• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mohla bych se prosím zeptat, za jak dlouho kočce splaskne otok od vosy, respektive co by to mohlo být jiného?

    Před dvěma dny Žofce náhle otekla tvář - vzhledem k tomu, že rozvketla nějaká popínavka, do které leze, protože tam má díru v plotu k sousedům, tak jsem předpokládala, že schytala žihadlo. V dýchání jí to nijak nebrání, bolestivé to není, nijak extra si to nedrbe, teplotu nemá, žere a chová se normálně. Jenže ta věc rozhodně nezmizela a mám takové temné podezření, že se zvětšila, ale možná si to jen představuju.

    Mám ještě počkat a nebo mazat k veterináři?
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    TAPINA: ok to nikdo nikdy nezmínil ... při kontrole se optám , případně ho odvezu jinam ... díky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    J slavim s Balousem - prvni leto po 5 letech bez hotspotu... ta stitna ho musela !uzirat" dost dlouho:( A to letos i chodil spat mokrej, po koupani v rybnice, pac sme par dni stanovali u jezera a nocni koupacky i se psama byly fajn.. Tak me jen vnitrne mrzi, ze me ta spojitost nenapadla driv, ackoli vim, ze je to naprosto iracionalni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STERIGMA: A taky bych vyšetřila štítnou žlázu. Přemnožování kožní mikroflóry mívá obykle příčinu někde uvnitř.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STERIGMA: a hypoalergenní stravu jste zkusili? Někdy je ta infekce jen sekundární a problem je spíš v alergii...každopádně pokud už má pyodermii, tak ta antibiotika a šampon budou nutná..
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    máte někdo zkušenost s léčbou stafylococcus intermedius přemnoženou v kůži psa?

    pořád se to vrací a nebaví nás pořád ládovat do hafana antibiotika všeho druhu, tvaru, barvy, ceny, bez výsledku .. šamponů taky dostal několik ... teď se to vrátilo po asi 3/4 roce ... veterinář kupodivu doporučuje antibiotika a šampon ...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TAPINA: tak na druhou stranu - aspoň chodí pravidelně očkovat :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TAPINA: tak to je dobra urban legend :-))) to je podobne jako ze psi co jsou na barfu z te syrove stravy urcite zakousnou majitele :-))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TAPINA: Na mě mají podobný vliv někteří lidi u nás v práci - taky ve mně probouzejí mou vrozenou, pracně potlačovanou vzteklinu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: :D hezkyyyy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: :D "sousedka povídala, že...", to je vždycky průšvih. Stejně jako "Ale já četl na internetu ..."
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsem dneska slyšela zajímavou teorii o vzteklině :o) Povídala sousedka jednoho klienta, že vzteklinu mají všichni psi v sobě a tím očkováním se potlačuje, takže když se dlouho nenaočkuje, tak pes začne být vzteklý :D
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    hlásím, že ve Vršovicích/Vinohradech je epidemie psincového kašle. Už jsme si jeden přinesli z procházky tak bacha na to.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SILVILVA: přímo pro psy existuje cerenia, seženeš u veta.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Co by jste mi doporučili pro třímesíční sedmi kilové štěně proti zvracení. Nějak jí začalo být špatně při cestování, a jelikož nas brzy nemine i cestování autobusem, tak bych se raději dopředu nejak pojistila...Dekuju za tipy
    WAMI
    WAMI --- ---
    TOY_BOX: ... je těžký rozhodování, kastrace by asi byla fajn, ale chápu ty ALE, který u toho vidíš... :(

    každopádně babská rada, která zabrala relativně širokému okruhu známých, při falešce cecíky obkládat zchlazeným vývarem z maliníkového listí... prý se to vždycky stáhlo během jednoho dvou dnů do pohody...
    GIO
    GIO --- ---
    co se tyce operaci v tomto veku, ja byla vcera jen s "pitomyma" bradavicema, ktere ted pri brani trocoxilu narostly temer ihned do obrich rozmeru a vet se priklanel jednoznacne k formam odstraneni bez anestezie, precijen desetileta doga, to je lepsi aby behala s bradavicem, nez byla uspavana,a to samy argentina s takovou zivotni anamnezou a blbou peci.. holt bych jen podporovala co jde, snazila se co nejjemneji zmirnovat priznaky tech komplikaci a moc bych uz do ni "neryla"...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TOY_BOX: Jestli byla v takovémhle stavu, tak bych ji teda taky neoperovala. Jednak argentinská doga je v jedenácti letech už poměrně dost stará i tak, k tomu ještě takové oslabení organismu.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TOY_BOX: ono otázka je, co je pro ni horší z hlediska prožívání - jestli ta faleška nebo případný pooperační stav, no. To je samozřejmě dost těžký posoudit - ty ji znáš líp. Jako obecné pravidlo samozřejmě je, že se starý pes neoperuje, pokud nemá bolesti nebo to není úplně nezbytné, otázka je, jak moc je jí teď zle z té falešky a jaká je šance, že se dožije další.

    Jinak celkem fajn bejvali tady:
    Kdo jsme - veterinární klinika Anima
    http://www.klinikaanima.cz/

    a na vyloženě speciální zákroky i ty Stodůlky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TOY_BOX: To asi mysleli Pseudogravin, on je ještě Galastop, to je ten šetrnější, ovšem dávka je 1 ml na 10 kg po 4 - 6 dní a 1 ml vychází nějak kolem 60 korun. A ono je jedno, jestli je to faleška nebo jiný důvod, ta účinná látka prostě blokuje laktaci. I kdybys ji chtěla nakonec nechat kastrovat, tak při laktaci to není nejlepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam