• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: to jo, tech malych hajzliku je docela hodne. je otazkou, jestli je to dobre nebo spatne. to ze jich pribyva muze byt reakce na dlouhodobou zmenu treba v klimatu v kombinaci s premnozenim neceho dalsiho, co my ani nemusime zaregistrovat, stejne tak jako jen lokalni vykyv posledni dva tri roky diky mirnym zimam.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: hlavne by to chtelo roznaset ty dobry mravence co ty msice opravdu chovaj. nicmene spousa lidi se poslednich par let pozastavuje nad tim ze mravencu je cim dal tim vic.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ANABEL_LEE: a ja se soudruzi ptam - nemel by kazdy soudruh, ktery se chce podilet na budovani nasi socialisticke lidove-demokraticke republiky na poli permakultury, takto cinit i chovem a podporou hmyzu, ktery ac je kapitalistickym zapadem prehlizen, ba dokonce jak nekteri soudruzi rikaji - huben, presto takovy hmyz, jak by treba soudruzi lesnici potvrdili, je pro nasi prirodu dulezity a mohl by napomoci zvysit produkci medu nasim zemedelcum a rolniku o nemale procento a tak usnadnit naplneni nasi soucasne i nasledujici petiletky!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: chov blanokridlych a jineho hmyzu :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ZRNKO: docela dost medovice davaji i smrky. ja nemit v poslednich letech jedno stanoviste u lesa, tak mam posledni dva roky snusku uplne na hovno. takhle jsem se vyskrabal aspon ta tech prumernych 30kg/vc. dva tydny zpatky jsem se prave bavil s klukem, co vcelari nekde v jesenikach a on rikal, ze mel letos prumer asi tak 80kg. kdyz mi popisoval, jak prave v jedlovem lese, co ma vedle svych vcel zakladal nove mraveniste, pac brablenci roznaseji msice a msice davaji medovici, a ze po tech peti letech uz je to docela znat, tak jsem se malem vyvratil :o).
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    moolly shit!
    Bavarian farmer diapers cow over EU rules plan - The Local
    http://www.thelocal.de/20141009/bavarian-farmer-diapers-cow-in-protest
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    nase jablka (letos 350kg)....v palirne v Kvicu u slaneho je zmostuji, vykvasi a vypali ... mame s tou palirnou jen tu nejlepsi zkusenost...

    MOŠTÁRNA - Miloslav Žalud
    http://www.mostovani.cz/pestitelska_palenice.html
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KLATIC: kalvados odkud?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    tak jsme prave privezli nas letosni kalvados z Kvicu a je tedy uuuuplne dokonalej :o)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LINKOS: Přezimují, špalky očkovány pred dvěma lety
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZATAMOKO: Ano ústričná, vedle mam ještě hlívu plicní...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LITTLEPUNKK: no ja mam nekdy zbytky sazenicek lesnich stromku. ted treba mam druhej rok 15 jedlicek. byly borovice ale ty mi spalilo slunicko pres leto. taky dostanu asi nejaky boucky. no vim ze tohle sazet tak to je pro pristi generace a ne pro muj uzitek. ja vic doufam ze jeste stihnu plody z lisek kterejch ted mam spoustu malejch sazenicek. taky chci udelat jedlej les at se ma kam schovat drubez, protoze drubeze je a bude hafo. na to mam dobrej spendlikovej zaklad :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    DENDROBATA: to je ustricna?
    Ja zatim jedu v houbariu, ale na jare rozjedu polykulturu se zeleninou.
    V houbarku mam H. kralovskou a ustricnou a taky jeden blok Shiitake
    [ ZATAMOKO @ Jedlé a léčivé houby: pěstování, druhy, účinky, preparáty ]
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DENDROBATA: shi-take mám rád, už sem je měl doma na hoblinách. Nemá problém přežít u nás zimu když je venku?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Vedle sebe plodicí hliva a shi-take, každá na svém špalku .. Není to úplně obvykle, hliva plodí s nástupem chladných noci, shi-také ma rádo teploty letní..

    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    OGMIOS: jedle je drahá , musí se plotit , zprvu roste pomaleji jak smrk...hold ekonomika . Ale jedlovey les vysazuju a až příjde čas budou i ty včely :)
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    ZRNKO: kde bereš tu jistotu že ty myši rychle chcípnou ? Já si tedy umím dost živě představit jak trpěy , že neumřou hned a že asi při tom asi nebudou zticha atd. Chvíli jsem o těch lep. deskách přemyšlel hlavně když je čubky v noci poslouchám jak řádí ,ale tohle ne ...nebýt líný a nalíčit pastičku zas a znova ...pokud jde o venek tak ty desky jsou stejně paséé

    JAGA
    JAGA --- ---
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZRNKO: no vono kde dneska najdes jedlovej les taky. to jsou vsude samy borovice, mozna smrky a jedle jen sem tam nejaka.
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    jo ta myš na tom pásu chcípne rychle ,neseškrábneš ji ,nejde to

    na muchy seru,lezou po hovnech,jak je to neúnosný použiju mucholapku,jinak se mi líbí jak blbě lítaj sem tam po kuchyni,babka je travila muchomurkou

    jedlové les a med,hmm to by musela být slušná plocha,viděl jsem ho jednou v životě,a navíc jen pár kilo,včely mám 10 let
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    DENDROBATA: Stejný myšlenkový pochod mám i ja. a asi taky vyhrajou stromky a víkend sázením.za 4 tisíce, to bude stromků.můžete někdo doporučit nějaký druhy jablek (hodně mi chutnají rubíny) a hrušek z nabídky od pana Peška ze starých odrud?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam