• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    IF_
    IF_ --- ---
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    IF_: co se skrývá pod pojmeme oblažuje? Nerad bych to totiž dělal =o)
    IF_
    IF_ --- ---
    KALIBAN: Tohle je pohoda proti tomu,kdyz se nekdo v saune bezohledne drhne kartacem a oblazuje tim okoli:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DOPPELHERZ: vetsinou je to med a je to bozi, nevim jestli to krom toho ze to je prijemny, mas pak jemnou vonavou kuzi (coz chlapa takovej mazec neni ale co uz ) ma i nejakej jinej efekt...
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    Ve STEPu se jako alternativa bazénku dá použít ledové vědro - moje nejoblíbenější, jinak jak zde někdo zmiňoval tak také studenou sprchu moc rád nemám, raději bazének, ale vždy se před ním osprchuji :-)
    Jinak to že tam lidi skáčou neosprchovaní mi nevadí, dám si sprchu i potom, ale chápu že někomu to vadit může.
    O slevě 30Kč když si člověk přinese vlastní ručník jsem nevěděl. Ale tedy tahat se s ručníkem a prostěradlem, obzvlášť zpátky, doma to sušit a tak, to jim raději dám 30,- Kč
    Hodně lidí v týdnu, asi záleží v kolik hodin tam člověk jde. Já chodím většinou po osmé a to už tam tolik lidí není a v průběhu doby kterou tam strávím jich většina odejde takže jsem častokrát v celé sauně i sám.

    Jinak jsem viděl se v sauně potírat lidi něčím - tuší někdo o co jde? Nějaký olejíček? K čemu to je?
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: to mas samozrejme pravdu. Jen ja jsem v takovych situacich tezce introvertni a nic jim nereknu.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    QUIP: step dopoledne nebo tak do tri ctyr je naprosta pecka...

    Hele lidi jsou stupidni a treba jim to vubce nedojde... me prijde v tuhle chvili jim normalne sdelit ze ta sprcha po saune je tak nejak vhodna naprosto ok...
    QUIP
    QUIP --- ---
    VALENTINA: obcas chodim do Stepu kolem poledne a to je tam luxusne prazdno. Treba 10 lidi celkem, rozlozeno do vsech saun, to znamena, ze mas moznost si lehnout uplne kamkoliv. Ale chapu, ze pro normalne pracujici lid to neni idealni cas.

    KALIBAN: ja teda i ve Stepu nekolikrat videl skakat lidi do bazenku rovnou a to jeste takovym zpusobem, ze zatim co ja jdu ze sprch a sestupuju do bazenku po schudkach, chlapik vyleze ze sauny, dobehne me u bazenku a skoci tam rovnou, div ze ne me na hlavu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KALIBAN: jo, prostě mi to přijde nechutný, nehledě na to,že bazény obecně prostě nemusím a často tam něco chytnu.
    Já chodím do těch sprch vedle krbový sauny, tam jsou trysky i bokem, tudíž se sprchuju po celém těle.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    KALIBAN: ano, muzou. nam je to fuk, jim vubec.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    WYMA: ze to je nechutnyme osobne neodradi a dam si sprchu i pak... jde mi o to jestli z toho muzu mit i nejaky realny problemy...
    jinak treba ve stepu musim rict, ze jsem nevidel nikoho kdo by si pred bazenkem sprchu nedal, jsou tam lidi kultivovany a hlavne jak jich tam je hodne tak neni problem dotycneho smahnout a odeslat do sprchy
    WYMA
    WYMA --- ---
    KALIBAN: sauna bez bazénku je jak smažák bez tatarky :) jinak nevím nad čím dumáš, že je to nechutný a nehygienický stačí, ne?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Dobrej report, nenepadlo me se zminovat o Stepu kterej je notoricky provarenej. Taky je tam miliarda lidi a v tejdnu je to pro me vsechno, jen ne relaxace...


    VALENTINA: tak dumam , co vadi na tom, ze lidi chodej do bazenku rovnou krom toho ze to je jakoze nechutny? tak si dam sprchu i po... nebo z toho muzou mit zensky nejaky problemy? ja proste bazenek po saune beru jako nutnost protoze studenasprcha je mi priserne neprijemna a totalne se tam neochladim...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DOPPELHERZ: taky tam chodím celkem pravidelně a mám to tam ráda, jen teda občas je tam skutečně hodně lidí. Ráda si v sauně lehnu a to ve Stepu většinou nejde, jelikož je narváno, i když lidi sedí. Jinak mám taky nejradši medovou a tu s krbem, tam je podle mě největší vedro. Do bazénku teda nechodím, vadí mi, že tam dost lidí skáče přímo po sauně a předtím se neosprchují, takže se radši jen sprchuju. Velká výhoda této sauny je v tom, že jak je tam ta venkovní terasa, tak se člověk lépe ochladí. Já se třeba někde uvnitř v odpočívárně moc neochladím.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DOPPELHERZ: jen doplnim, ze kdyz si do Stepu vezmes svuj rucnik a prosteradlo, tak mas slevu asi 30,-
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    Připojím se do diskuse a podělím se o svou zkušenost.
    Navštěvuji saunu ve sportcentru STEP ( http://www.sportstep.cz/ ) a odkaz přímo na sauny http://www.infinit.cz/praha-vysocany-spa v Praze v Libni - doprava nejlépe autem a nebo autobus 136, zastávka Skloněná a pak cca 3-5 minut pěšky.

    Cena - něco okolo 230,- Kč za 90 minut - pozor, platí se pouze čas strávený v bazénu / saunách (a nebo za nižší cenu se dá využít jen bazén se 2ma výřivkama a párou) tedy se neplatí za čas strávený v šatně a sprše a to jak při příchodu tak i odchodu. Při přetažení se počítá 230/90 za minutu. Tedy je to naprosto úměrné a žádná velká raketa navíc. (dá se pořídit "členská karta" se kterou je pak cena nižší, minimální nabití je však 2000,- Kč)

    Šatny jsou relativně velké ačkoliv vzhledem k množství návštěvníků - nejen sauny a bazénu, ale třeba badmintonu, squashe, tenisu a kdovíčehoještě může chvilku trvat najít prázdnou skříňku.
    Vše je velmi čisté (obrovské +)

    V saunovém světě je 5 saun. Klasická finská, Tropická s nižší teplotou a vyšší vlhkostí (ta mě nebaví), "Saunový domek" nevím co je na tom tak specifického, občas se tam rovzíří vzduch větrákem a kameny pokape voda, tudíž je zde menší parní náraz, medová sauna - tu mám velmi rád, na rozpálené kameny občas nateče voda s medovou esencí, příjemně (jak komu :-) ) to voní a vůně zůstane na těle i po osprchování až domů. (ale není to nic výrazného, spíš příjemná vzpomínka) a poslední, sauna s krbem, prý je nejteplejší ale těžko říct, každopádně bych řekl že je nejsušší.

    V celém saunovém světě jsou 3 místa se sprchama tudíž se na sprchu nečekají fronty a jsou rozmístěny po areálu tak že od žádné sauny nejdete daleko do sprchy. Je zde i bazén se studenou vodou.
    K dispozici jsou 2 bary s občerstvením. Venkovní terasa - ze které se vstupuje do 3 saun a bazénku a jednoho baru. Slouží i jako relax plac.

    Všechno je provedené ve dřevě což působí velmi uklidňujícím dojmem.

    Při příchodu dostanete náramek na ruku s čipem kterým se zamyká skříňka v šatně a slouží i k průchodu turniketem - od té doby se počítá čas. Dále dostanete ručník a prostěradlo, tedy si s sebou nemusíte brát prakticky nic. Zdarma také k zapůjčení klíček od "trezoru" který je přímo na recepci na cenné věci.

    Chodím sem už půl roku a jsem velmi spokojen.
    Jediné mínus by mohla být horší dostupnost MHD, zvláště potom cesta zpět, pokud chodíte v noci jako já tak interval autobusu 15-20 minut není značka ideál. A další mínus může být větší počet lidí, což nemusí být vždy problém, ale když se někdo chová dost hlasitě a vypráví si příběhy tak je to k naštvání, ale vždycky se dá jít do jiné sauny.

    Kdyby měl někdo zájem jít se mnou a pokecat (pošeptat :-) ) nebráním se, chodím sám, občas je to super, občas bych rád prohodil pár slov. Zájemci kdyžtak PM.


    Snad toto někomu pomohlo :-)
    EM303
    EM303 --- ---
    IF_: popravde mi to taky neprijde prirozeny. sam jsem to zkousel jednou v diplomatu v praze a nekombinoval bych to.
    IF_
    IF_ --- ---
    EM303: Ono se to ani nedoporucuje jit po saune do virivky..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    PODFUCK: Nebyl bych překvapený kdyby to bylo kolem 1500 - 2000, zvláště v centru Prahy. Osobně bych si vybral jinou sestavu, ale kdybych si měl určit cenu pro tenhle typ tak těch 800 a i tak bych přemýšlel jestli do toho jít.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VALENTINA: tady http://mszltm.cz/koupaliste/sauna v Litomericich
    ceny muzete zavidet :)

    sauna 3h/1 130,-
    sauna permanentka 10×3/1 1100,-
    sauna (D15, S a důchodci) 3h/1 100,-
    sauna (D15, S a důchodci) permanentka 10×3/1 850,-
    sauna (D6) bez skříňky 3h/1 40,-
    sauna (ručník navíc) 1ks 15,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam