• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    MYKO
    MYKO --- ---
    DRUDRIGER2: Gengel jo, ale ostatní pěstitelé ten deadline většinou nemaj, se podívej kdo tam ty máky nabízí, třeba budeš mít štěstí. Nám posílali ze Solan (pěstitel C.I.) semínka před pár dny.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ale gengel uz ma uzavrene objednavky.....prave
    T6MA
    T6MA --- ---
    DRUDRIGER2: uz je mozna pozde ale mel sem seminka z gengelu a tam urcite budou mit i odrudu pro ty vase tezsi podminky. ja mel na zkouzku bily mak, a rostl v pohode. ale chce to sazet do radku a pak probrat. coz sem uplne neudelal a na vysledku se to podepsalo
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    no ja bych chtel na kolace, buchty a k testovinam.no proste vselijak. uvidim, skusim teda semena z obchodne site.ale chtel bych mit vysledek aspon 2-3 kila....
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    DRUDRIGER2: Mák jsem měla z běžně dostupných semen, co jsou v obchodě. První rok jsem zkoušela jen tak poházet, efekt nic moc. Druhý rok jsem zvolila postup jako s mrkví, zasít do řádku, trochu zahrabat. To bylo lepší. Tenhle rok jsem trochu v šoku zjistila, že mák sít netřeba, protože už tam zase roste :o) Ale nejsem žádný pěstitel na úrodu, mám to pro radost a pro vzdělávání mých dětí, dva tři řádky máku, aby vědely, jak to vypadá a užily si vysypávání zralých makoviček :o)
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    KAREN:Sléz maurský jsem rovnou vysela, příští rok se zvládl obnovit sám.
    Nevíte někdo, jak je to se semeny, jsou jedlá? Jím je, takže vím, že rozhodně jsou chutná :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    kdo pestujete slez maursky, predpestovavate si ho, nebo rovnou vysevate?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    mate nekdo semena maku.? pestujete jej nekdo,muzete nejak poradit jakou odrudu atd,pestitelske tipy.nejak googluji a nic moc sem nenasel ohledne semen take nic moc. dekuji vopred
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: jasne, pesto bez orechu nebo semen mi prijde takovy jako neuplny.)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Dělal jsem dvě varianty.. Česnek, sůl, olivový olej, v druhé + ořechy .. To se mi zda lepší, je takové hustější
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: jaaaj, co vsechno v tom mas? medvedi cesnek a...? nebo probuh nejakou koprivu? to bych, safra, letos taky mohla konecne vyrobit)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Pesto, je to sila .. S takovou by mohlo vydržet do příštího roku :)


    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    OGMIOS: spousta medvědího česneku roste v Břežanském
    údolí /Dolní Břežany - Zbraslav/
    JAGA
    JAGA --- ---
    Milí přátelé,
    srdečně vás zveme k účasti na rozšířeném úvodním kurzu permakultury "Aplikace permakultury na vlastní život", který se koná o víkendu 5. - 6. dubna v jurtě dětského klubu Šárynka na pozemku Ekodomova v Praze 6 (www.ekodomov.cz), to jest tady:
    EKODOMOV: Jak se k nám dostanete
    http://www.ekodomov.cz/detsky-klub-sarynka/jak-se-k-nam-dostanete/
    Lektoři: Eva Hauserová (permakultura obecně), Jan Froněk (vše, co se týká lidí a vztahů)

    Vyzkoušejte si, jak použít principy a postupy permakulturního designu na svém pozemku, domě, v zahradě, v místní komunitě, v zaměstnání a vůbec všude.

    Po absolvování tohoto kurzu budete moci pokračovat mezinárodně uznávaným Úplným kurzem permakulturního designu (PDC, předepsaná délka nejméně 72 h), který vám otevře dveře do mezinárodní permakulturní komunity.

    Kurz je vhodný pro úplné začátečníky, kteří se chtějí s permakulturou seznámit, i pro pokročilé permakulturníky, kteří si chtějí osvěžit své znalosti, vyměnit zkušenosti a získat nové náměty a podněty do vlastního života.

    Program kurzu:

    Sobota

    10 - 14 h

    Základy permakultury, obsah tohoto pojmu a jeho komplexnost v původním pojetí tvůrců permakultury Billa Mollisona a Davida Holmgrena, s přihlédnutím k vývoji až do současnosti – permakultura v dnešním světě a v našem životě.

    Permakulturní etika, postoje, principy permakulturního designu.

    14 - 18 h

    Permakulturní „zóna 00 – my sami“:

    Vyzkoušejte si aplikaci permakulturních postojů a principů na vlastní život, organizaci svého času, své životní priority, rozhodování… a také na fungování své komunity.

    Neděle

    10 - 14 h

    Ochutnávka designérské práce na vlastních pozemcích (s pomocí přinesených plánků a diskuse) nebo s pozemkem Ekodomova u jurty Šárynky.

    Nižší počet účastníků nám umožní individuální práci s designem a sdílení všech námětů a nápadů, se kterými přijdete.

    Cena kurzu 1500 Kč, po domluvě je možné část uhradit v podobě sazenic nebo práce.

    Počet kurzistů je omezen na 12, proto se přihlašte včas! Uzávěrka přihlášek 30. 3.

    Přihlášky a bližší informace na redakce@permakulturacs.cz


    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ANABEL_LEE: na slunci ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DENDROBATA: ted jen jak to efektivne susit
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Tamera and their Water Retention Landscape (permaculture forum at permies)
    http://www.permies.com/t/14412/permaculture/Tamera-Water-Retention-Landscape

    nejake fotky, videa, informace z jednoho perma&spol projektu v portugalsku
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Když jsme u těch kobylinců, po usušení jsou to dost výhřevné brikety, chová se to jako dřevěné uhlí, žhne celkem vysokou teplotou bez kouře a zápachu -- osobní zkušenost z rumunských hor nad hranicí lesa
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Kdyz tady tak resite ten hnuj, nabizim prima konsky, a to bud slamnaty, nebo ciste bobky sesbirane z vybehu. Bud si prijedete nasbirat sami, nebo privezete vozik a my vam to tam postupne nasbirame .) Berounsko...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam