ZUZKAOU:
No tak ten otok, co Žofce narostl v září a posléze po průplachu betadinou se zklidnil začal znovu růst a tentokrát s nějakou tvrdou boulí uvnitř. Takže jsem ji v pátek vzala na vetrinu. A protože jaksi nejbližší veterinář před rokem málem zabil máminýho kocoura neléčeným zánětem močáku, tak jsem otestovala dalšího veterináře v okolí, který měl celkem slušné reference.
Žofka dostala antibiotika - otok se nezvětšoval, ale tvrdá koule nezmizela. A dnes na kontrole jí to osahal, pravil že se to nezmenšilo a že je to asi sarkom. Pak teda navrhl, že to teda můžeme zkusit zrengenovat jeslti chci a na rentgenu skutečně je vidět nějaká masa, co tam nemá co dělat odstínu, který je velmi blízký barvě kosti.
Takže pokýval hlavou, že to je jako sarkom, a že teda jako chemoterapie by bylo zbytečné trápení.
Jeho přístup byl dost laxní - netuším jestli je to proto, že je tak brilantní a nebo pravý opak. A tak se potřebuju zeptat - je karcinom na čelistní kosti tak jednoznačný jak se tváří a nebo mám Žofku vzít někam jinam? Může to být nějaký zapouzdřený zánět? Nebo třeba něco se zubama?
Respektive i kdyby to byl karcinom je to léčitelné s nějakou rozumnou mírou snížení kvality života?
Před antibiotikama tam nějaký zánět měla, protože si na to nechtěla nechat sáhnout, teď je to v klidu. Asi trochu zhubla, ale žere a zvyky nijak nemění.