• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    DZEJLA: celkem spolehlivě, neboť prostě nic jiného nezabralo :-)) teď má 8 měsíců, tak se už víc řídím těmi rozestupy mezi jídly a víc vydrží, ale tak do těch 5 měs jsem kojila hodně a nedal si to vzít ;-) a velkej je až dost teda, má skoro deset kilo, to maj děti na roce. příkrmy jsme zlehka začali nějak před pátým měs a myslím, že to bylo akorát..
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    KATIA: jo, musím říct, že jsem celkem v šoku z toho, jak syn kyne jen z MM.. Vylezl z porodnice +/- tříkilový žluťáček, spíš to vypadalo, že bude nabírat pomalu jak byl spavý, ale po tom prvním měsíci to rozbalil ve velkym. :) btw. poznáš spolehlivě, kdy má dítě hlad a kdy je to něco jiného (únava, plena atd.)? S tímhle trochu zápolím, mě právě přijde, že je často přetažený anebo chce chovat, změnu činnosti, nechce být na břiše atd. takže kojím spíš s ohledem na to, kdy jedl naposled a že je obecně dost naducanej.

HOJ_TY_STEDRY: Možná? :) Ok, nejsem andílek Victoria's secret, abych to musela shodit za měsíc, spíš jsem měla po většinu dospělého života štěstí, že jsem jedla co chci, kdy chci a postava pořád více méně stejná. A teď se to nějak seklo, tak jsem se trošku vyděsila. No... Uklidním se tím, co říkáte, že zásoby jsou potřeba a dítě prospívá. Jo a ty klouby a vazy mě bolí, měla jsem za to, že to je jen ze zvedání a nošení cvalíka.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    DZEJLA: a není ve čtyřech měsících ještě brzo na návrat na původní váhu a rozměry? Já jsem svoje předtěhotenské kalhoty zapnula až tak v synově půl roce. Brala jsem to tak, že tělu prostě dýl trvalo se vrátit zpět. (Pak jsem naopak kvůli kojení zhubla tak, že jsem byla ještě větší vyžle než před těhotenstvím, takže za ty "zásoby" asi můžu být zpětně ráda.)
    A ještě laický názor založený jen na vlastní zkušenosti: dala bych si pozor i na sebe, nejen na dítě. Na kojení je potřeba hodně energie a živin a do mlíka jde myslím vše, co je pro dítě potřeba. Já měla například bolavé klouby a myslela jsem si, že jsem nemocná, ale s ubývajícím kojením postupně odešlo i toto.
    KATIA
    KATIA --- ---
    DZEJLA: mně teda spíš přišlo, že moje velké dítě potřebuje jídlo, protože z kojení fakt nabírá až moc. jako ona je to energetická bomba a jak se přece jen tolik nehýbou... a můj teda dost vyžadoval spíš kolem těch 2 hodin...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DZEJLA: 3-4 kg navíc 4 měsíce po porodu bych vážně neřešila a užívala si toho, že mám chuť k jídlu, mohu kojit a dítě prospívá.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    * pediatri
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MYJKA: A to je to, na cem se, dle toho dokumentu, pediatrina alergologove neshodnou.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GOLDBERRY: Ano, ze se s nima setka pri kojeni. A je jedno kdy, pokud se koji. Neni to omezene 4-6m veku.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MYJKA: Ale o tom nikdo nepise. Imunookno imho znamena, ze se dite s temi potravinami setka. Ne, ze nutne musis prestat kojit.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GOLDBERRY: Dle mych informaci staci, ze je dite pri zavadeni novych potravin porad kojene a zena neplanuje kojit prestavat. Neni to limitovane 4-6m. Jak pises, nazoru je mnoho, tohle je muj. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MYJKA: Dle toho dokumentu neni.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Díky, dámy. Mrknu ještě do Mateřského citu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A imunologicke okno je uz taky vyvracene a pokud neplanujes v 6m prestat kojit uplne, tak staci, ze dite nove potraviny ochutnava a je porad kojene.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    DZEJLA: Existuji dva tabory odborniku. V Materskem citu pres casem postovala Kaiserin moc pekne odborne shrnuti ohledne prikrmu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DZEJLA: Omezeni potravy kojeni neovlyvni. V kazdem pripade rozezranost neni kojenim, ale proste tim, ze starani se o dite je proste narocne a mas vetsi vydej a telo si vic zada. To o neukojeni, co ti rika pediatricka, je hloupost. (Mam ted pul rocni 8,5kg a teprve zacina ochutnavat, ve 4m mela 7,5kg.) u kojenych deti se s prikrmy zacina az kolem 6m. Neni kam spechat.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Nedaří se mi shodit poslední 3-4kg z těhotenství a přisuzuju to rozežranosti kvůli kojení, mám neskutečnou chuť na sladký a jím tak každé 2-3 hodiny, určitě větší porce, než před dítětem. Nevíte, zda se omezení počtu porcí anebo množství jídla v nich odrazí výrazně na laktaci? Syn má ve 4 měsících už 8kg, pediatrička mě napomínala, že je možné, že ho neukojim a začít plánovat příkrmy (i kvůli imunologickému okénku)... Nezdá se zatím, že by malej strádal, mlíka je dost a ani nemusím kojit častěji, než co 3-4 hodiny. Nerada bych ho ale ošidila kvůli tomu, že mě štvou těsnější hadry.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: jako je to individuální, ale já vždycky měla problém se laktace spíš zbavit a mlíko mám dodnes a mám nadbytek prolaktinu (Alence je pět let).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: to ja vím, i mu to víc ředím. ale stejně mě zajímalonpro inspiraci, jak často je tak asi běžné k tomu přes den kojit (aby zase i zůstala laktace a nebylo to moc málo).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: tak v těch příkrmech je taky tekutina
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: on nic moc nevypije, ale jídlo ji dobře...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam