• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SaunaHolesovice.cz
    https://www.saunaholesovice.cz/

    Litr za 150 minut pro dva lidi. Holt inflace. 🤷‍♂️ (NAVARA)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Ad Kasárna Karlín
    Byli jsme před časem, když mrzlo, trochu nepříjemný venku mokrý a kluzký (namrzlý) prkna, sprcha jenom ledová (což na úvodní/závěrečné umytí třeba vlasů moc není), v převlékárně elektrické topení nebylo zapnuté, trochu stísněné podmínky na to, aby se tam převlékali dva lidi najednou, venku káď s vodou na chlazení. Trochu spartánský podmínky, nic pro sraby, ale vevnitř pěkný, my tam byli 3-4 (tj. 1-2 cizí lidi), v 6 lidech už by to byla asi celkem tlačenka (rozhodně nepočítejte s ležením). :D Prosklená střecha může bejt za bezmračný noci celkem fajn, z jednoho koutu je vidět tak akorát kousek památníku na Vítkově (nebo kousek koně, už nevím), ve výhledu je barák.

    Jo a "recepce" sauny je v tom zděném baráčku vedle toho (v létě bar), měli tam zavřené dveře a zatemněná okna, tak to nebylo moc zjevné (a nebyli jsme jediní, kdo tam bloudil).
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    FoundMyFitness Topic - Sauna
    https://www.foundmyfitness.com/topics/sauna
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MTHU: plus každou chvíli zejména v nevýhodné době (léto vánoce) přijde nějaký bonus mailem. Takže celkem fajn.
    MTHU
    MTHU --- ---
    MTHU
    MTHU --- ---
    AUSSIE: V podstatě sleva, když si k nim vložíš peníze předem. A nemusíš dávat u vstupu zálohu cash. S těma slevama teď nedávno hýbali, takže už nejsou tak super jako dřív.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s věrnostní kartou do Saunie? Vyplatí se to? Uvažuju, že bych si ji založil.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    BIRMA: Delal to stejny architekt, shodou okolnosti ten muj znamy. Ne, ze by se rozesli ve zlem, spis se rozesli v ruznych vizich, kam to smerovat, ale podrobnosti neznam 🙂
    Nicmene to, ze postavili hned vedle druhe sauny nema byt jako konkurence, ale spis jakoze inspirace navzajem. Oba subjekty se znaji a jsou spolu v miru.

    A jinak tim, ze to otevreli vcelku nedavno, tak vsechno teprve ladi a dimenzuji tak, aby to fungovalo. Takze nejake drobne zadrhelky tam jeste nejakou dobu asi budou 💁🏻‍♂️
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SITH: Heleď, řekl bych, že ani moc nezměnilo. :-)
    SITH
    SITH --- ---
    dneska jdu zkusit Saunii v Butovicích, cca rok jsem tam nebyl tak jsem zvědav, jak se to tam za časů korony změnilo
    AMNA
    AMNA --- ---
    VENIKA: BIRMA:
    jo, my jsme tam byli včera a fakt se tam někdo rozešel ve zlým se Sauna Spotem a znělo mi to, jakože to ten člověk udělal vyloženě natruc (vykládala slečna na baru jiným hostům).
    prostor je to impozantní, ale strašně roztahanej a podivně logisticky veřešenej. ta vnitřní odpočívárna u dvou vnitřních saun je hodně malá, tak se člověk musí projít, obvykle venkem, což se zrovna mně obvykle moc nechce :) plus ta venkovní odpočívárna, v té byla hrozná zima. týpí vypadalo zajímavě, ale místa kolem ohně byla už plná a mimo oheň tam taky byla slušná kosa. a navíc jsme přišli navečer a nezbyly na nás župany, tak ty chladnější prostory byly náročnější.
    povedlo se nám mít tu velkou venkovní saunu sami pro sebe a ta byla vyhřátá uplně dokonale, to bylo vynikající, ale v době, kdy se tam všichni nahrnou na rituály, bych tam fakt být nechtěla :))
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    VENIKA: Mně to tam přišlo takový strašně naddimenzovaný. Připadá mi, že z toho bude postupně takovej mix Sauna Spotu a Žlutých lázní :) Venkovní hřiště, veliký sauny... jako ale teepee s ohněm bylo příjemný, to jo.
    Co mi ale přijde fakt bizár, je to těsné sousedství se Sauna Spotem a venkovní dřevěné dekorace, které (čirou náhodou? :) zakrývají logo Sauna Spotu. Taky jsem si myslela napřed, že je to nějaké rozšíření, mají i podobný vizuál... tak jsem se ptala v Sauna Spotu na recepci a bylo mi řečeno, že to tam postavil jeden z bývalých majitelů Sauna Spotu, pochopila jsem, že se asi nerozešli úplně v dobrém.
    Jinak proč ne - vstup do Vltavy, venkovní areál apod... jen mi přijde prostě divné šoupnout to takhle hned vedle.
    MTO
    MTO --- ---
    BAAL: cajk. starobrno nikdo nepije, tak ho dovezem do svedska :-)))
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KALIBAN: Jj oni to otevreli ted po kovidu (v kovidu to pripravovali) a dve dalsi sauny maji byt venku, ale nejdriv musi sehnat nejaky finance, kterych se ted moc nedostava 🙂 ale je v planu rozsireni.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Že někecám s poměrem ceny vlezu a ceny piva na baru na recepci, tak důkaz místo slibů - můžete si povšimnout České stopy:)

    BAAL
    BAAL --- ---
    Vzpoměl jsem si, že jsem to sem nepsal a doporučení si to rozhodně zaslouží. Kdybyste náhodou někdo měli cestu do Kodaně (pravidělna linka RyanAiru za pár kaček) na výlet za jídlem, či jinýma radovánkama, tak je možné si udělat výlet vlakem skrz známý most do Svédska do Malmo. A v Malmo se nachází super Sauna, stará dřevostavba v moři, kam se dostanete po molu, vstupné je asi to nejlevnější což na severu lze zakoupit, včetně piva na baru před saunou.

    Sauny je poměrně spartánské, poměrně plné i o víkendu ráno, nicméně po vysaunování probíhá ochlazení v moři, což je zážitek který fakt chcete:) Fakt super žážitek pro lidi co mají rádi sever a saunování.

    Ribersborgs Kallbadhus | kallbadhuset
    https://www.ribersborgskallbadhus.se/sv

    Jediná velká nevýhoda je, že je budova oddělena na dvě separátní části pro může a ženy, takže když půjdete v páru budete každý sám po celou dobu, nicméně až tak to nevadí jelikož jak známo na severu mluví anglicky o dědeček co zametá chodníky, takže prohodit slovo lze i tak.

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VENIKA: tak z toho mame naprosto stejny pocity, me prijde, ze jim tam jeste par saun chybi, realne ty dve vnitrni jsou prtavy, jedna je ok a horka ale druha je realne pro deset lidi.. ta venkovni stodola nebyla tepla, tech kamen by tam muselo byt vic a nebo nejak dramaticteji prilejvat.. nicmene ten prostor je fakt peknej, az bude tepleji a bude se dat odpocivat venku tak parada.

    JInak jsem byl v tom svete v hotelu SEN https://www.infinitdarky.cz/pobocky/infinit-sen-senohraby/ a je to tam teda fakt pekny, uz tam podle me jedou vsechny sauny, ceremonialni je nonstop ceremonil, tzn v ostatnich je tim padem porad snesitelne lidi i kdyz jich jte tam milion (coz bylo) jezirko naprosto genialni, celkove je to skoro maximus, malinko mensi, malinko min pekny, ale na zazitek parada. Plus cenove je to OK, osobne bych rad chodil do ceslic, ale tam proste nemaji nejakej jen sauna vstup za tri kila a uz je to financne fakt ulet teda.


    PETRAELECTRA: exhibo auditko to delalo jednu dobu pravidelne, to by se melo obnovit :)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    SITH: proč se scházet v hospodě, když se můžem sejít rovnou nahý, to dá rozum.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SITH: Ja nemuzu, ja mam nohy jak taznej kun! :)
    SITH
    SITH --- ---
    SPIKE411: boží. To chce nyx sraz a složit se na pronájem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam