• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    KABIS
    KABIS --- ---
    LAETATIO: Na pacce?
    TAPINA: fuj, jsem si vyguglila fotky, to je nechutny :) hele ale vypada to podobne. Ale taky trochu jinak. Jak se to pak leci?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si schválně počkám na tu fotku, ale podle popisu mi to přijde jako zánětlivý granulom, který se udělá co chvíli z kdečeho, na prstech u drápů dost typicky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    KABIS: tak uvidíš, ale zánět - bez teploty, hrejivosti, citlivosti.. je divný, tím neříkám nemožný :-)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    KABIS: má čistý análky? Podle popisu měl něco podobnýho můj první pes a zmizelo to hned po vymáčknutí žlázek...
    KABIS
    KABIS --- ---
    TARGI: no, doktorka z toho byla trosku nesva, koumala to a rikala, ze jsou 2 moznosti - bud tam ma nejaky zanet a otok, nebo nadurek na kuzi. dala nam atb, neco protizanetlivyho a masticku, za tyden na kontrolu, kdyz se to nezmensi, tak vyriznout, kdyz se to zvetsi, tak naklusat a asi taky vyriznout :) vecir to zkusim nafotit, ted to ma zavazany
    TARGI
    TARGI --- ---
    KABIS: dej pak vedet .-) Jsem taky zvedava .-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    No, tak jsem si to zaridila abych veterinu stihla jeste dnes, bude to celkove lepsi. Jsem docela zvedava, co to bude, vypada to fakt divne :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    MAGDALENA: zlomenej drap dost boli a je citlivej, teda, zatím jsem nepoznala takovej, co by nebyl... a KABIS pise, ze to neboli....
    TARGI
    TARGI --- ---
    KABIS: nemuze to byt neco vrazeneho, zapouzdreneho?? To vicemene neni moc bolestive, obcas..Tu fotku hod urco, ale jestli to fakt neboli...zkusila bych to i trosku zmacknout...jestli tam neni hnis....
    Mozna bych to uplne nehrotila, jestli to nema citlive, teple a hnisave.... Hlidala bych to a pokud se to nebude zhorsovat jela bych az budes mit moznost.... Ale nejdriv hod tu fotku at to vidime a muzem lip odhadnout...
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KABIS: Neni to zlomeny drap? Nase Azra to miva. Pokud je to ono tak se zbytek drapu vytrhne, dostanete atb masticku a obvazy. Na sobotu bych necekala i kdyz na pohotovost to zrovna neni.
    KABIS
    KABIS --- ---
    OPI: vidisto, doma budu ale az vecir, tak uvidime no :)
    OPI
    OPI --- ---
    KABIS: zkus hodit foto
    KABIS
    KABIS --- ---
    KABIS: jo, jeste dodatek, po blizsim zkoumani mi to prijde spis ze to ma nejak narostly, nez rana dovnitr.. Nevim, nedivedu to zhodnotit. Spis to vidim na panikareni a veterinu dneska zatim, tak jen jestli se nekdo s necim takovym nepotkal..
    KABIS
    KABIS --- ---
    Vcera vecer jsem si u psiska vsimla na jedny pacce u patyho prstu neceho, co vypadalo jako rana do masa (ruzovo-cervene, takove divne), nema to bolestivy, zkusila jsem to vydesinfikovat, krev tam nebyla, chodi normalne. Na veterinu sjedem urcite, jde jen o to kdy. Nemam cas sjet na nepohotovostni veterinu do soboty, takze resim jestli mam panikarit a vezt psisko dnes po praci skoro 40 km nekam na pohotovost, nebo jestli to pocka do soboty. Budu vdecna za nazory..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: pokud se nepletu, oftalmolog byl/je? MvDr. Pavel Hron na Erice u Palmovky, ale bližší zkušenost nemám.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TILLIT: ano Beránka taky rozhodně doporučuju, dělá myslím jednou týdně na veterině v Kolmé, je třeba se objednat předem: http://www.vetkolma.cz/kontakty.php ... prohlídne, zhodnotí, všechno ti vysvětlí, probere i cenovou hladinu. Velmi příjemný veterinář a zřejmě i velmi dobrý specialista.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TILLIT: V Brně bych věděla, kam tě poslat, v Praze nevím. Ale každopádně by to měl být specialista oftalmolog. Jestli do toho jít nebo ne, to je na zvážení. Pes může žít i s kataraktou, zvlášť starší klidný hafan. Provází to postupná ztráta zraku, na kterou se velmi dobře adaptují a žijí plnohodnotně i když nevidí. Ale postpující katarakta může způsobovat zánět v oku, když se čočka začne rozkládat (tzv. přezrálá katarakta). To se pak operovat musí, protože to bolí. Najdi v Praze oftalmologa (on tam některé dny funguje i MVDr. Beránek z Pardubic, to by byla správná volba) a nech si zhodnotit stav a rizika.
    Kontakty
    http://www.veterina-pce.cz/Kontakty.html
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    GIO:

    VERCA_ZABA: diky moc za tipy, vsechno proverim!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LINOLEUMKA: dyžtak z berouna to máš i kousek do Animal Clinic na Bílý hoře v Praze, můžu jedině doporučit
    GIO
    GIO --- ---
    V hafu samo rtg i sono mají a nejsou drazi
    GIO
    GIO --- ---
    I v Berouně je kvalitni veterinář- barchanek ma dobre vybaveni ... A ja chodím do hafu v kralovaku a diagnostiku mají taky dobrou, jeden doktor je onkolog specializovaný tuším - hanzel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam