• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KABIS: proběhlo se to kotě po bytě? my když měli blechy, tak všechna zvířata vykoupat, nandat obojky nebo dát kapky, všechno, co šlo, vyprat a to co nešlo nastříkat sprejem proti blechám - to se musí pak opakovat.. ale ted si fakt nevzpomenu, co to bylo za sprej, ale určo tady někdo vědět bude
    KABIS
    KABIS --- ---
    Pritelkyne dotahla v opilosti domu zableseny kote, mate nejaky rady a vseobecny postupy jak zajistit, aby doma blechy nebyly? Mame jeste bernskyho salasnickyho psa (dneska mu obnovim kapicku, kote je vykoupany a nastrikany frontlinem aktualne...)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CORNELA: coz me bude fakt srat :(
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: ty jsou prvni na seznamu... tak uvidime, no. vsak uz sbiram a bjdu az do pondeli :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: "Koproška" - :D (strasnej vyraz, sorry) spravne sebrana ve vicero dnech muze ukazat i giardie, to jsou dost velky svine. Znamy fena mela podobny problemy, a byla tam! + samozrejme ten krevni obraz radne rozsireny, uvidite.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MATHEA: dik, predpokladam ze to asi bude nasledovat po koprosce. I kdyz to je presne jedna z tecg veci, co se bojim, aby to nebylo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Mozna bych nechala pro kompletni vysetreni nabrat krev i na stitnou zlazu.. Mam psa s hypofunkci, zazivaci potize ruzny ho provazej dlouho, hyperaktivni a nenakrmitelnej. Mel pak teda i dalsi problemy, ale ty az postupem casu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak prosím o zkušenosti, případně brainstorming, nebo místní vety o nápady.

    Pes, 2 roky, BŠO, superhyperaktivní, věčně má problém přibrat, protože ho nejde zastavit. Furt je to spíš taková žížala, i co se mohutnění týče.
    Odjakživa měl mírný problémy s jídlem, občas průjem, občas blil, ale nic zásadního. Jen jedinkrát (tuším kolem 8 měsíců věku) byl kvůli dlouhodobějšímu průjmu a občasnýmu zvracení přeléčen antibiotiky a odčerven něčím razantnějším - dávalo se to tři dny, ale jak se to jmenovalo si asi nevzpomenu. Celou dobu byl na dietě (klasika rýže s kuřecím), původně žral proplan pro štnata velkejch psů, už jsme se k němu nevraceli. Od mala dostával i maso, s tím že se jednou komplet převede na BARF, tak jsme zůstali u BARFU a podobnej dlouhodnější problém se už nevyskytl.

    Až do teď :I Minulý pondělí nežral, což občas dělá, když někde něco hárá. K masu dostává v rámci přílohy i granule (Platinum), takže út a st byl jen o granulích, který nicméně nežral (furt to bylo v rámci normality, byla jsem v klidu). Ve st večer začal být apatický, ležel na pelechu, nereagoval na volání a ni na míček. Tep, dech, teplota, crt všechno ok. Relativně dost pil. Kolem půlnoci začal blít, následně to z něj lítalo i spodem, totál voda. Blil asi 3-4krát, během 3-4 hodin se sklidnil i průjem, už nemusel chodit každejch půl hodiny.

    Ráno furt vodovej průjem, jeli jsme k vetovi, dostal injekci proti zvracení a průjmu (někde to mám napsaný), v pátek další injekci. Nicméně stále nežral a pořád měl vodovej průjem, dohodli jsme se v pátek nasadit atb. V pátek už večer s chutí žral. V sobotu ráno měl ve stolici hlen, bylo to něco mezi vodou a kaší. Během dne pak zase apatickej, což se ale rychle zase zlepšilo. Atb dobral v úterý, celout u dobu byl stále na dietě.

    V úterý už jsem se radovala z normálních bobků, ale dneska přijdu z práce a najdu box kde na mě čeká než dorazím úplně poblitej a posranej. Takže zase vet, zase injekce, a teď řešíme, co dál.. bude se dělat nějaká komplexní koproška, ale já se bojím, jestli to není nějakej větší problém, když je to v zásadě věčně nenakrmitelnej pes - výživnej stav řešíme furt, třeba ve výstavní kondici nebyl asi nikdy - a když se podobný obtíže čas od času objevujou.

    A pardon za román, jsem už na nervy, mám krásnýho psa, kterej nejde nakrmit, a ač momentálně je veselej a má chuť k jídlu, tak se asi někde něco děje :(
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Magdalena - jeste si to prostuduju, diky
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KAMPA: Kdyz vis ze ma dva zachvaty, tak po tom prvnim ji dej Diazepam. Zachvaty jsou zatez a po opakujicich se je to prevence proti status epilepticus. Je dost caste ze to ma hormonalni souvislost jako u zen.
    Jen bacha na davkovani, je jine nez u lidi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Srubka - diky za odp.
    no ona mela jeden epil.z. pred rokem a ted zhruba po tom roce podruhe - ma harat, myslim, ze to muze mit spojitost. dva veterinari mi rekli, ze pokud je par zachvatu do roka, v podstate se to neresi. delali ji ruzny i testy po tom 1. a prave mi dali ten diazepam. bylo to v noci , ve tri rano a oba ty zachvaty trvaly par sekund - vlastne ten prvni jsem ani nevidela. pak uz lezela s nama v posteli a tam jsme ji uklidnovali a pak si prelezla na misto a uz byla dobra. ale mela jsem ho pripraveny...a priste /snad nejdriv fakt za rok/ ji ho dam....ja myslela, ze je to takova prvni pomoc pri tom zachvatu - takhle jsem to pochopila.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tak vcera v noci dva osklivy epilepticky zachvaty...ale po roce - to je asi dobry.
    ale co muze byt spoustec? bylo to v noci, kdy spala na gauci a najednou nas probudej priserny rany. musela se hrozne pomlatit. je to fena - 30kg / v ikonce / nez sme vstali a sli se podivat co se deje. po chvili znovu.
    kdy použít ten rektální diazepam? chvili jsme vahali, ale pak jsme ji hladili a mluvili na ni a byla uz pak dobra.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HJURVAJS: a má jinak bílý skvrny? Strakatí psi s věkem vybělujou, takže jestli je strakáč, může to být přirozené vybělování na periferii - obvykle nejdýl pigmentaci drží uši, zbytek může v průběhu celého života světlat (je to jiný mechanismus než šedivění). Jestli si tlapek jinak přehnaně nevšímá, nehryže si je a nemá je bolestivé, asi bych jenom pečlivěji pozorovala, jestli se neobjeví jiné potíže.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    TAPINA: Tak ona tohle má trvale. Spíš jsem už paranoidní z hledání příčin a říkám si, jestli prostě nezkusit konzultovat dalšího veta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WILHELMINA_LOO: No jo, ono když to má takhle tendenci se vracet, tak často nezbývá než krmit udržovací dietou trvale.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    TAPINA: Nálezy různý (jednou struvity, jednou bakterie, někdy nic, většinou krev v moči), pH slabě kyselý, dieta Hill´s C/D s příkrmem kapsičkama (max. 1 denně). S dietou je to složitější, koček je dohromady 5 a oddělování stravy funguje omezeně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WILHELMINA_LOO: Co močový sediment, pH moči, dieta?
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    Zdravím, chtěla bych poprosit o radu a zeptat se na reference ohledně potíží naší kočky.
    Poté, co se jí opakovaně cca 1x za rok, dva objevují potíže s močením a nereagují na žádnou zatím nasazenou léčbu (atb, snad i kortikoidy atd.) skončila nakonec s diagnózou idiopatického zánětu moč. měchýře. Má smysl zkoušet dalšího veterináře, jestli ano, kdo by se v Praze hodil? Díky.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Děkuju moc za doporučení, holky :) Někoho prubnu a uvidí se.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BARUSSS: hnizdo je opravdu skvelej, staral se driv o arnosta, nez nas vzala Bicanova. jinak s arnostem sem byla ve vetcentru kvuli kyclim u mvdr. Musalek nebo Musilek, ted nevim. A teda toho jakozto ortopeda muzu taky vrele doporucit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam