• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: jo, a máš zkontrolované co jíst? Já jsem teď kvůli kojení na bezlepkové, je to děsné, nejsem na vynechání této bílkoviny stavěná, jsem unavenej si a zravejsi, ale mimik je šťastnej.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: soucitim s tebou bohužel optimalizace asi není , můžeš zkusit zredukovat čas práci okolo. Ale moc to nejde.
    Máš houpatko, Hamaku, hacku, možnost uvázat pod stůl šátek a houpat v něm?
    Ono se toho moc dělat nedá když to pláče a není jak pomoci. Odsávat s miminkem na zádech v šátku se taky dělá blbě ( ale jde to).
    GALE
    GALE --- ---
    POZITRON: Kdyz to jde, vyuzivam cas ke cteni. Nicmene nezridka kdy drzim v jedne ruce odsavacku a v druhe mlade zmitajici se pri kolice. Taky bych rada vyrazila na dobu delsi nez hodinu z bytu. Delsi vylet nedam.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GALE: proc radu minusek? odsavani je mnohem narocnejsi nez kojeni, o tom snad nikdo nepochybuje.

neslo by ten cas venovanej odsavani vyuzit zaroven k necemu dalsimu? ja procitam net, nebo cumim na videa (youtube/fimy/serialy), to bych delala stejne a takhle u toho navic odsavam, tak cas zas nejak extra netratim. plny odsavani jsem dala 3 mesice, ale jako jo, priste uz bych se tomu velice rada vyhla!
    GALE
    GALE --- ---
    Vim, ze si ted vyslouzim naloz minusek, ale chci se zeptat na dlouhodobe udrzitelnou strategii odsavani. Bohuzel se stalo, ze moje ztizene kojeni se neslučuje s naroky a stavem traveni mladete, proto jsem se vratila k odstrikovani.
    Momentálně odstrikuji 6x denne a doromady to da asi 4 hodiny casu, coz je prostě dlouhodobe neúnosné. Zvlast kdyz od pondelka budeme cvicit vojtovku. Muzete mi nekdo dat sve tipy a zkusenosti?
    GALE
    GALE --- ---
    Od minulého týdne mi ubývá mléko, tak zjišťuji proč, a narazila jsem na tento článek. Snad někomu pomůže se zařídit podle toho. Já bohužel už pár věcí zanedbala.
    Breastfeeding and PCOS: Maximizing Success - PCOS Nutrition Center
    http://www.pcosnutrition.com/breastfeeding/
    GALE
    GALE --- ---
    PTACOPYSK: Díky! Odsávačku mám Medela Swing. Už s ní žiju skoro měsíc.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GALE: řešila jsem jednou totéž, pomohlo odsávat po každém kojení, ale ideální je půjčit si takovou tu drahou elektrickou odsávačku, jakou mají v nemocnicích (já měla půjčenou Medela Lactina 50Kč/den), plus samozřejmě přednostně nabízet miminku tu horší stranu, pokud nechce, začít tou lepší a po chvilce zkusit nenápadně přehodit na tu druhou ...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: po každém kojení to slabší odsávat minimálně deset minut. Nemusíš to dodržet 100% ale měla bys to zvládnout aspoň 6x.
    Jen pozor, rozjížděj se pomalu a nepřeháněj to (každé kojení dvacet minut a tak) mohla by sis přivodit zánět.
    No a když se to nepovede, tak holt budeš kojit na obě no.
    Jo a ještě, začínat kojení a odsávání tom slabším prsem

GALE
    GALE --- ---
    Jak na prso, ve kterém je výrazně méně mléka než v druhém a ještě hodně špatně teče, což je hezký vidět při odsávání.
    Mladý pán trochu vzal kojení na milost a včera to dal celkem 4x! Jenže ji jen z levého lesa, že kterého to lépe teče. Pravé jsem několik dní jen odsavala a produkce stagnuje na hodnotách nerovnajicich se ani jedné dávce.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: Mazala jsem bambuckým máslem a konopným olejem - pomáhalo na bolest a nosila bavlněné vložky nebo léčivé rouno (dává se primárně na opruzeniny do plenek)
    GALE
    GALE --- ---
    DISIMA: Mazala jsem je krémem Babylove z DM. Měla jsem je dost citlivé (i když ne tolik jako ty) a dost to pomohlo. Také jsem si do podprsenky dávala bavlněné vložky.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    MYJKA: dekuju, rada bych si k tomu neco precetla. Mam domluvenou svou laktacni poradkyni, ale schuzku mame az za mesic a do te doby bych s tim rada neco udelala, protoze uz ted jsou ty bradavky hodne bolestivy.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISIMA: Muzu ti vyfotit a poslat nekam na mail, co k tomu pise ingeborg stadelmann.
    Pripadne nektere LP delaji kratke kurzy pro nastavajici maminky ohledne kojeni, tak se muzes podivat i po tomhle. Konkretne eva vranova v praze delava.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Je nejaky postup jak pripravit velmi citlive bradavky na kojeni uz v tehotenstvi? Jsem v sedmem mesici, kuze na bradavkach se mi uz nekolikrat sloupala, jsou citlive na dotek. Rada bych je na to trochu vic pripravila, protoze kojeni prvniho syna nedopadlo moc uspesne.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    GALE: šátkování je super :)

pokud by šátkování kvůli velikosti prcka nebo něčemu jinému nešlo, je dobré klokánkovat, ideálně kůže na kůži nebo jen slabé body na prckovi. My se šátkem mohli začít až při začátku korigovaného věku (kvůli možnému udušení) a stále denně klokánkujeme :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: jestli ti to zdravotní stav dovolí, tak muzes i víc. Oni v tom břiše taky nebyli úplně rovně. A on tam teoreticky pořád ještě je.
    GALE
    GALE --- ---
    LAUDAM: Dnes se mu povedlo si vzít 3 jídla komplet z prsu. Víc jich už neutahl, protože byl unavený i z předchozí koliky. Kojím s klobouckem, ten začnu odbourávat později.
    Jinak šátkovaní potvrzuji. Včera jsem si ho dala do šátku jen tak ze zvědavosti, protože jsem si to chtěla vyzkoušet. Byl to tak příjemný pocit, jaký si už dlouho nepamatuji. Rozhodně se mi po tom zlepšil i vypuzovaci reflex, se kterým mám dle laktační poradkyně problém. I synovi se to líbilo. Takže teď ho mám v šátku každý den aspoň hodinu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LAUDAM: Drzim palce at po narocnem zacatku si to budete uz jenom uzivat. :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    GALE: Ahoj, nám se syn narodil 33+2tt, byl krmený sondou do žaludku, pak mi narvala sestra rovnou klobouček, protože byl prý moc malý, aby uchopil bradavku (nepatřím mezi obry, ale co, jsou snad profíci, ne)... pak klasická lahvička s velkou dírou, nic jinýho neutáhl....domů jsme šli po 6 týdnech v rytmu - váha - kojení s kloboučkem - váha - zbytek z lahvičky s klasickým dudlíkem, uložit, odsávat elektrickou odsavačkou a za 2 hod. to samé.

Když dosáhl cca 3kg, přešla jsem na Calmu od Medely a po poradě s laktační poradkyní jsem klobouček ze dne na den vynechala (absťák byl neuvěřitelný - pláč, křik, jídlo co půl hodiny, bradavky už tak do krve byly ještě víc, zánět prsa - no 3 týdny pekla). Nyní nejprve Calma asi 15ml s fortifikací a pak kojení.

Hodně mi pomohlo upravit techniku a kojit tzv. přirozeným kojením. Každé další kojení je lepší a lepší, ale to odvykání od kloboučků bylo peklo. Chtělo to hodně trpělivosti, laskavosti, povzbuzování a utěšování - jakmile jsem byla v pohodě já, snažil se i syn. Taky pomohlo šátkování - rozjela se laktace a dítě se hodně uklidnilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam