• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    WAMI
    WAMI --- ---
    IF_: taky se přidám s tím, že nevidím problém v dalším psovi, mám čubu, co měla v roce mrtvičku a je skrytý epilepťák a mám čubu s idiopatickou epilepsií, a nikdy jsem s ostatními psy s tím neměla problém...

    a to nejen ve stálé smečce, ale ani se psy, co tu byli na předvýchovu nebo na hlídání...

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nic nezkazíš tím, když doneseš vzorek moči na veterinu, ale jestli začíná značkovat a ještě to moc neumí, tak to ukapávání může být i od toho.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jsem si na 90% jistá že to je moč.. je to nažloutlý ale průhledný, smrdí to jako moč.. je pravda, že se docela hodně líže, ale co jsem tak koukala tak jsem nic podezřelýho neviděla :) (ani na zastrčenym ani na vystrčenym penisu)

    To je téma :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: A je to opravdu moč, není to výtok z předkožky? Měl by věk na zánět předkožkového vaku související s pubertou.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Mám takový zvláštní dotaz :) mám osmiměsíčního psa, poslední dobou se mu stává, že někdy "kape".. prostě chodí/leží/sedí a kape z něj moč. Ne nijak výrazně, většinou to je pár kapek, ale vzhledem k tomu že jsem psa neměla, tak nevím, jaká může být příčina.

    Napadlo mě jich hned několik - bu´d jestli se mu to stává když je nevyvenčený, ale přijde mi že to na tom nezávisí, alespoň jsem nezpozorovala souvislost.

    Taky mi přijde že pomalu začíná značkovat... nohu nezvedá, ale venku čůrá méně a častěji, na různých místech. Nevím jestli mu to nemůže dělat nějaký bordel, protože mi přijde, že občas neví jak úplně s tou močí "hospodařit" .. už se mi stalo že po 2 hodinový procházce kdy takhle učůrával najednou potřeboval po chvilce ven a čůral jak průtokáč, prostě jakoby si nějak šetřil a pak měl akutku :D

    No a pak nějaká nemoc, nastydnutí, zánět močáku, co já vím, ale vypadá ok, žere, pije, čůrá, nekničí, nic...


    Je to první pes tak nemám odpozorováno co je normál a co mám řešit, tak se tak blbě ptám :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: aha.. no, je pravda, že sme ho furminem brali takkhle poprvý, že fakt se z něho vyčesla druhej arnošt, takže asi je fakt pravděpodobný, že to má podrážděný.. mám doma nějakej citlivej šampon s aloí, tak ho zkusím vzít tím..
    a předpokládám, nenechat se ho škrábat, aby si to víc nerozškrábal, co?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: a jinak obojek není proti blechám zas taková záruka - pár jich na psa klidně hupne (nedávno sem na mladým jednu ulovila) - sice se jim na něm nelíbí a měly by chcípnout, ale kousnout si stihnout a na rozjezd alergické reakce o může stačit. Mně si mladej taky drbe nějaký dva pupeny na krku a mám silný podezření, že je to právě od tý blechy :/ A to na něm fakt byla ta jedna - je to blonďák a hovínka nebo další blechy bych patrně objevila, navíc sem ho obratem vykoupala.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: může (i když nemusí). A zrovna furminátor je celkem "ostrý" - odumřelou srst i škube, takže jestli není zvyklý na pravidelný "probírání" tak má potrážděnou kůži, no.
    Já bych ho asi zkusila prosprchovat čistou vodou, a pak stáhnout vodou se slabounkým roztokem octa, jestli se to trochu nezklidní, ale nejsem si jista - taky by se to mohlo zhoršit. Nebo nějaký sensitive šampón na zklidnění kůže.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    dotaz: v pondělí sme arnošta pořádně vyfurminátorovali a od tý doby se nehorázně drbe, ale jakože i v noci.. nejcitlivější je na zádech, to tam stačí ho pohladit a hned se drbe. koukala sem letmo do srsti a na blechy to nevypadá (má i obojek)..
    nemůže to bejt z toho vyčesání? nebo nevíte z čeho s emůže takhle začít najednou nehorázně drbat?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Já taky ne :D Akorát doufám, že je to jeho úchylka a nebudou mi ho psi ochcávat, když ho tím nastříkám, stačí, že se doborvolně cpe pod chčijící čuby :D
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ZMYJKA: tak tenhle efekt bych nečekala.)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Tak na klíšťata nevím, jestli to zabírá, protože se mi psi hned vyráchali v rybníce, ale zato to zabírá na mýho psa - stříkala sem ho tím v kuchyni, trochu sem stříkla omylem na skříňku a tak tak sem stihla zařvat - už se chystal ji ochcat. Asi mu ten pach nějak připadal jako že sem to označkovala či co. Takže příště stříkám v koupelně :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: ...nebo obojek nebo cokoliv. Já třeba ted mám scalibor na psovi a mám kočky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NICKIE: frontline combo pipeta se může aplikovat od 8 týdnů věku, frontline spray dokonce od 3 dnů. Nicméně pokud psisko kočky nějak neolizují, můžeš klidně použít i jinou pipetu.
    GIO
    GIO --- ---
    ja mam prave zkusenost jen s odblesovanim pidi kotat no, se stenatama tak zbehla nejsem.))
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    GIO: už na tom pracuju:-)
    GIO
    GIO --- ---
    jezisi:) no tak zkus to sehnat ty nekde jinde a babicce dovezt.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    GIO: no právě že babičky veterinářka moc odborně neporadí... je to ten tip, co říká že fena musí mít alespoň jednou štěňata a na klíšťata existuje jenom frontline od půl roku.. a babička s ní do Prahy jet nechce...
    GIO
    GIO --- ---
    nojo to stejne musis koupit u veta, a ten poradi fundovane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam