• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA, SMARTCHIN: děkuju. Tak Bčko můžu zkusit rovnou, jen jsem právě myslela, že vit. B živí i kvasinky? Ale možná mám něco pomotané :). A to teplo po kojení ti není nepříjemné? A to se po každém kojení sprchuješ, nebo to něčím nahříváš?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Pisu sz
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA: a ještě mam odpozorováno, že to zhoršuje teplo. Když mi po kojení malá při odříhávání nebo v šátku dýchá na hrudník, tak ten teplý vzduch působí nepříjemné pálení.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: asi 5 dní, pak jsem zas zkoušela něco dalšího. Bolest je při přisávání a pak po kojení. Během kojení to docela jde. Prso (jedno) je citlive i na dotek, po kojeni ta bradavka bělá, respektive je odkrvená a když se jí dotknu, zase se prokrví..

Bolest je fakt špatná když to nijak neošetřuju. Když používám mastičky nebo hydrogelové polštářky, tak je to snesitelný, jen nepříjemný a teda jen moment přisávání je martyrium, to bolí hodně.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A jeste pripisu, ze nez zabere lecba, muzes na bolest ibalgin gel primo na prso nebo, kdyby to nepomahalo, klasicky ibuprofen tabletu v beznem davkovani.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Jak dlouho si ty grepovky a olivac pouzivala? Nekombinovala jsi to i s nejakou jinou masti? Ono to muze trvat i par tydnu, nez to vymizi. Bolest je u kojeni nebo spis po kojeni? Jsou prsa i citliva na dotek tricka/rucniku? Jentam nejake zarudnuti a pod?
    Nebela ti bradavka po kojeni?

Pokud to porad boli a nespravuje se a lp videla uzdicku, zkusila bych teda oslovit dr na strihnuti. Aktualne je cerstve mamilou vyskolena (uzdicka se neprepaluje ale strihne a para) dr Zimova na p5 na stodulkach, tak bych tuto moznost zvazila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: hm, kojeni by nemelo bolet, no kez by! :) mam jednu bradavku rozkousanou, nateklou a bolavou a bohuzel jak je napuchla, tak se mu lip drzi a preferuje ji. :)
    v 5 mesicich mu narostly 2 spodni zuby a cas od casu se mi do bradavky zakousne. nechapu, proc to dela, koji se hezky, ale jednou z treba 10 kojeni me kousne. nebo ho neco vyrusi a trhne hlavou.
    ja vim, vy to tu znate, ale pro me je tohle novy, odsavacka u starsiho syna tohle nedelala. :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KEMENTARI: aha, super, děkuju, počtu si. Právě se asi taky uchýlím k té uzdičce.

Třetí LP už asi zatím zkoušet nebudu :). Je něco, co ti poradila kromě té uzdičky a pomohlo?

Pediatra zahlásila na nejbližší prohlídce, že má malá malou uzdičku, ale že to šmiknem až bude větší, než jsem stačiila oponovat, tak nás něco přerušilo a já na to pak zapomněla (jsem genius, fakt..) tak jí asi zavolám a proberu to s ní, už je to dost peklo. Děkuju.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAJKA: Já jsem si užila svoje... Nakonec jsme byli na uzdicce, potom bolest jedne bradavky jeste nejakou dobu pretrvavala, dneska uz je vsechno super (malej ma 9 mesicu).
    Vyfiltruj si moje prispevky tady, psala jsem hodne podrobne.
    Za me: kojeni bolet nema, ale nekdy muze v tomu bezbolestnemu kojeni vest fakt dlouha cesta (a nikdo by si nemel vycitat, kdyz to nevydrzi a da se radsi na UM, hlavni je se z toho nezblaznit).
    A kdybys chtela dobrou LP, doporucuju Sarku Valeskovou, teprve ona mi opravdu dlouhodobe pomohla.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Měla bych dotaz. Tři měsíce kojím a od začátku mě dost bolí jedna bradavka. Bolí to docela hodně, ale není to řezavá ani pálivá bolest, navíc se drží na tom jednom prsu už docela dlouho, takže to velmi pravděpodobně kvasinka nebude, ta by se asi přenesla, nebo by bolela jinak, tipuju. Měla jsem doma dvě laktační poradkyně postupně, neshledaly chybu v přisávání, jen má prý malá menší uzdičku, tak na hraně. Máte někdo zkušenost? Myslíte, že by mohlo přepálení té uzdičky pomoci? Máte někdo dítě s přepálenou uzdičkou?

Děkuju moc za jakékoloiv rady. Vyzkoušela jsem mazat už vším možným, hydrogel polštářky, grepové jadérko, levandule, oleje, řapík, lanolin, něco trochu pomáhá, něco ne, ale ve výsledku to furt dost bolí.

Doktoři zklamali, pediatra mě poslala za obvodakem, ten me poslal za gynekologem, a ten me ani neobjednal, napsal v mailu, ze si mysli, ze je to ragada a at na to jedno prso nekojim nakou chvili. Supr rada. Jako kdyz dam prsu voraz, tak se to zlepší , ale jakmile zas začnu kojit, tak zas špatný. Už moc nevim co :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: ted jsem cetla, ze se stepi i v mrazaku, takze treba po mesici uz je to fakt chutovka. :(
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Je to normalni. Jsou to enzymy. Je to takova mydlova vune.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: zkousela jsi nekdy rozmrazit mleko z mrazaku a ohrat? jestli vis, co myslim. uz jsem na to v ruznych diskuzich narazila vickrat a treba pro me je to nesnesitelnej zapach. :( cerstve nebo z lednice je uplne v pohode.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: Moje mliko ma taky takovou kovovou vuni, i nemrazeny, myslela jsem, ze je to normalni.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Kdyz jste zminily to zamrazeny mliko, nemate nejaky tip, jak ho pak rozmrazit a ohrat, aby nesmrdelo jako rezavy trubky? :( Mne se z toho uplne navaluje.

HOJ_TY_STEDRY:
    KEMENTARI:
    KATUSA: Ja uz to neresim. Starsi je hubenej, mladsi sice ted pribira min, ale uz ho nevazim a ve stejnem veku ma o skoro 1,5kg vic nez starsi, to je objektivni duvod k tomu byt v klidu. Zatim se drzim a fakt ho nevazim.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Ok, predam i tuto informaci a kdyztak se ozvu do sz.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: tak 100 ml denně, a tři litry v mrazáku

u dobře finančně postavených rodin bych ráda "kompenzaci" ve formě příspěvku samozivitelkam (klub svobodných matek nebo pres noru fridrichovou) nebo uprchlíkům že sýrie.

u rodin v nouzi nechci žádnou kompenzaci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Diky! Zeptam se kolegyn. Kolik ho mas?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Nechcete někdo odsáté mléko? Nemám ho dost na Podolí, ale něco vytáhnu a kdybyste chtěly některá přilepšit miminu....?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    POZITRON: Rozumím. Moje ségra má dva kluky a mohli by na divadle hrát z fleku Edudanta s Francimórem :-) starší je vytáhlé tenké bidlo, mladší udělaný pořízek. Jsou to gény. Podle mě je důležité se držet hlavně toho měřítka, zda prospívá, či vypadá, že neprospívá. A na to hlavně pamatovat, když se vynoří pochybnosti...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: Desit jsem te rozhodne nechtela. Doufam, ze doktorka te uklidnila...
    Mozna mas proste celkove drobnejsi deti? Kdyz pribiraji pomalu a vytrvale, muze to byt proste jejich norma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam