene bez mouky:)
    jeste jsem si vzpomnela na recept testovin s cuketovou omackou - na ol. oleji plus trose masla osmazit silnejsi pulkola cukety spolu s platky cesneku, osmazit do velmimekka (sul, pepr), pak pridat zakys. smetana plus trochu parmezanu, nechat uz jen chvilenku probublat na mirnem ohni, pak smichat s testovinama (ja bych porad dokola tagliatelle) a hotovo. svezi a dobre.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ANABEL_LEE: sipky. ale na to je jeste dost casu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: nesmazim, pecu a je to jeste lepsi .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: ja to mam primarne na fenixovky. ale kluk, pro ktereho to melo byt dneska umrel. nicmene on se nekdo najde, kdo to vyuzije.
    KUATO
    KUATO --- ---
    TYET: mam ho rad nekde pobliz. jeho krasa, vaznost, dustojna pochmurnost je mi liba :o). je to takovy rostlinny Faust :o).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: jinak koukam pekny kyticky, me se to letos zblaznilo pomalu mi to prerusta pres hlavu, ale aspon bude spousta konopny masticky vid :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SELECTOR_IX: no rodicum ted dozravaj cukety jak o zavod takze jsou porad, dneska jsem zrovna delam bramboraky s cuketou, jen mi to po ni vyslo trochu sladci. o vikendu jsem zas delal cervenou omacku z rajcat, cukety, cernyma olivama, na salveji, bazalce, tymianu a tak. jinak cuketa je vcelku vdecna a da se z ni udelat hodne veci.
    TYET
    TYET --- ---
    OGMIOS: já si radši počkám na jeho odpověď ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TYET: eh jestli dela s durmanem samansky ritualy tak ma asi pekne silnej zaludek :D
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    SELECTOR_IX: z cuket (lilku, rajcat a cibule) je dobry ratatouille - francouzsky "vesnicky" jidlo, anebo ja mam strasne rada jen takovou chutovku - nakrajet cuketu na stredne silne (ale spis tenci) platky, osmazit ji dozlatova na olivovym oleji, az se na ni zacnou delat bubliny, namacet ji v bilem jogurtu (ve kterem je utreny cesnek plus pepr) a zakusovat bagetou.
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: co děláš s durmanem, šamanský rituály?
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: teda, to jsou zásoby!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SELECTOR_IX: taky uz nam zacinaji dozravat mraky, pry se to da dobre zavarovat na zimu, s rajcatovym pyre i bez
    KUATO
    KUATO --- ---
    und Gardenparade..

    pharmacopoeia neboli jedovarnictvi (omej, durman a zbytek lecivky)

    makove policko

    bez komentare :o)

    houpacky, ktera unese dve velke prdele, s bunkrem, kde se vyspi dva dospeli, proste az decka vypadnou, my si muzeme dal hrat :o)

    a stojany na dyne, ktere jsem se myslim v tomhle auditku pokousel na jare neumetelsky popsat. uz jsem je o vikendu postavil, tak jsem i hned vyblejskl

    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    mě zase dozrály najednou dvě cukety a tak nějak nevím co s nima... baví mě to pěstovat, ale jsem spíš na čokolády :D

    škoda že tu sem sám, pro jednoho mě vařit nikdy nebavilo... nechcete někdo přijet nanávštěvu? ;)

    nebo recept na cuketovej guláš? google mi tam cpe maso nebo aspoň bujón, nechci cuketu jako přísadu do guláše, ale jako hlavní surovinu...
    KUATO
    KUATO --- ---
    TYET: my mame male decka, tak o vikendu je vzdycky na stole nejaka marmelada, stavy pijem od jara do podzimu.

    nejake stavy

    a neco zavarenin a lonska trnkova medovina
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: u nás dělá výborný marmelády můj tatínek, já mu moc do toho nefušuju, ale co píšeš, zní skvěle :) a sirupy jsme si oblíbili bylinkové, ovocné prakticky vůbec nedělám
    to ohromný množství marmelády, co píšeš, by u nás asi ani neměl kdo sníst! u nás se sní tak sklenička do měsíce, víc určitě ne, to zásobuješ celou vesnici, ne? :)...no a alkohol nepijeme vůbec a ovoce a ořechy taky většinou rozdáme než spotřebujeme, já to dělám zatím spíš ze zájmu než pro užitek, ale kdoví, třeba nás bída naučí spotřebovat a zpracovat to všechno do poslední mrtě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam