• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: ja smazene nemohu neb zlucnik to nema rad, pecu takhle i lilek a je to lahoda.. .)

    podle me se da delat i cuketova polieuka!
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    ANABEL_LEE:
    no ja to zkousela delat i obalene v hladke mouce a pak teprva smazene - je fakt, ze to prijemne chroupkalo a ten teply olej s chuti nakysleho jogurtu - velmi dobre, ale pravda, ze ne uplne nejzdravejsi, trouba bude asi lepsi. notabene bez mouky:)
    jeste jsem si vzpomnela na recept testovin s cuketovou omackou - na ol. oleji plus trose masla osmazit silnejsi pulkola cukety spolu s platky cesneku, osmazit do velmimekka (sul, pepr), pak pridat zakys. smetana plus trochu parmezanu, nechat uz jen chvilenku probublat na mirnem ohni, pak smichat s testovinama (ja bych porad dokola tagliatelle) a hotovo. svezi a dobre.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ANABEL_LEE: sipky. ale na to je jeste dost casu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SAKJA_PANDITA: nesmazim, pecu a je to jeste lepsi .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: ja to mam primarne na fenixovky. ale kluk, pro ktereho to melo byt dneska umrel. nicmene on se nekdo najde, kdo to vyuzije.
    KUATO
    KUATO --- ---
    TYET: mam ho rad nekde pobliz. jeho krasa, vaznost, dustojna pochmurnost je mi liba :o). je to takovy rostlinny Faust :o).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: jinak koukam pekny kyticky, me se to letos zblaznilo pomalu mi to prerusta pres hlavu, ale aspon bude spousta konopny masticky vid :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SELECTOR_IX: no rodicum ted dozravaj cukety jak o zavod takze jsou porad, dneska jsem zrovna delam bramboraky s cuketou, jen mi to po ni vyslo trochu sladci. o vikendu jsem zas delal cervenou omacku z rajcat, cukety, cernyma olivama, na salveji, bazalce, tymianu a tak. jinak cuketa je vcelku vdecna a da se z ni udelat hodne veci.
    TYET
    TYET --- ---
    OGMIOS: já si radši počkám na jeho odpověď ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TYET: eh jestli dela s durmanem samansky ritualy tak ma asi pekne silnej zaludek :D
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    SELECTOR_IX: z cuket (lilku, rajcat a cibule) je dobry ratatouille - francouzsky "vesnicky" jidlo, anebo ja mam strasne rada jen takovou chutovku - nakrajet cuketu na stredne silne (ale spis tenci) platky, osmazit ji dozlatova na olivovym oleji, az se na ni zacnou delat bubliny, namacet ji v bilem jogurtu (ve kterem je utreny cesnek plus pepr) a zakusovat bagetou.
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: co děláš s durmanem, šamanský rituály?
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: teda, to jsou zásoby!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SELECTOR_IX: taky uz nam zacinaji dozravat mraky, pry se to da dobre zavarovat na zimu, s rajcatovym pyre i bez
    KUATO
    KUATO --- ---
    und Gardenparade..

    pharmacopoeia neboli jedovarnictvi (omej, durman a zbytek lecivky)

    makove policko

    bez komentare :o)

    houpacky, ktera unese dve velke prdele, s bunkrem, kde se vyspi dva dospeli, proste az decka vypadnou, my si muzeme dal hrat :o)

    a stojany na dyne, ktere jsem se myslim v tomhle auditku pokousel na jare neumetelsky popsat. uz jsem je o vikendu postavil, tak jsem i hned vyblejskl

    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    mě zase dozrály najednou dvě cukety a tak nějak nevím co s nima... baví mě to pěstovat, ale jsem spíš na čokolády :D

    škoda že tu sem sám, pro jednoho mě vařit nikdy nebavilo... nechcete někdo přijet nanávštěvu? ;)

    nebo recept na cuketovej guláš? google mi tam cpe maso nebo aspoň bujón, nechci cuketu jako přísadu do guláše, ale jako hlavní surovinu...
    KUATO
    KUATO --- ---
    TYET: my mame male decka, tak o vikendu je vzdycky na stole nejaka marmelada, stavy pijem od jara do podzimu.

    nejake stavy

    a neco zavarenin a lonska trnkova medovina
    TYET
    TYET --- ---
    KUATO: u nás dělá výborný marmelády můj tatínek, já mu moc do toho nefušuju, ale co píšeš, zní skvěle :) a sirupy jsme si oblíbili bylinkové, ovocné prakticky vůbec nedělám
    to ohromný množství marmelády, co píšeš, by u nás asi ani neměl kdo sníst! u nás se sní tak sklenička do měsíce, víc určitě ne, to zásobuješ celou vesnici, ne? :)...no a alkohol nepijeme vůbec a ovoce a ořechy taky většinou rozdáme než spotřebujeme, já to dělám zatím spíš ze zájmu než pro užitek, ale kdoví, třeba nás bída naučí spotřebovat a zpracovat to všechno do poslední mrtě :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    TYET: rybiz je vyborna surovina ne na hole pouziti, ale jako dokyselovac do smesi s dalsimi surovinami treba na vyrobu ovocneho sirupu.

    tedka jsme delali z malin, rybizu (smes bileho, cerneho a cerveneho), neco visni, par rannych jablek a par prezralych merunek. odstavneno na rucnim odstavnovaci, stavy cca 12 litru, pridano 10 litru vody a 20kg cukru, povareno, sebrana pena, nasklinkovano (uz se znovu nesterilizuje) mame na cely rok.

    marmelady delavame jahodovo-tresnovou, nekdy z merunek, ze zlutych ryngli a jednu z boruvek (jestli nasbirame v jesenikach za par tydnu), vsechno v davkach treba 10kg ovoce. mame vyhodu, ze mame uz vzrostle stromy, takze vetsinou mame ovoce na rozdavani, pac to ani sami nespotrebujeme. kdybychom vic chlastali, tak se to da nacpat do becky, ale jak clovek uziva alkoholu jako leku, tak se ani moc nespotrebuje :o).
    TYET
    TYET --- ---
    THEO_PHIL: dělala jsem marmeládu z josty bez želírovacího prostředku a zůstala tekutá, tak jsem dot týhle půl pytlíčku gelfixu dala, je to z půl kila ovoce a 200 g cukru a
    KUATO: jo, jsou to jen tyhle dvě bídný sklínky :)) ale třeba se ještě dokopu a nějakej rybíz nasbírám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam