Bože to je jak u idiotu. Nikdo tady plavky neobhajuje, jen se chtěl vědět duvod.
A to co píšeš, tak to by se museli vyhozovat i lidi s mokrým prostěradlem, nemluvě o tom že ve finské sauně se kameny občas polevají vodou pro zvýšení teploty a toto polevání vodou vytvoří mnohem větší zvyšení teploty a pary než mokré plavky.
NICOLE: Jinak jsem včera lustroval google a zjistil jsem, že dětem v sauně rychleji vysichá sliznice a pro zabránění je dobré dýchat přes "dlaně". Jsem vubec netušil, že jsou děti tak citlivé.
Taky jsem se dočetl, že není dobré během cyklů v sauně pít tekutiny, ale až potom co se člověk dosaunovává.
Jo i s tím oblečením, tak to trochu má souvislost i s kulturou. Prý v Americe nebo v Asii je naprosto bežné že se nosí v sauně plavky, také proto jsou tyto sauny méně horké, naopak severní státy mají často oddělené sauny pro ženy a pro může, vyjímkou jsou klubové nebo rodině, kde je povolené to míchat.
Také se doporučuje si během saunování otírat pot do ručníku, aby se ti potem nechladila kůže a když se člověk ochlazuje tak to vzít od nohou směrem nahoru. A nejduležitější po vystupu ze sauny je chvilku zustat na čerstvém vzudu a poté se jít schladit, protože tělo potřebuje načerpat kyslík, proto není dobře hned pod sprchu nebo do bazenku.
To ja jen sem se chtěl podělit