Připojím se do diskuse a podělím se o svou zkušenost.
Navštěvuji saunu ve sportcentru STEP (
http://www.sportstep.cz/ ) a odkaz přímo na sauny
http://www.infinit.cz/praha-vysocany-spa v Praze v Libni - doprava nejlépe autem a nebo autobus 136, zastávka Skloněná a pak cca 3-5 minut pěšky.
Cena - něco okolo 230,- Kč za 90 minut - pozor, platí se pouze čas strávený v bazénu / saunách (a nebo za nižší cenu se dá využít jen bazén se 2ma výřivkama a párou) tedy se neplatí za čas strávený v šatně a sprše a to jak při příchodu tak i odchodu. Při přetažení se počítá 230/90 za minutu. Tedy je to naprosto úměrné a žádná velká raketa navíc. (dá se pořídit "členská karta" se kterou je pak cena nižší, minimální nabití je však 2000,- Kč)
Šatny jsou relativně velké ačkoliv vzhledem k množství návštěvníků - nejen sauny a bazénu, ale třeba badmintonu, squashe, tenisu a kdovíčehoještě může chvilku trvat najít prázdnou skříňku.
Vše je velmi čisté (obrovské +)
V saunovém světě je 5 saun. Klasická finská, Tropická s nižší teplotou a vyšší vlhkostí (ta mě nebaví), "Saunový domek" nevím co je na tom tak specifického, občas se tam rovzíří vzduch větrákem a kameny pokape voda, tudíž je zde menší parní náraz, medová sauna - tu mám velmi rád, na rozpálené kameny občas nateče voda s medovou esencí, příjemně (jak komu :-) ) to voní a vůně zůstane na těle i po osprchování až domů. (ale není to nic výrazného, spíš příjemná vzpomínka) a poslední, sauna s krbem, prý je nejteplejší ale těžko říct, každopádně bych řekl že je nejsušší.
V celém saunovém světě jsou 3 místa se sprchama tudíž se na sprchu nečekají fronty a jsou rozmístěny po areálu tak že od žádné sauny nejdete daleko do sprchy. Je zde i bazén se studenou vodou.
K dispozici jsou 2 bary s občerstvením. Venkovní terasa - ze které se vstupuje do 3 saun a bazénku a jednoho baru. Slouží i jako relax plac.
Všechno je provedené ve dřevě což působí velmi uklidňujícím dojmem.
Při příchodu dostanete náramek na ruku s čipem kterým se zamyká skříňka v šatně a slouží i k průchodu turniketem - od té doby se počítá čas. Dále dostanete ručník a prostěradlo, tedy si s sebou nemusíte brát prakticky nic. Zdarma také k zapůjčení klíček od "trezoru" který je přímo na recepci na cenné věci.
Chodím sem už půl roku a jsem velmi spokojen.
Jediné mínus by mohla být horší dostupnost MHD, zvláště potom cesta zpět, pokud chodíte v noci jako já tak interval autobusu 15-20 minut není značka ideál. A další mínus může být větší počet lidí, což nemusí být vždy problém, ale když se někdo chová dost hlasitě a vypráví si příběhy tak je to k naštvání, ale vždycky se dá jít do jiné sauny.
Kdyby měl někdo zájem jít se mnou a pokecat (pošeptat :-) ) nebráním se, chodím sám, občas je to super, občas bych rád prohodil pár slov. Zájemci kdyžtak PM.
Snad toto někomu pomohlo :-)