DA_NIELA: taky jsem si rikala, ze kdyz tam nedam syr, tak to nejspis vydrzi dyl.)
MRNOUS: nemam tuseni, jsem sama zvedava.) pesta bezne nedelam, tohle bylo proste reseni "co s tou spoustou lichorerisnice". sesumirovala jsem si to ale tak, ze i kdyby se to zkazilo nak brzo, investice to byla pomerne zanedbatelna.) a jak jsem psala, zalila jsem to troskou oleje navrchu, prilis olejnaty to samo o sobe neni - coz mi teda vyhovuje: kdyz jim koupeny pesto, vzdycky si rikam, ze by mi bohate stacilo, kdyby tam toho oleje byla pulka. ale halt to ma konzervovat...
sklenici jsem nijak nevyparovala, byla proste dobre umyta, teda snad;) nejspis to vyparit pomuze, ale ja to proste nak moc neresim (podobne jako s chovem kvasku, proste si zije svym zivotem v tak nejak oplachly sklenicce)...
orisky prakticky jakykoli - beru to tak, ze zalezi, na co ma kdo chut a co ma po ruce. vyborny budou urcite kesu, do nejakejch kombinaci si i liskovy dokazu predstavit, no a mandle mi znej taky dobre. pinie mi subjektivne po kesu prijdou nejlepsi, ale jako proc ty seminka z borovejch sisek stojej tolik?!;)) no a toto jsem brala jako vysostne sezonni-lokalni-ba-co-vic-snad-i-farmarskou zalezitost;))
jo, puvodne jsem mela v planu to trochu posekat kudlou, ale kdyz jsem to zkusila cvicne jen tak, jak to bylo, ukazalo se, ze je to v pohode bez nasekani - a to mam jen takovou misku se sekacim nozem, co se pripojuje k telu tycaku, zadnej hyperstroj to neni, nejaka starsi ETA, ale dobrej drzak - zvladl xkrat i zaklad na raw cheesecake (namoceny kesu orisky s citronem do konzistence "tvarohu"). kazdopadne jsem odrezala tlustsi stonky, protoze v nich je moc vlaken, nebylo by to prijemny jist a ani by se dobre neposekaly.