SAAYURI: Já myslím, že to přijde...až uvidí, že je miminko spokojené, vše se v dobré obrací...a tak... :-)
SANCHA: Uplně nevím, jestli se mi to chce sepisovat...bylo by to dlouhé, obsáhlé a pracné... Mě na tom nejzrádnější přijde to, že (až na pár výjimek) to nejsou vyloženě nesmysly... jen věci, co platí za nějakých okolností (které ale zde nejsou zmíněny) a za jiných už neplatí...
Tebe zajímá vážení - nejsem si jistá, který bod máš na mysli...
Pokud mluvíme o vážení před a po kojení... V zásadě souhlasím s tvým tvrzením...ALE - je to jediný objektivní způsob, jak zjistit co a kolik mimčo vypije (není dokonalý, ale nejlepší, co máme v ruce, pokud nechceme přesně odměřené dát do mimča sondou - což se mimochodem taky někdy dělá)... Takže v porodnici je to dost vhodná nezbytnost (nevím, jak ostatní, ale v mém případě - a u ostatních spolurodiček taktéž, jakmile se prokázalo, že mléko naskočilo, tak mi řekli "nevažte"... U Lucky jsem vážila dál z vlastní iniciativy, protože měla žloutenku a jediné, co funguje kromě svícení je dostatečný příjem MM, ale jak jsou spaví, tak dost často bývá příjem nedostatečný a o nějakém hlášení o jídlo si může člověk nechat zdát; mě to nijak neobtěžovalo, vážila jsem)....A pak ve spoustě dalších případů...
Ale jinak jak píšeš - všechno jde jak má... není důvod proč vážit (a plašit).
A dovolím si podotknout, že existují ženy, které vážení stresuje...existují jiné, které to uklidňuje (a překvapilo by tě, kolik maminek přijde se vzorně vedeným deníčkem - který po nich nikdy nikdo nechtěl - kdy, z kterého, kolik nakojili). Já sama váhu mám pro případy, kdy bych dospěla do bodu "nezbytný případ"... použila jsem ji párkrát a koupila jsem ji jen proto, že to byla dobrá nabídka... (kolegyně v práci mi to rozmlouvali...)
To co tam navíc píšou možná platí v jejich podmínkách (nevím kde a jak - možná domácí podmínky?)...ale lidé, co s takovými údaji pracují, tak s nimi pracují tak, že uvedené argumenty berou v potaz (kojení se počítá za 24 hod -pokud je podezření, že to bylo náhodně dobré / špatné, tak se pokračuje; pokud je potřeba z jiného důvodu mít delší přehled, tak se to zohledňuje; jednotlivé porce se berou v potaz při některých specifických věcech...; atd. apod.). Tohle by bylo na dlouhé / široké / daleké... a spíš povídání než psaní...
Pokud myslíš "tabulkové přibýrání"... tak jistěže se to všechno sleduje podle nějakých průměrných hodnot (zase není to dokonalé, ale nic lepšího nemáme)...a je rozumné tomu příkládat rozumnou váhu...
Moje dcera teď přibrala málo (už jsem to tu myslím psala). (mé kouknutí do tabulky odhalilo, že skočila na 75 percentil v délce, ale spadla na 25 percentil v hmotnosti... oboje z padesátého) Doktorka to zmínila s tím, že není potřeba plašit, ale lepší se na to zaměřit dříve a udělat drobné úpravy než to nechat někam se rozjet... a o tom to je... Čili - nikdo nešílí, že dítě nepřibýrá... nepanikaří, že se nevlezla do tabulek...ale má lékařka z toho vyvodila přesně ten správný závěr - tj. sleduje, upravuje...aby se to nehouplo někam, kde to nechceme...
Neznám žádného doktora (zdravotníka), který by jel dogmaticky v tabulkách... (těch pár po škole záměrně opomíjím -vyrostou z toho; nepochybně jsou i tací...ale v současné době takové fakt neznám... a ta jediná, co mě tím pila krev z toho "vyrostla")...ale znám hodně "poučených laiků" co z toho šílí...
Noooo, snad to dává alespoň trochu smysl...jdu spát...
A mimochodem čím víc čtu 11 bodů pro snadné kojení, tím víc nesouhlasím (a cítím čím dál větší vztek -ale zase už alespoň vím, kde se berou ty bludy, co s nimi teď lidi chodí... )... Ach jo... :-(