VODOMERKA: tak jasnačka, ale s chřipkou jde v ruku v ruce teplota, tady bych se fakt do sauny nehrnul... jinak bakterie v sauně přežijou jen velmi špatně, pochybuju že by se tam šířily, samozřejmě některým odolným bakteriím a virům je to asi jedno ale nikoho s ebolou jsem v sauně ještě nezpovídal... /existují některá kožní onemocnění, která jdou prý chytit v sauně, ale je to takové to spíše jedna babka povídala/
též bude záležet jak je sauna horká a jak je sedící lavice vysoko u stropu, sem tu psal že my míváme 105°C to už pak po půlhodině fakt nic jen tak nepřežije
při obyčejném nachlazení jsem do sauny chodil a pil jsem tam horký vývar ze zázvoru, prostě jsem věřil tomu, že čím více se vypotím tím rychleji se uzdravím, ale nemám pocit že to nějak extra fungovalo, o moc lepší výsledky byly při kombinaci sauna/vodka :)
taky jsem někdy četl že sauna může být prospěšná v tom, že tělu horečku simuluje a imunitní systém se pak více "snaží" na druhé straně jsem taky četl opak, že sauna imunitní systém oslabuje a při jakékoli somatické nemoci se vůbec nedoporučuje