• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MYJKA: Ale o tom nikdo nepise. Imunookno imho znamena, ze se dite s temi potravinami setka. Ne, ze nutne musis prestat kojit.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GOLDBERRY: Dle mych informaci staci, ze je dite pri zavadeni novych potravin porad kojene a zena neplanuje kojit prestavat. Neni to limitovane 4-6m. Jak pises, nazoru je mnoho, tohle je muj. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MYJKA: Dle toho dokumentu neni.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Díky, dámy. Mrknu ještě do Mateřského citu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A imunologicke okno je uz taky vyvracene a pokud neplanujes v 6m prestat kojit uplne, tak staci, ze dite nove potraviny ochutnava a je porad kojene.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    DZEJLA: Existuji dva tabory odborniku. V Materskem citu pres casem postovala Kaiserin moc pekne odborne shrnuti ohledne prikrmu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DZEJLA: Omezeni potravy kojeni neovlyvni. V kazdem pripade rozezranost neni kojenim, ale proste tim, ze starani se o dite je proste narocne a mas vetsi vydej a telo si vic zada. To o neukojeni, co ti rika pediatricka, je hloupost. (Mam ted pul rocni 8,5kg a teprve zacina ochutnavat, ve 4m mela 7,5kg.) u kojenych deti se s prikrmy zacina az kolem 6m. Neni kam spechat.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Nedaří se mi shodit poslední 3-4kg z těhotenství a přisuzuju to rozežranosti kvůli kojení, mám neskutečnou chuť na sladký a jím tak každé 2-3 hodiny, určitě větší porce, než před dítětem. Nevíte, zda se omezení počtu porcí anebo množství jídla v nich odrazí výrazně na laktaci? Syn má ve 4 měsících už 8kg, pediatrička mě napomínala, že je možné, že ho neukojim a začít plánovat příkrmy (i kvůli imunologickému okénku)... Nezdá se zatím, že by malej strádal, mlíka je dost a ani nemusím kojit častěji, než co 3-4 hodiny. Nerada bych ho ale ošidila kvůli tomu, že mě štvou těsnější hadry.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: jako je to individuální, ale já vždycky měla problém se laktace spíš zbavit a mlíko mám dodnes a mám nadbytek prolaktinu (Alence je pět let).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: to ja vím, i mu to víc ředím. ale stejně mě zajímalonpro inspiraci, jak často je tak asi běžné k tomu přes den kojit (aby zase i zůstala laktace a nebylo to moc málo).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: tak v těch příkrmech je taky tekutina
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: on nic moc nevypije, ale jídlo ji dobře...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: já každé nové jídlo dávala bez kojení, za to s čajem.
    PISISKVOR: já jsem s oběma jela intervaly a dudlík a neměla jsem problém ani s kojením, ani se spaním.
    NUDLINEK: nebudila bych, pokud má dostatek podělaných plenek a přibírá, proč jako. Některé děti se opravdu umějí najíst během pěti minut.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KOTENCE: jo, obcas dela divny zvuky, tak hned vyskocim..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIMCIIQ: to bys slysela, kdyby se davil, ne?
    Navic asi usina spis na boku a to mu to bliti hezky vytece ven.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    PETUL_KA: je to možný, todle mě nenapadlo.. v pondělí uvidíme na prohlídce, ale už jsem klidná.. jsem měla jen nějaké halo..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ja ted premyslim nad mozna blbosti. Nicmene maly denne pri, ne kazdem, kojeni ublinkava. V noci kojim vleze a malej spi se mnou.. nasla jsem na prosteradle fleky od mlika od blitek.. nemuze se zvratkama udusit? Ted jsem teda zkosusela nakojit a dat do postylky, pri procesu ukrknout a dat do zavinovacky se vzbudil a spat prej nejde.. takze jsme zpet v posteli a prdim na to, nase osvedcene spani az do rana a otevreny mlecny bar fungoval i na dceru.. jenze dcera ublinkavala nahodne.
    Je muj strach opravneny??
    Ja jsem proste lina matka, co chce v noci spat a mlecny bar mi maximalne vyhovuje..neumim vstat, nakojit a dat do postylky :(
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    NUDLINEK: a neni to tim, ze mas rozjetou laktaci a na par cucnuti vypije mlika jako ekvivalent matky kojici jedno dite? musela bys prevazit, ale to je zbytecny, hlavne kdyz prospiva.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NUDLINEK: ja tez pridam, maly sice super savec, ale prvni 2 tydny u prsa furt spal! Mel teda zloutenku, ale spal fakt porad.. ted uz nespi, tak vyckej :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SANCHA: jj ja si taky myslim, jen jsem z toho byla nejaka vypleskla rano.. A behem dne dneska krasne sala.. On byl schopnej bejt na koze i hodinu a pul tak to ted je tezsi srovnani :) dekuji :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    KATIA: nema prave vubec.. Celkove je uplne ok i porod byl super.. A hlavne jen jsem to napsala sem tak dnes krasne sala i pul hodky.. Jen je to spinkacek no.. Tak uvidime dalsi vyvoj, vlastne by mi po tom rvounkovi nevadilo klidnejsi detatko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam