WAMP_ELF: neoram konmo, mame maly traktor, hnojime hnojem a kompostem. ale obili uz nepestujem. s tim jsme zkoncili, kdyz umrel deda, tak pred 8 lety. osobne vlastne z pestovani spis ustupujeme. letos jsem treba ukoncil obdelavani jednoho kusu pole, ktery jsem mel zapujceny od stryce, proste uz prilis casove narocne, a ja potrebuju cas pro sve jine zalezitosti. kdyz mi bylo 20+ myslel jsem si, ze by bylo super, kdybychom si delali vsechno. ted kdyz jsem o 10 let starsi a mam vic zkusenosti jak s hospodarenim, tak s mezilidskou spolupraci, pusobenim v zajmovych spolkach atd. tak postupne menim vic a vic nazor a ocenuju efektivitu delby prace a moznosti smeny. vis, vidim jak rostou moje deti a jak jim je vcelku lhostejne nejake moje hospodareni - vytvareji si sve zivotni hodnoty a svuj svetonazor a zda nekdy budou zit na vesnici a hospodarit, to v tuto chvili vubec neni jasno. vidim i jine lidi, kteri hospodarili dlouho, jak zestarli a kdyz se jejich deti odstehovaly, tez to omezuji. a vidim taky male farmy, ktere vznikaji a pestujou relativne zdrave a kvalitne co je potreba a zivi se tim a je kde to koupit - treba za penize, ktere vydelam prodejem medu, ktery produkuju zase ja. a ja zase vyuzivam sluzby dalsich lidi - od stolare, ktery mi reze matros na uly, pres automechanika, ktery mi opravuje auto i traktor, pres cloveka, ktery je schopny sehnat zachovale plaste na V3Sku, co pasujou na muj kocovak.. a jsme zpet u tak uzitecne smeny a specializace :o)
WAMP_ELF: nejsme :o), i kdyz Anabel by byla imho dobra partie! je to cila a pracovita zena ;o)