• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Vykopat rýhu 15-20cm, do té nasypat štěrk (2) a začít skládat kameny. Ta spodní řada by měla být zapřená jak je na obrázku. Za ně dosypávat opět ten šterk nebo kamenou drť (2). Dodržet sklon do svahu.. Na tu drenážní trubku (3) bych se vyprdl ale když ji tam dáte (vyspádovanou někam) tak nic nepokazíte .. Pokud budou šutry na místě tak podle fotky se to dá za víkend ve 3 lidech + svačinářka zvládnout. Kamoš kameník dělá tak 2-3m^2 zídky za den podle kamenů.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: diik! nemel bys prosim legendu/vysvetlivky k tomu obrazku? jinymi slovy, jak bys postupoval? vypada to na vetsi operaci...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Nepotěším tě, asi bych tam postavil suchou kamennou zídku páč ten sklon vypadá už moc velký a spíš je to taková strž, tak nevím která kytka by to pojistila. Ony ty kameny ani asi nemusíte skládat až úplně nahoru ale třeba jen do půlky. Hlavně spodní řadu pořádně usadit do stěrkového lože .. Možná by se daly využít i třeba dubové špalky s tím že vydrží třeba 20let, anebo staré cihly s tím že začnou po 5ti letech vypadávat a mezitím to nějaký keře zpevní... Obrázek značka ideál
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Ahoj, našel by se tu permakulturní zahrádkář ochotný přijít a poradit (nebo i pomoci) s budoucí komunitní zahradou v nově vzniklém autonomním sociálním centru Klinika? Stav pozemku je zatím trochu bezútěšný, ale s dobrou radou a pomocí zvenčí to do jara změníme k nepoznání! Tuhle sobotu a neděli bude první veřejná brigáda, můžete se přijít podívat a podělit se o názory. Každá ruka i hlava dobrá! :)

    Autonomní sociální centrum KLINIKA | Jeseniova 60, Praha 3
    http://451.cz/klinika/
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: DENDROBATA: ZATAMOKO: ad můj nedávnej dotaz: zde podobenka toho nadělení...
    je to fakt malej, a strmej kousek, ale nějaký principy osázení takovejch svahů, a jak s nima zacházet, se mi bude hodit tak nějak paušálně - podobnejch příležitostí tam máme celou řadu;)

    KUATO
    KUATO --- ---
    PETAW: kdyz ji nekdo zorganizuje, tak ano. zkus se spojit s id BROZKEFF, on je takovy akcni, navic se planta po Brne, zna lidi podobneho razeni, treba neco zpunktuje :o).
    PETAW
    PETAW --- ---
    THERA13: A v Brne by nebola obdobna akcia?
    NABUCHODONOR
    NABUCHODONOR --- ---
    Zdravím,


    prosím o vyplnění následujícího dotazníku pro nově vznikající eshop.
    http://goo.gl/forms/JZfRGpNZdA

    Děkuji a přeji hezký den.
    Nabuchodonor

    VEVER
    VEVER --- ---
    OGMIOS: Jo jo, já mám za oknem malinkou aronii a meruňku a k dispozici asi čtvereční metr balkonu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejhorsi dilema je malej pozemek. ted jsem dostal hromadu stromku a potreboval bych naky ty metry navic neb je toho na malej les. namatkou asi 100smrku, 20-30 buku, 20 borovic a to mam jeste 15 jedli doma.
    XL1
    XL1 --- ---
    THERA13: : propagujete to nekde ? jakou ocekavate ucast ?nejspíš dorazim ! a menim : víno -řízky, bambusy semínka, pawpaw semena, papričky Petrs pepper a jiné, mozna domluva na pozdejc - fíkovníky, maliny , ostruziny,atd.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    KAREN: BOTA01: Nějaké loňské divočáčky bych měla. Ale rozhodně to není výsledek selekce na největší plody - byla jsem ráda, že vůbec nějaké uzrály.
    THERA13
    THERA13 --- ---
    VÝMĚNA SEMÍNEK!!!
    Ráda bych vás pozvala na akci Výměna semínek! Tuhle sobotu 28.2.2015 od 15 hod v Paralelní Polis (Dělnická 43, Praha 7 - Maniny). Přijďte i pokud zatím nemáte svoje semínka, ale máte zájem nějaká získat, určitě se nějak dohodneme! Nebo pokud máte i jiné věci jako cibulky, odnože atd. Jde mi hlavně o to, potkat se osobně, sdílet nové zkušenosti, nápady.
    IPH
    IPH --- ---
    Tak se to tak pomalicku vrbi, ze i u nas na fakulte FTZ na CZU se otevira tema permakultury v predmetu agrolesnictvi. Zaroven je zalozen Cesky spolek pro agrolesnictvi v ramci EURAF (EUROPEAN AGROFORESTRY FEDERATION).

    VEVER
    VEVER --- ---
    PETEKKA: Jsem kdysi zapíchla hnusnou plesnivou naklíčenou cibuli do země, na jaře, a na podzim vytáhla zhruba stejně velkou, ale hezkou a zdravou cibuli...takže já hlasuju za sázení :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    PETEKKA: Dej to do hrnca, zasyp hlínou (studený skleník nebo za okno) a do jara můžes sklízet nať .. možná pak vyběhne na květ ...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: zatim mam 2 (ted na podzim jsem pridavala druhej), na trochu jinym konci zahrady - tak uvidim.) nemam jasno, v jaky vzdalenosti se dokazou opylovat... a taky to jeste musim zvazit na miste, jak se tam co vejde - mozna pujdou nakombinovat tyhlety bobule s nejakou podsadbou bylin a bude vymalovano)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KAREN: pokud nemáš jinde, tak k těm malinám přihoď ještě zimolezy kamčatské ( stačí 2 keře). Nejsou prostorově náročný a budou plodit dřív než ty maliny!
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    mám plno naklíčené cibule, nějaký tip co s ní? dá se zasadit nebo je to nesmysl? díky
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KAREN: Oregano a mata ti zpevni korenama cokoli kde je slunce...ale jak se rozleze tak uz se toho nezbavis...da se uz pak jedine sekat :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam