SOLEI: Osivem živ nejsem, ale chápu že zavlečení karanténních organismů může být problém. Může se to ale týkat domácího semenaření? Od kontroly dováženého osiva a rostlin je tady SRS (viz rok stará kauza
http://www.novinky.cz/...272863-ceskym-kastanovnikum-hrozi-nebezpecny-skudce-zavleceny-z-italie.html Má cenu ale hrotit zakáz tvorby vlastního osiva pro soukromé účely? Trošku mi to zavání omezováním osobní svobody a což sběr a výsev vlastního osiva je zakázáný?
BLANITCHKA: Sklízíme celé větvičky, namrazíme, pak se to da oholit rukou, propereš, a kuličky namrazíš, před použitím namixuješ a mužeš přidat med a smetanu a máš zmrzlinu, přídáš med a vodu, máš čaj nebo horký nebo ledový .. Zajímavé zpracování bude podle tohoto starého perského receptu. Smíchat med, vinný nebo jablečný ocet a štávu z rakytníku ... keyword: sekanjabin/oxymel .. ještě jsem to nezkoušel tak kdyžtak poreferuj ale prej je to výborné :)