VEVER: info z netu ;). mimochodem, o strouhani cesneku slyslim poprvy :)
Mražený česnek
Česnek můžete mít doma v dobře větrané místnosti na suchém místě v copu, nebo si jej můžete zavařit či naložit, ovšem nebude mít chuť jako čerstvý.
Další možností je česnek zmrazit.
Oloupejte jednotlivé stroužky, pořádně je osušte a dejte je do sáčku do mrazáku. Na druhý den až bude česnek zmražený, hoďte s ním lehce třeba o linku a zase vložte sáček do mrazáku. Stroužky se oddělí a vy si je budete moci brát podle potřeby. Česnek, který vezmete ze sáčku, nechte rozmrazit a můžete s ním pracovat, tak jako by byl čerstvý. Výhodou zmrazeného česneku je, že chutná téměř jako čerstvý, neztrácí svou chuť a aroma. Navíc jej ochráníte před plísní a hnilobou.
Tento mražený česnek vám může vydržet až do další sezóny.
Poznámka: česnek mražením měkne.