Mě v Radotíně nikdy nepřišlo nijak nesnesitelný vedro. Ty popáleniny jsou způsobený blbou ventilací. Já sauny v poslední době celkem studuju. Tahle je teda imo celkem bastl. Ta velká prosklená stěna (která mimochodem podle mě není z temperovanýho skla, nechtěl bych vidět, až tím zkusí někdo proskočit) má hodně velký tepelný ztráty a kvůli tomu, jak je ta sauna velká, tak zařídit tam rovnoměrnou distribuci tepla a jedněma kamnama na tuhý palivo není jednoduchý. Proto má podle mě tak (nestandardně) vysokej strop. (Asi) díky tomu má i dost vysoko spodní odvětrávací otvor, kterej standartně bejvá až pod horní lavicí, ale tady ho mají za horním opěradlem.
No a popáleniny od lavic jsou kvůli blbýmu dřevu, mají tam nějakou borovici či co, místo standartní osiky/olše
Co se polejvání týče, tak já to miluju, ale naprosto chápu, proč je to ve verejných saunách zakázaný. Když tam někdo vyleje celej kýbl najednou (lidi jsou občas trochu kreténi), tak to v lehkým případě někoho zle opaří a hrozí i poškození ty sauny... Voda když se rychle změní v páru, tak svůj objem zvětší klidně 1700x, vlhkost pak zaleze i tam, kam nemá, jak se rychle snaží utéct ven (krásnej efekt u venkovní sauny, když mrzne btw).
No a další neméně závažnej důvod je ten, že tam právě lidi lejou ty oleje, to je velkej problém, ona totiž ta aromaterapie je dost věda ... Byl jsem na saunerskym workshopu a polovinu času jsme řešili jen oleje... Ty se většinou ve vodě nerozpustí, nebo ne dřív, než to někdo lžící nabere (proto se kapou na vrch sněhový koule, z který se pak pomalu odpařují. Taková skořice je dost dráždivá. Hřebíček obsahuje eugenol, ten hodně pálí. Některý citrusy jsou fototoxický (riziko hnusnejch puchýřů při následný expozici na UV). Dovedu si představit, že někoho napadne to kapat rovnou na kameny ... velký riziko požáru/popálenin/podráždění dýchacích cest...