• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Často se používají vstřebatelné, i když se pak vyndavají, takže to by nevadilo vůbec. U nevstřebatelných se může stát, že jdou pak vyndat hůř, ale interval pro vyndání je obvykle 7 - 14 dní, takže rezerva je.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: zarůst jako že hrozí, že by zarostly a už se nevyndaly, ne že bych chtěla aby tam mohly zůstat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    mámin kocour má jít v pátek na vyndání stehů (deset dní po rozšiřování močové trubice). Já budu pryč a máma si není jistá, jestli ho k veterináři dovláčí (je docela těžkej). Stane se něco, kdybych ho přeobjednala na úterek? Nebo tam ty stehy můžou zarůst?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Bry den preji. Malymu kniraci(cca 11 let) se kyvou predni dolni zuby. Co s tim? Dekuji.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    nevím, jestli je to vidět, ale to jsou ty lysinky zejména na stehnech... dva seškraby s dvoutýdenním odstupem nic neukázaly, dostal i kapičku na blechy a odblešila jsem celý byt, ale za celou dobu jsem z něho vytáhla jedinou blechu, takže teď koupeme v peroxydermu a krmíme RC VD skin.. Jsem z toho trochu nešťastná, nemáte někdo tip, co to sakra tomu psovi je?
    Díky za tipy, začínám být zoufalá :(

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VOD_KA: Comfortis je na měsíc. Ale funguje, až když blecha na zvíře vleze, nezabije ji to na metr :o) Takže celou dobu se můžou blechy ještě objevovat, dokud jejich populace v bytě nevyhyne.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LANTHAL: vykastrovaná už je:) takžř říkáte očkovat + odblešit? ok..
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    PETEKKA: Tomu by ale měl ten Comfortis zabránit ne? Bylo nám řečeno, že proti blechám chrání 3 měsíce. Navíc jsme se shodou okolností přestěhovali, vyměnili gauč na kterej chodili spat, jen pelechy jsem ještě kvůli stěhování, vybalování a tak vůbec nevyprala, ale spoléhala jsem na tu tabletu - že na ně prostě ty mrchy 3 měsice nevlezou a umřou hlady. Takhle mi to de facto řekli na veterině.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETEKKA: Jako prevence pro venkovní kočku je teď asi ideální Broadline. Funguje proti vnitřním i vnějším parazitům, v případě nějaké výrazné bleší invaze se to pak dá řešit tím Comfortisem. Plus samozřejmě očkování, základní trojkombinaci.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PETEKKA: hlavně jí nechat preventivně vykastrovat, jestli tam nechcete mít do půl roku koček miliooon (případně označkovaný barák).
    A jinak hodí se i občas odblešit/odsvrabit (pipety za krk Stronghold nebo Advocate, případně tableta Comfortis - všechno k sehnání u veterináře).
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj, máme kočku, která žije venku. Zatím jsem jí dala jen nějakou tabletu na odčervení. Je potřeba jí podat ještě něco, preventivě kvůli nemocem? Dík za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VOD_KA: Blechy můžou i tři měsíce po odblešení vylézat z temných koutů, kde se zrovna vylíhly, a na zvířata lézt, takže klidně to ještě může být od blech, pokud jsou psi citlivější, nebo rovnou alergičtí.
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    Ahoj, naši dva psi, které jsme asi před třemi týdny odblešili Comfortisem se pořád drbou a připadá mi, že oba na stejných místech - převážně na bocích a jeden si teď začal zubama "drbat" i třísla. Podle veta i podle reakce známejch je Comfortis v podstatě stoprocetní a nemyslim si, že by bleší kousnutí svědilo tři týdny. Máme ještě kocoura - taky odblešenýho. Prosím o radu co ještě by mohlo být příčinou toho drbání.. Díky moc
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Chci se zeptat, jestli někdo nevyužijete Equoral 25mg máme jedno celé balení, neotevřené, tedy 50tobolek a k tomu ještě jedno nedobrané asi 7tobolek myslim. Je to lék na předpis, ale kdyby ho tu někdo pro zvířátka potřeboval, tak asi lepší než kupovat v lékárně, můžu dát za rozumnou cenu, v lékárně je to hodně drahý. Nevím co s tím, lék nám zbyl po kočičce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Na internetu je každý vedlejší účinek rozšířený :o) V práci nikdo zatím zvracení nehlásil.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: jo,to rozhodne :-) ja se spis jen pozastavila nad tim,jak rozsireny ten vedlejsi ucinek je :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Je to nežádoucí účinek, o kterém se výrobce zmiňuje, že se dá očekávat. Ale jestliže se jedná o jednorázové poblití, která nemá vliv na účinek, a druhá alternativa jsou blechy, které nejdou zlikvidovat, tak myslím, že volba je jasná :o)
    REK11
    REK11 --- ---
    HUDOUS_ML: moje kocka dostala mega davku a ta blindi min jednou tydne a uplne v cajku
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HUDOUS_ML: kocour dostal stejnou davku, ale po kouskach a jeste se syrem, protoze pilule nerad. A tomu se nestalo nic.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Docela se tady mnozi ty pripady zvraceni po Comfortisu,zda se mi...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: no docela překvapila. Já si takhle usínám a najednou neidentifikovatelný zvuk. Tak se přemůžu otevřít oko a kočka sedí na opěradle a čumí dolů pod sebe, kde jen těsně minula kocoura natrávenýma granulema. Radosti s nima
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Nemusíš. Zdejší zkušenosti ukazujou, že tableta funguje, i když následuje zvracení, dokonce i když není sežraná celá. Pokud vyloženě nevyblije celou neporušenou tabletu, je to v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam