• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DZEJLA: Omezeni potravy kojeni neovlyvni. V kazdem pripade rozezranost neni kojenim, ale proste tim, ze starani se o dite je proste narocne a mas vetsi vydej a telo si vic zada. To o neukojeni, co ti rika pediatricka, je hloupost. (Mam ted pul rocni 8,5kg a teprve zacina ochutnavat, ve 4m mela 7,5kg.) u kojenych deti se s prikrmy zacina az kolem 6m. Neni kam spechat.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Nedaří se mi shodit poslední 3-4kg z těhotenství a přisuzuju to rozežranosti kvůli kojení, mám neskutečnou chuť na sladký a jím tak každé 2-3 hodiny, určitě větší porce, než před dítětem. Nevíte, zda se omezení počtu porcí anebo množství jídla v nich odrazí výrazně na laktaci? Syn má ve 4 měsících už 8kg, pediatrička mě napomínala, že je možné, že ho neukojim a začít plánovat příkrmy (i kvůli imunologickému okénku)... Nezdá se zatím, že by malej strádal, mlíka je dost a ani nemusím kojit častěji, než co 3-4 hodiny. Nerada bych ho ale ošidila kvůli tomu, že mě štvou těsnější hadry.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: jako je to individuální, ale já vždycky měla problém se laktace spíš zbavit a mlíko mám dodnes a mám nadbytek prolaktinu (Alence je pět let).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: to ja vím, i mu to víc ředím. ale stejně mě zajímalonpro inspiraci, jak často je tak asi běžné k tomu přes den kojit (aby zase i zůstala laktace a nebylo to moc málo).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: tak v těch příkrmech je taky tekutina
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: on nic moc nevypije, ale jídlo ji dobře...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: já každé nové jídlo dávala bez kojení, za to s čajem.
    PISISKVOR: já jsem s oběma jela intervaly a dudlík a neměla jsem problém ani s kojením, ani se spaním.
    NUDLINEK: nebudila bych, pokud má dostatek podělaných plenek a přibírá, proč jako. Některé děti se opravdu umějí najíst během pěti minut.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KOTENCE: jo, obcas dela divny zvuky, tak hned vyskocim..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIMCIIQ: to bys slysela, kdyby se davil, ne?
    Navic asi usina spis na boku a to mu to bliti hezky vytece ven.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    PETUL_KA: je to možný, todle mě nenapadlo.. v pondělí uvidíme na prohlídce, ale už jsem klidná.. jsem měla jen nějaké halo..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ja ted premyslim nad mozna blbosti. Nicmene maly denne pri, ne kazdem, kojeni ublinkava. V noci kojim vleze a malej spi se mnou.. nasla jsem na prosteradle fleky od mlika od blitek.. nemuze se zvratkama udusit? Ted jsem teda zkosusela nakojit a dat do postylky, pri procesu ukrknout a dat do zavinovacky se vzbudil a spat prej nejde.. takze jsme zpet v posteli a prdim na to, nase osvedcene spani az do rana a otevreny mlecny bar fungoval i na dceru.. jenze dcera ublinkavala nahodne.
    Je muj strach opravneny??
    Ja jsem proste lina matka, co chce v noci spat a mlecny bar mi maximalne vyhovuje..neumim vstat, nakojit a dat do postylky :(
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    NUDLINEK: a neni to tim, ze mas rozjetou laktaci a na par cucnuti vypije mlika jako ekvivalent matky kojici jedno dite? musela bys prevazit, ale to je zbytecny, hlavne kdyz prospiva.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NUDLINEK: ja tez pridam, maly sice super savec, ale prvni 2 tydny u prsa furt spal! Mel teda zloutenku, ale spal fakt porad.. ted uz nespi, tak vyckej :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SANCHA: jj ja si taky myslim, jen jsem z toho byla nejaka vypleskla rano.. A behem dne dneska krasne sala.. On byl schopnej bejt na koze i hodinu a pul tak to ted je tezsi srovnani :) dekuji :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    KATIA: nema prave vubec.. Celkove je uplne ok i porod byl super.. A hlavne jen jsem to napsala sem tak dnes krasne sala i pul hodky.. Jen je to spinkacek no.. Tak uvidime dalsi vyvoj, vlastne by mi po tom rvounkovi nevadilo klidnejsi detatko :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NUDLINEK: Mně taky přišlo v porovnání se starší, že mimino pije strašně málo ale stačilo mu to. Je to asi v pohodě
    KATIA
    KATIA --- ---
    NUDLINEK: nemá třeba trošku žloutenku?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    MYJKA: jo ja jsem asi fakt zbytecne ted jenom z toho na nervy.. jsem se dneska realne zhodnotila :D dekuju :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jo a ma skoro 8kg v necelych 5m, tak i hezky roste. :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    NUDLINEK: Jo, druha neni tak kojici jak prvni (taky kojim obe). Mam vzdy pocit, ze se koji malo casto a ma dlouhe pauzy. Ale cura a kasi dost a je spokojena, tak neresim. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam