• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Muzu miminu znovu ohrat uz jednou ohrate (nezmrazene) odstrikane mleko? Stava se, ze mu dam prikrm, on si vezme malinko a tvrde vytuhne. Prijde mi to skoda vylevat..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Kojila jsem asi od 9 měsíců třikrát denně a v noci (aniž bych pocitově měla mlíka míň), pak nějakou dobu dvakrát denně a v noci (to už jsem teda viděla, že se mi prsa povážlivě zmenšila a jakoby vyprázdnila, ale dcerka pořád viditelně a celkem dlouho sála), pak jsem dceru někdy před prvníma narozeninama na noc odstavila a kojím jen ráno a večer. Změny jsem oproti předchozí redukci nejdřív nepozorovala, ale postupně začalo bejt patrný, že po ránu už jí kojení nestačí a musela jsem ji ke snídani začít dokrmovat. Teď jí je 13 a půl měsíce a večer už si jen velmi laxně na pár sekund podudlá, ráno ještě saje, ale dokrmuju ji. Krátce po nočním odstavu se mi přes den občas chtěla dostat pod triko, ale to ji celkem rychle opustilo. Tuším, že celkový odstav je velmi blízko, ale jsem s tím v pohodě srovnaná. Každopádně pokud bych bývala chtěla kojit dýl, asi bych s tou redukcí počtů kojení tolik nepospíchala.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SANCHA: ja kojim dcerku (2r4m) na uspani vecer, pak se nekdy v noci pricucne, rano sosa na prazdno, obcas pres den jednou na uspani....a mlika mam malinko uz. mam domluvu s malou,ze mi da signal, kdyz se spusti mliko a tece to fakt par vterin.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: ja mliko mela i pri kojeni jen vecer (nekdy rano) a obcas treba vikend vubec, kdyz byla mala u babicky. Ale kamaradce dvakrat za den k udrzeni laktace nestacilo. A jina se zase rozkojila po rocni pauze, takze to je asi hodne individualni. Rekla bych, ze rano+vecer dava hodne matek.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KLEVKA: ja s tim souhlasim, kojim za dva mesice dva a pul roku a kdyz nepocitam zacatek (to ale byla velka chyba sester na sestinedeli), tak bez problemu. ridila jsem se materskym instinktem a hlavne ditetem. dodrzovala jsem pravidla a svete div se, kojit se da....
    k tomu, co jsi sem davala...neni to tak dlouho , co jsem uplne to same dala sem taky, jen to bylo video s laktacni poradkyni. z mych zkusenosti musim rict, ze je to pravda a kdyby se tim maminky ridily, pak by mohly kojit mnohem dele.

chci taky rict a radeji zduraznit, abych predesla jakymkoli utokum a naslednym dohadum, ze je mi uprimne jedno, kdo jak dlouho koji..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRAMIN: máta, homeopatikum Ricinus Communis CH 15 (bacha ne 9, to je naopak na podporu laktace) a mně pomáhalo mazat si prsa Alpou, ale smrdíš pak jak alkoholik.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    nejaky zaruceny postup na zastaveni laktace? dva dny uz nekojim vubec,ale logicky to tece jak se tomu zachce.
    YELI
    YELI --- ---
    TRAMIN: Děkuji :) Lahvičku i s e savičkou mam od te odsávačky -Avent,tak snad to bude ok. Na zkusím se s tim nějak poprat.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SAAYURI: a pozor, uro čaje dost silné odvodňují, takže hodně pít, ale je to teekane tak by to nemělo být nic tragického, jejich čaje nebývají zrovna z nejsilnějších
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nevidím nic závažného pro kojence, jediné co se může stát je že mu to mléko nebude chutnat, bříza a jehlice jsou dost aromatické, máta může miminku pomahat na nadýmání a pozor, při dlouhodobém používání ve větším množství staví mléko.

SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SOLEI: https://www.drmax.cz/teekanne-urologicky-caj-n-s-10x2g-18100

Nať přesličky rolní 30%
    List břízy bradavičnaté 25%
    Nať zlatobýlu 25%
    Kořen jehlice trnité
    List máty peprné
    Kořen lékořice lysé 5%
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SAAYURI: i napiš mi složení
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Mate nekdo zkusenost s urologickym cajem pri kojeni? Asi jsem nastydla na mocak, a chci to zkusit asi nejdriv bez ATB. Pulka internetu rika, ze ano, pulka ze ne.
    Na krabicce jsou jen deti od tri let a lidi se srdecnimi chorobami.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAMIN: jen bych doplnila, že slévat do lahvičky teprve po vychladnutí čerstvé dávky - aby se to, co už v ledničce je, neohřívalo od nového mléka.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    YELI: po kojeni muzes jeste zkusit chvilku odsavat, pripadne z jednoho kojit a z druheho odsat. akorat pri takovem odberu se ti to mliko bude delat v tom mnozstvi i kdyz budes pryc, takze se ti prsa po tech 4 hodinach preplni a zacnou bolet. alespon ja to tak mam/mela, ze se samo spusti a mam pocit, ze vybouchnu. takze se radi vzit s sebou odsavacku a ulevit tomu.
    jinak co jsem vycetla, tak mliko muzes davat dohromady do lahvicky v ramci jednoho dne a bud hned zamrazit a pak vydrzi tri mesice nebo behem tech 24 hodin podavat ohrate. osobne jsem sice obdrzela ohrivacku, ale nezprovoznila ji. skvele funguje vodni lazen. rychlovarna konvice, kameninova miska a necham to tam chvilku stat. spravnou teplotu bud poznas teplomerem pro tyto ucely nebo pry na zapesti si kapnout. ja to nejak odhaduju.kdyz jsem to dala moc studene, tak mi to odmitla.
    na skladovani mam kelimky s vickem od Aventu, ale urcite existuje spousta reseni. Kolik vypije muzes zjistit vážením, ale jinak na krabici s UM je napsano, ze pri vaze do 3,5kg je to 600ml za den (vyděl počtem kojeni) a třeba při váze kolem pěti kilo je to 840ml za den.
    z aktualni zkusenosti bych poradila zamyslet se nad vyberem lahvicky. jsou ruzne ty sací koncovky a cim sloziteji to z ni potece, tim lip.
    YELI
    YELI --- ---
    Muzu poprosit o radu,jak spravne vytvaret zásobu MM? Mám mesicni plne kojene miminko,kojím pres den po 2 az 3h a od září budu potrebovat obcas odejit na dele nez 4h,takže bych rada mela zásobu MM,aby mohl muz nakrmit. Jak spravne na to? Odsavat po kojení? Kojím vzdy z jednoho prsa, takže proste az dopije, tak se pokusit odsát co zbylo? Po jakem mnozstvi skladovat? Ja ani nevim,kolik toho takhle stare miminko vlastně na jeden zatah vypije, ja to merim na minuty :)) A pak ohrivani, je třeba nejaky ten ohrivac, nebo jak se odhaduje spravna teplota,předpokládám, že se dá ohřát ve vodní lázni... Ptám se asi jako debil,ale věřim, že tu bude dost zkušených žen :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NIENNA: myslim,ze to bude podobny pripad. taky akcni a vsechno, ale ted se na tu flasku sape s nadsenim.
    noc zatim vydrzi s kojenim a pres den jak kdy. v podstate MM je svacina a UM hlavni jidla. vcera mela narocny den a usnula vecer sama o hodinu driv nez obvykle,tak jsem pro jistotu chystala zalohu na noc a nebyla potreba. zlaticko je to
    KYO
    KYO --- ---
    GOLDBERRY: takove ty klasiky... cesnek, cibule, jablecny most. jinak cerstvy pecivo me prekvapive ne, i kdyz lidi rikali, ze je to to nejhorsi. Ja davala malou do satku, a chodila s ni, a ohybala nozicky na podlozce... Kdyz ani to nezabere, muzes zkusit rourku, stoji asi 20 Kc. ale brala bych to jako nejzazsi variantu. Ja ji pouzila jednou a to v nemocnici, kdyz jsem nechtela rusit pacienta na pokoji hodinovym revem :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GOLDBERRY: a davas ho vyprdet/vykakat nad kyblik? Nahaty do klubicka, muzes klidne nad umyvadlem nebo nad podlozkou. Ze zacatku u toho obcas brecej, ale vylita to z nich vsechno naraz. A celkem brzy si zvyknou se takhle uvolnit a uz visej v klidu.
    Ja souvislosti s potravinama moc nesledovala, vsimla jsem si akorat zeli a kvetaku. Ale jak pisu, kdyz trpelo, tak jsem ho nechala kricet a prdet nahaty v klubku.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Omlouvám se, jestli to tu už proběhlo xkrát, ale nic jsem nevyfiltrovala. Jaké potraviny mimina nejčastěji nadýmají? Co vadilo těm vašim? Je mi jasné, že každé dítě je jiné, každému vadí něco jiného a univerzální soupis neexistuje, ale už jsem trochu v koncích.. Mládě (5 týdnů) má prdy několikrát denně, snažím se dost hlídat, co jím, ale možná mi něco zásadního uniká.. Espumizan a Sab Simplex nefungují, Bio Gaiu dáváme teď týden a zatím taky bez výsledku..:-(.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam