• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    CULI
    CULI --- ---
    RADU: to je pravda, nejak extra vychytane to po teto strance nemaji, ale myslim si, ze aj ta nejkrasnejsi sauna, ktera to tam ma, jak ma byt, muze mit vice pozitivnich nalezu pri mikrobiologickych sterech, nez tato sauna pro pametniky ! .)

    WYMA: taky me napadlo, ze je to zas nejaky marketingovy tah, jak zas neco ve velkem prodavat !? .)
    RADU
    RADU --- ---
    CULI: teda ti nevim...ne že bych byla něakej extra hygienickej člověk...ale koberce a látkový gauče a židle/křesla do sauny prostě nepatřej...ale jinak zajímavá zkušenost, poměrně zajímavá alternativní sauna.
    WYMA: úlet:D by mě zajmalo co na to finové:)))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WYMA: Taky jsem v tom nikoho neviděla. Ale třeba by mě v saunařské hučce tak nepálily uši. :-)
    Ke vstupu do sauny v plavkách - tady v Brně je skoro všude upozornění, že v plavkách vstup ne. Aspoň na obrázku třeba.
    CULI
    CULI --- ---
    WYMA: no to je presne ono, my jsme aj rozpoutaly debatu s tou pani, vse mi vysvetlila , stejne jak v tvem popisku, ale mam pocit, ze kdyz prikryjes hlavu, jeste vic ji zahrivas!? Ze to ve finsku pouzivaji vsichni, toz vyzkouset to muzu, uvidim jestli to se mnou sekne nebo ne :))
    WYMA
    WYMA --- ---
    CULI: PROČ NOSIT POKRÝVKY HLAVY A KLOBOUKY DO SAUNY ?
    Je třeba, aby během saunování nedošlo k přehřátí hlavy a zároveň jsme ochránili své vlasy. Proto jsou klobouky a pokrývky hlavy do sauny z přírodního materiálu nenahraditelnou součástí při užívání sauny či parní místnosti. Naše klobouky jsou vyrobeny ze 100% přírodní ovčí vlny. Jedná se o tenkou plsť z ušlechtilého druhu vlny. Jelikož vlna obsahuje speciální látku - lanolin - vlněná vlákna mají anti-alergický účinek a navíc působí na receptory kůže, což vede ke zvýšení krevní mikrocirkulace a zabraňuje přehřívání pokožky hlavy během užívání sauny. Klobouky ze 100% přírodní vlny výborně absorbují vlhkost. Veškeré modely jsou univerzální a vhodné pro všechny, kteří se chystají do sauny.

    Klobouky pro saunování, sauny a infrasauny : Internetový obchod - DO-SAUNY.CZ
    http://www.do-sauny.cz/

    aler nikdy jsem v tom nikoho neviděl :)))
    CULI
    CULI --- ---
    Chtela jsem se zeptat, jaky mate nazor na cepickovani v saune, ja jsem na hlavu nikdy nic nedavala, a to uz chodim skoro od plinek, ale kdyz jsem byla na te Slavii, pani (20ti leta stamgastka) mela na sobe nejaky mega kloubouk, pry specialni z finska primo do sauny ! ??
    CULI
    CULI --- ---
    Zdravím, ja bych chtela pochvalit saunu na Slavii, hledala jsem nejakou zenskou saunu a ne zrovna za 250,- za 2h. Na Slavii akce 130,- od 11-15h, a co to budu vypisovat tady je link http://www.saunaslavia.cz/
    Ja jsem si tam pripadala, jak nekde na chate, clovek vyjde ze sauny a pred nim dreveny bar a stul a pani se pta zda si date masaz, nebo nakladany hermelin :) doporucuju!!
    IF_
    IF_ --- ---
    MIDORI: když nebudeš nahatá, tak to trochu postrádá ten pravý účinek to saunování.

    Na vejšce jsem chodila na Hostivař do centra UK a tam chodily holky v plavkách, nejhorší záležitost.
    EM303
    EM303 --- ---
    KOCHANSKA_CH: no chodim nejčastěji do sheratonu v praze a tam je to s teplotou dobrý. nahoře je tušim kolem 95-98....
    ale zase nevydržim zdaleka pokaždé, stašně u mě záleží na všem možnám...co jsem pil, jedl, jak se mi spalo atp..
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIDORI: no tak tam uplně nahatá nebuď, nikdo tě nebude nutit si ho sundat. akorát ti bude děsný vedro, takže tě to stejně za chvíli v prostěradle přestane bavit.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EM303: V jaké teplotě? :-)
    EM303
    EM303 --- ---
    MIDORI: na to přijdeš časem:) nebo aspoň já to tak měl...neni nic lepšího než se na ferovku natáhnout na prostěradlo, nejlépe na 3 stupínek a dát si poctivejch 3x 15min:)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EM303: no ja si ho prave sundat nechci, nechci tam byt uplne nahata
    EM303
    EM303 --- ---
    MIDORI: rozhodně s prostěradlem, je to slušnost, ani né tak kvuli nahatosti, jako spíš kvuli potu. v sauně si sundej prostěradlo a lehni si na něj a máš po starostech.)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KOCHANSKA_CH: supr, diky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIDORI: Prostěradlo je vhodné, nahatá bez ničeho nechoď, spálila by sis zadek a horký dřevo a je to nehygienický, nic si pod sebe nedat. Aspoň velkej ručník, když né prostěradlo.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Zdravim, chodi se do sauny bezne v prosteradle? Nechci jit nahata, ale zase nechci bejt jak exot.. diky
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    LISTIKUS: mhm, zalezi kedy chodis, ja tam normalne kondicne plavem hodku kraula a nikto nepinda. horsie je ked to zahraju pozicne, najme nejaky "mrozi" ktori plavu prsa s hlavou nad vodou 3m od seba a vykecavaju sa a zaberaju polku bazenu.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SH_PANDA: co tepla, ale nejsem si jist zda bych se s temi lidmi tam domluvil. Normalně je obtižné a to argumentuju, že je to kondiční draha. Tady bych řekl, že me vyfakujou tím že je to na relax
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    LISTIKUS: nevim, ale mne 25ka na plavanie bohate staci, to ze je tam tepla voda je druha vec.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SH_PANDA: plaveclek, ne na brouzdání =o))
    RADU
    RADU --- ---
    IF_
    IF_ --- ---
    MUFLONEK: Já možná ještě někdy půjdu, ale taky Saunu beru i tak, že se trochu poválim, tohle je taková rychlovka, i když třeba zas když člověk spěchá, tak je to dobré. ono polarium asociuje zimu, ale vysledek samozřejmě je, že člověk odchází po tom cvičení megaprohřátý:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam