MAJKA: Mama a babicka i taky vnucovaly cajicek, ale nastesti stacilo, kdyz jsem jim rekla, ze podle soucasnych poznatku pri plnem kojeni nejsou tekutiny potreba (s vyjimkou velkych veder) a daly mi pokoj. Asi taky pomohlo, že mě viděly kojit v jednom kuse. :) Sleduj, jestli dost čůrá, a buď v klidu.
S příkrmy jsme to měli podobné - mládenec odmítal vpustit lžičku do pusy, tak jsem se na to vybodla asi po dvou pokusech. Jídlo ho viditelně zajímalo, takže dostával do tlapky metodou BLW a zkoumal. Trvalo dlouho, nez se aspon trochu rozjedl. Ted je mu 13 mesicu, stale je hodne kojeny, ale zaroven uz i ji a pije, dokonce se ted uz necha nekdy krmit lzickou, takze dal nabizime jidlo do ruky a lzickou davame treba jogurt.
Než si sám sedl, jedl na bříšku, nedávil se nikdy. Občas něco masivně vykuckal, ale vždycky to dělalo dojem, že to má pod kontrolou, ne, že se "dusí".
Největší hit je momentálně pečivo, kyselé ovoce a docela i maso.
Naše pediatra důchodového věku je s naším postupem v pohodě, dítě prospívá dobře, zřejmě bude hubený a dlouhý po mě (teď má 10,5 kg na 80 cm).
Piti nabizime z male plastove "sklenicky" nebo z
tohohle ; nechtěla jsem nic se savičkou/brčkem, protože to může pokazit kojení, způsobit, že dítě bude při kojení kousat a navíc se to blbě vymejvá (na to jsem nějak hrozně vysazená, sama nemám láhev s pítkem ani na kolo).