KATUSA: Pořád válčíme. Někdy se nepřisaje vůbec, někdy se přisaje jen s kloboučkem (laktační poradkyně mi ho doporučila, takže ho občas používám), když už se přisaje, pořád jí pití trvá hrozně dlouho. Není to věc malé pusinky a malého bříška, ze stříkačky vypije 70 ml za zlomek času, co 10 ml z prsu.
Snažím se co nejvíc pít, momentálně jsem tak na 3 l denně, což je pro mě strašně těžké, před těhotenstvím jsem vypila kdoví jestli 0,5 l/den. A není to ani tím, že bych mléka měla málo, odsávám třeba 120 ml.
Žádné "nechte ho, ať si prs najde samo, dejte tomu volný průběh" u nás nefunguje, opravdu jí musím pevně chytit hlavu a přitisknout, když otvírá pusu, a když mám štěstí, přisaje se správně. Většinou mi ale jenom párkrát žvýkne do bradavky a vyplivne ji. Poloh jsem vykoušela x, co je pohodlné pro mě, v tom se mi kroutí jako had, co je pohodlné pro ni, v tom usne. Nefunguje krmit častěji, nefunguje nechat ji vyhladovět. Ještě jsem nezkoušela nedokrmovat. Matka mi tvrdí, že když ji budu dokrmovat, nebude mít motivaci pít ode mě, ale odborníci říkají, že dokrmovat musím. Obecně jsem ze všech těch protichůdných informací zmatená, předpokládám, že tedy na každé dítě funguje něco jiného, ale už bych opravdu chtěla najít to, co bude fungovat nám.
Jediné, co možná funguje, je kojení v autě. Dvakrát jsme čekaly v autě na manžela, zdržel se a Via dostala hlad, tak jsem ji vzala a nakojila, ona při tom zase usnula, ale netuším, kolik mohla vypít. Asi mi teda nezbývá než si domů pořídit sedačku z auta, anebo prostě odsávat a dávat jí to z lahve.