• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PSYKUK: jakoze kdyz pogooglim, vidim i stakovym chocholem a tak :) zase uplne nevim co ma byt hezka :)

ALDARION
    ALDARION --- ---
    PSYKUK: Kamarádka vyrábí věci z vlněné plsti, převážně pro alternativní lidi a historické šermíře, prodává to po akcích - takže pokud tě nezaujmou její historické a historizující čepičky a klobouky s muchomůrkama a houbičkama, tak v podstatě co si nakreslíš, to může vyrobit. :) Já si teda nechával udělat výstelku do keltské přilby a podobné blbosti, ale když o tom tak píšu, tak si říkám, že nějaká jednoduchá špičatá čepička staroseverských tvarů, z nebarvené vlny - dá se třeba hnědá z hnědé ovce - by se mi do sauny mohla hodit... :) https://www.facebook.com/ikovlna.vrazne/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PSYKUK: Zalezi co ty povazujes za hezky a hnusny.
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    Poradite prosim nekdo nejakou saunovaci cepici, ktera by byla i hezka? Vidim vsude jen samy hnusny ;)
    Jeste me napda, ze jsou vetsinou vlneny, tak mozna zkusim koupit klasickou merino a treba bude v saune taky ok ;)
    Diky
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: určitě bude zase na moje narozeniny! ale ráda bych to prudla ještě jednou a dříve.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Co zase někdy spáchat nějaký ten sraz?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HIKI JOKI 2024 | NUUK sauna
    https://www.saunanuuk.net/hiki-joki

Chystate se nekdo?
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    V praci nam davaji multisportku na zkousku na mesic, sice ted v cervenci byvaji casto v saunach odstavky, ale treba tadyhle maji az do 32.8.2024 :-D

LOL
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    https://www.saunanuuk.net/hikijoki Hiki joki už má letošní termín
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SPIKE411: škoda, nemít tento týden děti, šla bych.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    À propos, nechcete dneska někdo do sauny?
    Ideálně Saunia Hostivař nebo Harfa od šesti, mám 1+1 vstup, tak se můžeme podělit. 🙃
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Od Arnolda k Jurkovičovi. Osiřelí saunaři z Brna vyhlíží novou potírnu v Žabovřeskách | Brno
    https://brno.rozhlas.cz/od-arnolda-k-jurkovicovi-osireli-saunari-z-brna-vyhlizi-novou-potirnu-v-9220858
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Daily Mail, aletakpročne...

DR MICHAEL MOSLEY: The truth about what saunas do to your body... and why it might just save your life | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-13327335/DR-MICHAEL-MOSLEY-Sitting-naked-sauna-WONT-detox-body-make-50-cent-likely-die-heart-attack.html
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SICKBOY4000: Poláci, Italové, částečně Maďaři. Všichni v plavkách. O Amících ve smíšených saunách nemluvě, ti jsou schopní tam jít v džínách a farmářkách.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Minulý víkend pobyt v Polsku v hotelu a tu saunu tam fakt nechápu. Teplota a vlhkost ok, ale Poláci chodí do sauny v plavkách a pak zpocení po sauně ani nejdou do sprchy, ale přímo do bazénu plavat....omg.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ‘I call it sauna head – your ego disappears’: how the UK got hooked on heat | Health & wellbeing | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2022/jun/18/i-call-it-sauna-head-your-ego-disappears-how-the-uk-got-hooked-on-heat
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    MESKALITO: Nějak jsem opomněl zarezervovat naší saunu, tak jsme vyrazili na průzkum, musím říct že jsem byl příjemně překvapen až na teplý bazének bylo vše čisté příjemné a nebylo vůbec plno, návštěva večer od 19:30. 90 minut za 325 Kc. Jsou tam dvě sauny jedna podstatně větší cca 10-12 osob a druhá tak pro 4-6. Ve vetsi 92°+ v menší jen 80°. Jeste tam je nejaka mini privat pro 2 s vířivkou. Určitě můžu doporučit teplý bazének můžete nahradit ledovou sprchou.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Jinak já chodím už zase každý týden do Stepu, a chodím teda bud v po nebo úterý dopoledne(to tam bývá skoro prázdno). Dnes, kdyby tam na hotelu nebyli ubytovaní nějací Finové, tak jsem tam byla sama. V dámských šatnách při příchodu, bylo obsazeno jen 8 skříněk.
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    THAIGRR: Moc díky!
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MANDALA: Tady
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    THAIGRR: Avoid tady
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenost s finskou saunou na lodi Avoid v Praze na náplavce?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    R_U_SIRIOUS: v Praze nevím, ale kdyby někdy jela do Jáchymova, tam je ve veřejném bazénu Agricola bazének, do kterého se jde po několika širokých schodech.

Stejně tak ve sv. Kateřině na vysočině.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam