• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    jinak kolem 9. mesice jeho veku jsem mohla byvala vyuzit situace, kdy mi dost ubylo mleka z duvodu nemoci a syn mel tezkej bojkot. okoli nechapalo, proc tak stojim o to dal kojit. Tam to mohlo fakt vysumet, kdyz bych to nechala (prestal by se kojit) a obdobny veci prave myslim ze hodne lidi nazyva "samoodstav".
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ORIKA:
    KAMPA:
    KOTENCE:
    ja bych syna taky rada nechala se samoodstavit. vsude narazim na to, ze pred 24 (nekde uvadi dokonce 36) mesicu to nebyva (nemam na to ted hazet odkazy kde sem to cetla). Viktorovi je 21 mesicu a za normalni situace me kojeni nijak nezatezuje (pije nekolikrat za den a tak 2x, 3x v noci), ale treba ted prozivame 2. huste obdobi rustu zubu a to chce byt pricucnutej skoro celou noc a nejlepe jeste 2. rukou drzet prso, ze kteryho zrovna nepije. Budi se s hysterakem. Muz neni doma. Rano mam stavy, kdy citim vuci vlastnimu diteti dokonce i nevrazivost. Omlouvam se za vylev. To zas prejde :D
    Jinak svagrova zije v Peru a tam je spolecnost dost prokojici, jeji syn se samoodstavil ve 4 letech. Vestina deti v jejim okoli se pry odstavi opravdu kolem 3. roku veku, popr. o par mesicu pozdeji. Jestli se nemylim, kdysi jsem cetla, ze prumerna delka kojeni celosvetove jsou 3,5 roky. Nevim teda, jak se na toto sbiraji data treba v rozvojovych zemich, takze predpokladam, ze realne to muze byt i dele...Omouvam se, ze nejsem schopna to ted dolozit konkretnim linkem :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: hm, u nás bude ten rozdíl docela výrazně menší, rozhodně bych chtěla v kojení vytrvat, ale poslední dva týdny procházím nějakou úplnou krizí - jako by mi zničehonic mléka ubylo, dost to bolí a co je nejblbější - mám pocit, že to dítě nenasytí. U nás zrušení nočního krmení fakt nehrozí, tak je to takové nepříjemné období a trápíme se teď myslím oba. Možná to zkusím probrat s nějakou laktační poradkyní.
    SANCHA: Tak až to bude oficiální, tak poděkuju :)
    Se zádama blbě, dítě míří k deseti kilům (a je mi jasný, že tvoje už má asi o dost víc) a pociťuju to stále víc. Já jsem s tím nicméně doteď nic nedělala, ty cvičíš?
    KOTENCE: óó, krása!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: a koukam, ze ses ptala jaky je tandemovy kojeni. Ze zacatku mi to bylo celkem neprijemny, protoze novorozene saje uplne jinak nez batole a pak mas na kazdy bradavce jinej pocit. To jsem se snazila kojit kazdou zvlast. Ted uz mimino taky pritvrdilo a ja si nasla pohodlnou polohu v posteli, takze nekdy uspavam obe najednou u prsou. Jsou sladky, kdyz tak usnou a nekdy starsi holcicka mimino hladi nebo drzi za ruku :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRAMIN: to bych se taky urazila :DDD
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: a ze takovy "partneri" jsou, bohuzel....
    jinak mam podobny pocity a kdyz se obcas podivam na fotku ze zacatku tehotenstvi (fotili jsme +- co 14 dni nahou fotku), tak zamacknu slzu, ale urcite ve mne prevazuje pozitivni pocit z toho, ze my prsa plni ucel...:)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KAMPA: ja jsem s tim srovnana celkem. dokonce kdyz mi ted vyretusovali bricho na fotkach do katalogu,tak jsem se urazila :-D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRAMIN: za rok vetsina z toho bude pryc nebo hodne vybledle,telo se srovna..ta linea negra cara pres pupek mi jeste chybela nakonec :))

TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja mam po porodu jizvy od kolen po bradu vsude. fialovy, siroky. k tomu vse ostatni jako tmavy pupik a pruh pres nej, znicene bricho, priserny drzeni tela... leve prso asi o cislo vetsi nez prave. a chvala bohu to chlap nekomentuje. naopak rika at na to kaslu. jak budu vypadat za rok netusim
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: to jo, to bych se asi rozbrecela. I kdyby to byla tisickrat pravda.
    Je to neuveritelny, jak skvely je v tomhle zensky telo. Cely tehotenstvi a kojeni. Skoda, ze kult mladi a krasy ten pozitek takhle kazi. Fakt mi to prijde super, ale presto se obcas kouknu do zrcadla a reknu si ach jo...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: se ho schvalne zeptam, jestli by nechtel zacit setrit.. :)
    (ja myslim ,ze on to tak i bere, ze je to vklad do naseho ditete, byl by hloupej, kdyby mi nakonec pak rekl, ze mam povisly , osklivy prsa)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: no jasne, kojis preci jeho deti. Taky by manzel mohl za odmenu zene vydelat na plastiku :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    mno, tak to neni moc optimisticka prognoza toto....to abych se na to zacla psychicky pripravovat. nastesti mam doma chlapa, kterej tohle neresi a je rad, ze kojim. no a ja se s tim nejak snad casem srovnam, ale nejaky hura akce koupani na Ádu radeji tedy ne....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: nic hezkyho. Pri kojeni ubyde ta tukova tkan a nahradi ji mlecna zlaza. Ta pak splaskne, ale ten tuk se nevrati :-(
    Trochu me to stve, nechci nadosmrti nosit praskacku, ale rikam si, ze ty prsa jsou primarne ke kojeni a ne na okrasu...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: mnooo, já nikdy neměla mega prsa (spíš lentilky pod kobercem), po prvním dítěti šla sice pevnost do háje, ale velikost šla o jedno nahoru oproti předtěhotenskému stavu, což mi vyhovovalo...po druhém je to ovšem katastrofa, už teď mám prsa menší než za bezdětna a to ještě kojím, tak počítám, že po odstavu mi z nich nezbude vůbec nic a to nic si budu rolovat do podprdy :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: tak rikam si, ze se zmensej tak o cislo....a doufam DOUFAM, ze je nebudu rolovat do praskacky....(jako pevnost uz nakou ztratily nooo) :))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: hele, fakt to chceš slyšet? (to s těma prsama) ;)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: se mas, moji holce je jen neco pres dva roky....:DDD
    ja jsem vymekla a urcite ji necham do samoodstavu,a to byl jsem tvrdila, ze max rok budu kojit.
    ted jsem si objednala na netu plavky, tak snad mi ten vrsek aspon jednu sezonu vydrzi...:)

(co se stane s prsama po skonceni kojeni?)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tys mě teďka neskutečně potěšila tím, že "prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal", protože to mi dává naději, že by se mladší mohl v horizontu pár měsíců odstavit :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: ted narychlo nic po ruce nemam, ale napr. na strankach laktační ligy nebo mamila.sk se o tom pise v odobornych clancich, staci se tam trochu porozhlidnout. divala jsem se na tu laktacni ligu a tam dokonce uvadej, ze prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal. http://www.kojeni.cz/odborne-clanky/navod-postupne-ukonceni-kojeni/ a pak jeste neco tady: http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/ a pak se da najit toho spousta v aj.
    moji sestre se odstavila sama dcera, taky nevedela vubec cim to mohlo byt a pak zjistila , ze byla tehotna napr. nemusi to tedy byt chyba "tva", ale proste okolnosti kolem, ktery neovlivnis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam