• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: uf, tak to držím palce, ať je to jenom ten hmyzák. Rentgen bych asi taky chtěla, ono může to být nějaká prasklina, ne přímo zlomenina. Ale zvrtnutý prst (protože vykloubený by asi poznal veterinář na pohmat) se na rentgenu co vím identifikuje pěkně blbě.
    WAMI
    WAMI --- ---
    Díky. Kéž by to byl jen hmyzák.
    pokud jo, místo vbodnutí nenalezeno, ale otok se ještě zhoršil... tu a tam už ji za život něco džoglo, alergie se ještě nikdy neprojevila, nu ale všechno je jednou poprvé... mravence bych možná pochopila, ale vzhledem k předchozím jejím reakcím na podobné události jsem si jistá, že kdyby to bylo něco většího, rozhodně o tom budu vědět, pokaždé začne vřískat jak na lesy a utíkat ke mně pro záchranu, nic takového se nekonalo, takže vosu, včelu, sršně bych vyloučila, to by si ta moje hysterka fakt všimla...

    ve 3 jedu opět na vete, uvažuju, že si pro jistotu vydupu i rentgen, pokud by to bylo třeba vykloubený nebo co já vím, teď už to má oteklý tak, že se jí rozesupujou chlupy až je vidět kůže... :(

    to, že si umí trdlo moje vybrat dobu, ani nezmiňuju - o víkendu s náma měla jet na vodu a příští víkend jsou druhé kvaldy... :P no hlavně ať to není nic hroznýho... :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Hmyzák to může být taky.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: čistě prakticky bych u osiny očekávala spíš průběh se zvyšující se bolestivostí, jak osina zajíždí hlouběji a celý prostor kolem začíná reagovat, zatímco od hmyzáků to nejdřív děsně bolí, pak bolest obvykle trochu polevuje a dostavuje se otok (teda u lidí), ale je to jen odhad, no.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: nevím jak u psa, ale mně se tohle děje, když mě hryzne mravenec, A obzvláště na polštářku nemusí být vůbec vidět, jestli ji tam nějaký hmyzák hryznul (třeba i vosa, ty žihadla nenechávaj) a pokud je na to trochu alergická... Jo a bolí to jak sviň. Takže já bych asi vsadila na mírnou alergickou reakci na nějaké hmyzí kousnutí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WAMI: No, začala se sekat tráva, tak že by osina? Ty sice nebývají přímo na polštářku, ale vyloučit se to nedá.
    WAMI
    WAMI --- ---
    Řeším s vetem, takže hnát mě tam nemusíte :)
    ale dotaz: čuba zničehonic předevčírem večer přestala našlapovat na nohu, přes noc už skoro nespala, nebyla schopná si tu tlapku nikam odložit, kvílela, při náhodném doteku fakt vyjekla. Včera ráno jsem s tím fičela na veterinu, odmyslím-li si část zvukového projevu, páč na sebe trochu hysterická je, tak ji to bolelo fest, jde o 3. prst na pravé zadní noze, veterinář jí to prohmatával - já se totiž bála nějak naštíplé kosti, prý ne, že na kost nereagovala, jen na tlak na polštářek. Měla to jen velmi lehce oteklé, nenalezeno žádné vnější poškození kůže, není tam žihadlo, ranka, odřenina, prostě nic.
    Dostala antiflogistika a něco proti bolesti. Měli jsme jít na kontrolu v pátek, že je to nejspíš zánět a počkáme, jestli se tam udělá absces a provalí se. ALE.
    Ale pofičím na veterinu opět ještě dneska - během včerejška a noci na dnešek jí to oteklo jak papuč, sice přestala být hysterická, takže si na to nechá kouknout a zvládne i podržení a doteky té nohy, ale zcela evidentně má napuchlý komplet celý 3. prst.

    Nesetkal se náhodou někdy někdo z vás s něčím podobným?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MAIKOR: většina lékáren má jen frontline a na požádání ti něco objednají
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MAIKOR: čuba jich má ke stáru plno a člověk si zvykne :) Bývají někdy na ústí mazových žlázek a dělají se na nich takové čepičky z mazu, je dobré to občas vymáčknout trochu, aby se neucpaly (ty žlázky). Na hodně velkou na místě, kam si nedosáhla, mi zabral duofilm, ale ty menší nechávám na pokoji.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    aha, ok.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKOR: To nevím, ono se teď něco v těch pravidlech měnilo a já už jsem ztratila přehled, co je volně prodejné.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    dá se koupit normálně ve zveráku nebo jen u lékaře?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKOR: Já mám v oblibě Duowin.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jo, na víčku jsme jí to nechali odstranit při kastraci. Tak ok, smířím se s tím, že se budu lekat kolik má klíšťat :)) A snad žádné nepřehlídnu.
    Která pipeta je nejúčinější proti klíšťatům? Obojek se mi osvědčil Scalibor, ale chtěla bych zkusit pipetu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKOR: Nechává se to, jen ty, které jsou na místech, kde by něčemu vadily (třeba oční víčka) se řeší chirurgicky. Když k tomu někdo má sklony, tak se stejně dělají pořád další.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    CAMELLA: to je pravda :)
    TAPINA: takže to nestojí ani za zkoušku? Některý má na místech kam si nedosáhne... A co s nimi jinak dělat? Nechat se mi jí to nechce, protože rostou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKOR: Ty stařecké bradavice jsou navíc něco jiného, než infekční bradavice, na které zabírá vlaštovičník.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAIKOR: jenže lidi si to neolížou :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    ale na bradavice se u lidí používá.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAIKOR: vlastovičník je jedovatý i pro lidi...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Psici se začaly objevovat takové stařecké výrůstky jakoby bradavice. Můžu jí na to dát vlaštovičník? Není pro psy jedovatý?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam