• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOUSICEK: doporucuju obetovat par penez a koupit si nebo od nekoho sehnat lisky velkoplode. my sice mame doma, ale nevim, jak se to rozsiruje. jestli staci usmiknout vetvicka a strcit do zeme, nebo to musi byt nejak sofistikovaneji.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    krasny predjarni den, sazim severni plot zahrady a ptam se. Mate nekdo radu jak sehnat-koupit-namnozit lisku? Potrebuji cca 20 ks ruznych druhu idealne.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: “Tomato-tree” below, with thousands of ripening tomatoes all on one plant, was achieved simply by providing a matrix of structural support for the entire plant, enabling it to grow much bigger than it ever could under ordinary circumstances where gravity would be weighing it down. I’m guessing that some crazy fertilizer or genetic engineering might have had something to do with the prodigiousness of the plant as well – our intern guide wasn’t very clear on the exact nature of the giant tomato plant.

    http://thearrowsoftruth.com/tag/styrofoam/

    A tomato vine growing in a greenhouse at The Land pavilion at Epcot Center produces up to 32,000 tomatoes a year! The tomatoes aren't all that big, but the combined weight of that many is over a thousand pounds. Disney agricultural scientist Yong Huang found the tomato variety in a laboratory in China and brought back the seeds to Florida. The huge vine has an extensive support matrix to allow it room to grow and spread and the enclosed greenhouse provides sunlight and temperature control for continuous growth. And Disney isn't telling the rest of the "tree's" secrets.

    http://mentalfloss.com/article/25136/world-record-garden-produce


    https://www.youtube.com/watch?v=NTwT1Fp2k_A

    to vypada jak nakej hoax,D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    myslím, že zkušenosti předků ohledně pěstování ovocných stromů se budou mnohým hodit, a tak jsem naskenovala knížku po tatínkovi mojí babičky ;) Je to krapet větší, 300dpi
    Praizlerova_citanka.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xL2khPt/praizlerova-citanka-pdf
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    Doporucuji shlednout tento nemecky dokument o zemedelske velkovyrobe.... je bezeslov...zadny komentar neni potreba...

    Chleb_nas_vezdejsi.avi | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xaobgLG/chleb-nas-vezdejsi-avi

    po shlednuti vam dojdou dve veci:
    ....zaprve... je jedno jestli ste vegetarian nebo masozrout, kdyz to kupujete v supermarketu od velkovyrobce, je to vsechno stejnej humus....
    zadruhe.... potrebujete nutne zahradu nebo znameho farmare...
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    KUATO: ono mozna cast ty koruny je z okolnich *stromecku* u kterejch neni videt kvetnik ... + to evidentne to jede v naky hydroponii .... ale stejne je to naka blbost IMHO .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DENDROBATA: nevim, ale nechce se mi verit, te takovy bidny stromecek s nepatrnym korenovym balem muze utahnout takovou korunu a tolik plodu. to bude imho nejaka kulisarna :o)
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    BOREC: z tohoto úhlu pohledu máš bohužel pravdu :-(
    BOREC
    BOREC --- ---
    to uz i to zelí má víc prostoru k životu, jak ty slépky.
    BOREC
    BOREC --- ---
    MARTHINEZ: male upresneni, ty bezne slepice kterych vejce jis, nebo ty kurata co jime, se skutecne nechovaji ale pestuji .. vzhledem k podminkam v jakych ziji
    LURA
    LURA --- ---
    OGMIOS: To je kamenný klenutý sklípek víc než sto let starý - k němu mám taky vztah :-)
    Ale ta třešeň je obrovská, nahoře ji očesávají leda kosi a další ptáci (což nám nevadí, přejeme jim to), protože tam se ani nedá vylézt. Tu by opravdu nešlo přesadit...
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: jo, ta ten nezajem zvladla zrejme bez problemu.)) jen budu muset zkontrolovat kmen - dole mame tresne dve (nahore, tusim, jeste jednu), jedna z nich vypada blbe a mozna pujde dolu. myslim ale, ze i tahle ma v kmeni praskliny...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: lol vidis to :D ja si rikal jednu chvili ze to je takovy vzdusnejsi.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    THEO_PHIL: taky plánuju už něco zasít, ale bojim se že mi to vyjede na horu a bude moc brzo na to, dát to do země..
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: na te treti dole je tresen (plody jsme nevideli, kvety pomrzly), jablone jsou ty mailinky o patro vys (ta vpravo neni moc dobre videt skrz tu tresen a rybiz)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LURA: lol sklep se da vzdycky udelat znovu ;)
    no ja chapu naklonnost k tresnim, me se moc libej, sam si chci poridit na zahradu, kdyz rozkvetou z jara tak to je jak v pohadce, umej to moc pekne. ale u vas asi bude dulezity zhodnotit to umisteni a co to prinese ji tam nechat a nebo ji odstranit. pokud ale o tom premyslis uz nekolik let tak nebylo nic jednodussiho nez zasadit novou tresen na tom spravnym miste a tuhle ted po par letech holt porezat. asi jak rika Kuato (shrnute) holt nektery veci se musej udelat.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LURA: Takových špeků máme v našem sadu hromadu. Ty vysoký stromy a keře na jižní straně, severní zela prázdnotou (posléze zarostla samovolně nálety a keřisky). Pruh komunistických zákrsků jabloní, které někdo v tehdejší nedočkavosti nasázel ve sponu asi tří metrů, tudíž dnes je z nich džungle plodící tak na 50 %. Samovyseté stromy velkého vzrůstu na nesmyslných místech, které někdo včas nepřesadil a teď už je škoda (např. jediný ořešák na pozemku ve stáří přes deset let) či nemožné to napravit... Dokonce nám tu rostou stromy i uvnitř poházených skruží... No co ti mám povídat, podědit starý sad je na jednu stranu super, ale byli-li předchozí majitelé natvrdlí, tak je to těžké. Navíc, jsou-li aktuální majitelé takoví milovníci stromů jako jsme my. :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: ok takze ty tlusty bez litosti... ta naklonena mi uz stihla prirust k srdci (i kdyz jsem ji dost zrubala,D) - muz razi myslenku, ze by se sejmula a zahon se zvetsil, ja zas branim "japonskou" jablon a ideu, ze je to zahon "na vareni", na bylinky aj., pro ktery si clovek odskoci od plotny.) teda jeste chci vytahat ty hosty a nekam je presadit, je jich tam silene moc, nak me tam netankujou a budou akorat prekazet libecku.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    LURA: tyhle uvahy jsou nekonecne a stejne vis dobre, ze pujde ven. az spadne snih, tak si s muzem nalejte poradneho frtana na smutek, podekujte tresni za ovoce, ktere vam davala a fik ji dolu. a misto ni zasadte jednu nebo dve tresne tam, kam potrebujete. do toho si nenech od nikoho kecat, protoze je to tvoje zahrada a je na tobe, jestli z ni budes mit jen tresne, nebo i neco jineho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam