tak opět dotaz s osmákem. Před asi dvěma měsíci, možná víc jsem sem psala o osmákovi co měl zápal plic. Dobral antibiotika, vypadal vyléčeně, jenže za cca tři týdny začal zase vydávat bublavý zvuky, jako když má rýmu a bublá to ven a trochu kýchat. Objednala jsem se k osmáčí doktorce a došla tam. Ta ho poslechla, řekla že na plicích nic neslyší, ale že tedy slyší že se mu přitom nedýchá dobře, stejně jako já. Napsala mu znova antibiotika na 14 dní (baytril 2x denně 0,1 ml peroárlně)a že za týden na kontrolu. Osmák přestal trochu bublat, ale pořád kýchal, občas zabulbal, ale už to nemělo tu zhoršující se tendenci. spíš mírně zlepšující, ale nezlepšovalo se to tak výrazně a po velkých skocích jako u těch původních antibiotik. Dnes po týdnu jsme šli na tu kontrolu. Říkala jsem že pořád kýchá, ale že se mi jinak zdá poslechově lepší. řekla že nic neslyší, už ani to bublání u nosu jako minulý týden a že je to dobrý, ale že u ještě prodlouží dávku na tři týdny a 10. 3. se opět máme přijít ukázat. Teď jsem mu dávala večerní dávku antibiotik a všimla jsem si, že si u veterinářky nebublal, ale že jinak celkem slušně bublá při vysoké námaze(zvládl mi utýct trošku a jak utíkal bylo slyšet, že hodně lape po dechu). Když jsem ho hodila zpátky do klece, kterou má teď malou, marodní, tak tam toho nemůže nic moc dělat, tak ztichl a zase jen občas pšíkne, žádný bublání. Bojím se, že to neustoupí ani po těch třech týdnech, protože si říkám že po týdnu antibiotik už by tedy krom bublání mohl i přestat kýchat. Otázka zní: Tuší někdo jaký by mohl být další postup v případě že to nezabere? Jak a čím bych ho mohla ještě podpořit (ještě k tomu užívá jednou denně 0,1 ml imunoglukan na podporu imunity) a je to vůbec k něčemu abych do něj ještě něco rvala na podporu? Jakou mají tato antibiotika účinnost(je možné že je takhle pomalé zlepšování až stagnace u těchto antibiotik při tomto dávkování normální a zybtečně se znepokojuji?). Je mu cca 5 let, takže si říkám, že by nemusel ještě umřít. Kor když už mě za poslední dva měsíce stál asi 1500 na veterinářích:-)