GALE: Ahoj, nám se syn narodil 33+2tt, byl krmený sondou do žaludku, pak mi narvala sestra rovnou klobouček, protože byl prý moc malý, aby uchopil bradavku (nepatřím mezi obry, ale co, jsou snad profíci, ne)... pak klasická lahvička s velkou dírou, nic jinýho neutáhl....domů jsme šli po 6 týdnech v rytmu - váha - kojení s kloboučkem - váha - zbytek z lahvičky s klasickým dudlíkem, uložit, odsávat elektrickou odsavačkou a za 2 hod. to samé.
Když dosáhl cca 3kg, přešla jsem na Calmu od Medely a po poradě s laktační poradkyní jsem klobouček ze dne na den vynechala (absťák byl neuvěřitelný - pláč, křik, jídlo co půl hodiny, bradavky už tak do krve byly ještě víc, zánět prsa - no 3 týdny pekla). Nyní nejprve Calma asi 15ml s fortifikací a pak kojení.
Hodně mi pomohlo upravit techniku a kojit tzv. přirozeným kojením. Každé další kojení je lepší a lepší, ale to odvykání od kloboučků bylo peklo. Chtělo to hodně trpělivosti, laskavosti, povzbuzování a utěšování - jakmile jsem byla v pohodě já, snažil se i syn. Taky pomohlo šátkování - rozjela se laktace a dítě se hodně uklidnilo.