• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    IF_: Zahratim svaly neztratis. Nechapu proc to delali, protoze kdyz se osprchujou a prevliknou, tak jsou stejne uz chladni.
    IF_
    IF_ --- ---
    KALIBAN: Tak ze davas srdci zabrat zas tak vnimat nemusis:)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KALIBAN: ne :-D
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    IF_: ja ti nevim... ted jsem byl primo z fitka do wellnessu, co jsem slezl ze stroje tak tka deset minut... a fakt je ze jsme se radsi placli na dalsich deset patnact do virivky nez jsme dali saunu.. nejakej enormni zahul jsem nevnimal.


    TARGI: je nejaka takova v praze? :)

    IF_
    IF_ --- ---
    PODFUCK: No slo asi o to ze kor kdyz cvicis kardio tak pak si hned znova nalozit v saune asi neni optimalni no.Dokonce jeden typek rikal ze nekde v bbc se borci misto rozehrati pred posilkou treba na pasu jdou nahrat do sauny,asi aby neztratili svaly coz je fakt uz bizar:)

    Ale jak pises,pokud clovek hodku "vychladne"je to asi ideal.Ja to mam nejradsi po jezdeni na svahu kdy citim ze mam fakt zhuntovany telo:)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    IF_: Ja chodim obcas po treninku. Asi tak hodka pauza nez prejedu na druhou stranu Prahy. Sauna mi pak naopak prijde min drsna. Mozna ze uz jsem vypocenej z treninku, nevim. Kazdopadne to jiny je. Prijde mi to i vic prijemny.
    QUIP: Za 10 minut po treninku mas tep dole, po 30 vse ostatni.
    QUIP
    QUIP --- ---
    IF_: z neho laickeho pohledu "kardiologa amatera" ;) je pro srdce velka zatez sportovni vykon sam o sobe (velmi vysoky tep) a nebo prudke ochlazeni skokem do bazenku, pri kterem dojde k prudkemu zvyseni tlaku stazenim povrchovych zil / cev.
    Ale moc se mi nezda, ze by to melo nejakou primo rizikovou souvislost v tom, ze si zacvicis a pak jdes do sauny, kde mezi tim mas stejne treba i ctvrt hodiny pauzu, nez se z nejake telocvicny pres sprchu dostanes do sauny, ohrejes a zchladis.
    TARGI
    TARGI --- ---
    KALIBAN: ja v nekolika, teda je tam sprcha s teplou ale treba uplne jinde, proste v satnach, ktere jsou na druhem konci arealu. u vylezu ze sauny je sprcha se studenou, bazenek a vylez ven, tod vse a uprimne nepobezim prez pul arealu do sprch s teplou od sauny a pak zase zpatky do studeneho a pak teprv ven :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    KALIBAN: Btw ted jsme s nejakyma typkama v saune resili zda chodit zda se ma cvicit hned po fitku (ci sportu)nebo ne..a cast lidi tvrdi ze by mela byt pauza protoze jinak je to hrozny zahul pro srdce,tak porad nevim.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    QUIP: mno tam byly tak nejak pro odzobu a mozna vuni.. ja na netu objednal neco, co vypada ze by s tim sla zabit stredni kravka...
    nechce jit nejaka slecna do soukromy sauny na test me tak napada ? :-PPPPPP
    QUIP
    QUIP --- ---
    LISTIKUS: diky, to je presne ono :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    QUIP: selský saunový dům s parním nárazem
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: taky jsem jeste nebyl v saune, kde by nebyla k dispozici tepla voda ve sprse :)

    Jinak vecerni Step muzu potvrdit, chodil jsem tam takhle v lete a to bylo naprosto uzasny, kdyz je tam klid a na terase muzes koukat na nebe atd.
    Jo a nejaky metlicky jsem tam jednou videl v te jedne saune, ted nevim jak se jmenuje - ta s tim vetrakem na strope. Visely tam kolem kamen.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    CYBERKOTLIK: ja nejak posledni dobou nedavam tu saunu do stavu totalniho prehrati kdy se do toho bazenku vylozene tesim (vetsinou tam jdu po nejakym sportu se ohrat a ne uplne zmasakrovat) takze kdyz si dam studenou sprchu na osprchovani od potu, tak uz potom do toho bazenku nevlezu :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KALIBAN: step je co?
    jinak ja si po saune dam klidne vlaznou, dat si pak jeste horkou bych asi vybouchnul:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    TARGI: tak v takovy saune kde by nebyla sprcha s teplou vodou, jsem jeste nebyl tedy...
    jinak step po pul desaty vecer je proste uplne skvelej... jakmile tam neni osumdesat tisic lidi a muzete podle chuti stridat sauny, patra... chlazeni... jen jsem se jeste neodvazil tam vzit tu metlu :))
    TARGI
    TARGI --- ---
    nj, jenze leckde teplou proste nemaj, ze...
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    KOMPAS: Já myslim, žes přesně svym komentářem předvedl, jak důležitá je pro tebe ohleduplnost k druhým lidem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam