• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: :D no tak nikdy nevis, no.. A 10. dostanu vejplatu, tak uz to zas pujde, ted je to ale hodna na... no to slovo psat nebudu, bo mam paniku z kazdyho venceni uz.

    CAMELLA: jj, to vim.

    Ja vim, ze odpovida, ja jen alergie fakt nechci a furt se klonim k tomu, ze se mohl nakazit od Balouse, kdyz byl oslabenej po kastraci a stresama... u Balona sem se alergii taky bala, vysly pozitivni plisne (vyrostly na kultivaci za tejden) a az na to srani je fakt uz ok, prestal pelichat, prestal se neuroticky drbat a vykousavat. Arnost zacal...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: určitě lečit všechno zvířectvo, co máte doma..naštěstí entizol je fakt korunová položka :)
    (akorát nikdy nezapomenu na to, jak jsem ho vyzvedavala Gátě v lekarně a magistra mi asi 4x zduraznovala, že na něj nesmí pít alkohol, lol)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: zrovna entizol se právě na giardie používá, mno :)
    s tou kultivací nevím, chlorhexidin se ale dává spíš na bakteriální záněty kůže, takže by imho nemusel vysledek zkreslit. Nicméně to, co popisuješ, fakt spíš odpovídá te alergii, jak ti už psala Tapina.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    A kdyz by se pripadne zejtra u Balouse potvrdily protilatky na giardie, mam lecit vsechny tri?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: Arnost neni od mnozitelu, pokud teda nemame klamny zpravy, zil na zahrade se segrama. Ale uz v zime meli zlataci problem s opakujicima se srackama, na ktery nezabiraly diety. Test se tehdy nedelal, vetka nasadila entizol a dlouhodobou dietu, pak vse ok.

    Vis co, ja uz sem z toho fakt nestastna, zmatena... Vsechno muze mit miliardu pricin, vyresime jedno, objevime se dalsi, vyresime druhy, objevi se treti... Uz mi fakt mrda... Jedinej, kdo je ted v klidu, je Bublina, ktera teda ma za sebou pro zmenu tu pankreatitidu (ale fakt kurva TUKAM, aby aspon ji uz nic nebylo, bo uz toho ma baba taky dost celkove v 11).

    Jo a uz jsem doma, takze sampon je Biodexin (roztok chlorhexidin diglukonat), ma smysl teda po dnesni koupeli nechat udelat zejtra kultivaci u Arnosta?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: není to tak horky :). Obecně je to problem hlavně v těch velkochovech, utulcích atd. A Arnošt je puvodně od nějaké množitelky, ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    a důvod stažení vakcíny neznám, nicméně je to už opravdu dlouho (našla jsem, že snad naposledy byla v doporučeních wsava v roce 2007, pak už ne...)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: jo jasne, sry, jsem uz jak debil. Takze prevence v podstate ve vysledku mozna neni? Krome delani pravidelnejch rozboru (jednou za 3 mesice? casteji?) a maximalni snahy vyhnuti se nakaze (coz jde ovsem v praze fakt blbe, kdyz je tu vsude miliarda psu a to jesteb ydlime v realtivne klidny casti)..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: směsny se sbírá když tam chceš najít přímo ty mrchy (což je dost nespolehlivy), když děláš jen protilátky, tak stačí to, co je aktuálně tekuty.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: aha... a k tomu vedly jaky duvody? Nejaky problemy?

    Jinak se vsude pise ze sbirat smesny, ale jestli se nemusi, tak teda uvidim, co bude srat rano a kdyztak to vezmu rovnou s sebou. Ale dneska dostal dve smecty. Do prdele prace uz, fakt.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: a co se týče vakcíny proti giardiím, tak ta už dost dlouho není k dispozici (určitě minimálně tři roky)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: na giardie nemusíš zbírat směsny, stačí prostě to řídký houno - test ti do pěti minut udělá vet, stojí asi 3kila. Jinak pokud by tam byly, tak to neřešej antibiotika - giardie nejsou bakterie, jsou to prvoci a řeší se léky proti prvokům..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Pokud to budou giardie (zitra zacnu se sberem a ve ctvrtek/patek odvezu na vystereni, u vsech tri), mate prosim nekdo zkusenosti s pripravkem Yuccan? Kombinuje se s antibiotiky, nebo se dava samostatne? A vzhledem k tomu, ze mam doma trihlavou smecku a bydlime v Praze, bude pak rozumny nechat psiska proockovat proti giardii?
    REK11
    REK11 --- ---
    Ahoj, měla bych prosbu...

    mojí kočku cosi svědí, není to jen obyčejné drbání a nepřijde mi nijak úporné, ale jsou to minitečky, které z ní "lítají" takže tečky mám všude, kde je déle......

    netušíte co s ní může být? zkoušela jsem vyměnit granule, jestli ryby, ale reakce na to žádná
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: no von z velkochovu neni, ale giardie chci nechat udelat taky.. jen jsem trochu finance uz vyzdimana popravde tedka, takze cekam na vejplatu:(

    Cuba je jako jedina v pohode, od ty pankreatitidy mela sracku jednou a hned se to zklidnilo, takze jen coby stary prase nekde sezrala nejspis. Coz teda jsou to prasata vsichni a v Praze s tim dost bojujejm, kor kdyz v bydlisti jsou idioti, co jsou schopny do krovi vysypat kosti z pecenyho kurete, asi jakoze pro kocicky:( Arnost proto ted chodi uz jen na voditku, zlataky taky hlidam, ale proste jsou v tomhle zkazeny, o tom zadna:(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: kdyby to byla strevni viroza, tak to chytne i cuba, ne? Balous ma imunitu oslabenou stitnou, malej si myslim ze po tech stresech to taky muze bejt tim..

    Jako ted mi jde predevsim o to, jestli mu mam nechat udelat zitra tu kultivaci, kdyz jsem ho dneska dopoledne brala samponem? bo osobne si myslim, ze to jsou ty plisne.. akorat nevim, jak s tema srackama jejich:(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: test na giardie se dělal? Malej je z velkochovu a tam to byva často giardiema prolezly, odpovídalo by to tomu, že nemají prujem konstantně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Plíseň hodně souvisí s imunitou, takže buď jsou oba oslabení a můžou to mít klidně oba, nebo to může být taky úplně něco jiného, třeba střevní viróza, kterou si mezi sebou předávají.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: no, plisen je u Balouse potvrzena, lecba zabrala, uz se nedrbe, vse se mu zahojilo/zarostlo, prestal linat. Dostal ockovani, zejtra jdem jeste na preockovani. Byl na dietnich granulich, pak ctyri dny na vareny rejzi s libovym kurecim, ctvrtej den sracka jak bic. Zpatky na granule, par dni ok, ted ma zas tak ruzne sracky, jinak je uplne ok.

    Jenze problemy ma i malej, kteryho jsem si vzala pred 6 nedelama po kastraci, mezitim jeste musle bejt preockovanej. Jednak si furt lize rit a sankuje (analky mel skoro prazdny, prostata v pohode, po vymacknuti analek to neprestalo), na jedny pacce si rozlizal meziprsti, nozicky si furt ruzne okusuje. Posledni dny ma taky ruzne sracky s tim, ze to ma stjenej prubeh jako u Balouse - jeden den se vysere z podoby, druhej den upln v cajku, za dva dny zas. Dneska jsem ho koupala v samponu, co mam pro Balouse a co mi vetka rikala, ze ho v tom taky mam brat (nazev si nepamatuju a jsem v praci, je to nejakej desifekcni) a lina teda fest ted:( Takze mam strach, ze ma plisen taky vzhledem k tom,u ze tu imunitu taky asi nemusel mit uplne v cajku v ramci kastrace, stresu z presunu a ockovani. Zejtra jedu s tim Balousem, mam nechat delat kultivaci, kdyz jsem ho dneska koupala?

    Ja uz jsem z nich uplnev prdeli po pravde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: No, ne že by teoreticky nemohly, ale nebude to spíš alergie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam