• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Často se používají vstřebatelné, i když se pak vyndavají, takže to by nevadilo vůbec. U nevstřebatelných se může stát, že jdou pak vyndat hůř, ale interval pro vyndání je obvykle 7 - 14 dní, takže rezerva je.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ZUZKAOU: my stehy vyndavame sami...
    pokud mamka pozná, že to je srostle a ok a cicu zmaknete... nebála bych se toho...ZUZKAOU: ZUZKAOU:
    GIO
    GIO --- ---
    no, spis vypadnou samy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: zarůst jako že hrozí, že by zarostly a už se nevyndaly, ne že bych chtěla aby tam mohly zůstat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    mámin kocour má jít v pátek na vyndání stehů (deset dní po rozšiřování močové trubice). Já budu pryč a máma si není jistá, jestli ho k veterináři dovláčí (je docela těžkej). Stane se něco, kdybych ho přeobjednala na úterek? Nebo tam ty stehy můžou zarůst?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Bry den preji. Malymu kniraci(cca 11 let) se kyvou predni dolni zuby. Co s tim? Dekuji.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    nevím, jestli je to vidět, ale to jsou ty lysinky zejména na stehnech... dva seškraby s dvoutýdenním odstupem nic neukázaly, dostal i kapičku na blechy a odblešila jsem celý byt, ale za celou dobu jsem z něho vytáhla jedinou blechu, takže teď koupeme v peroxydermu a krmíme RC VD skin.. Jsem z toho trochu nešťastná, nemáte někdo tip, co to sakra tomu psovi je?
    Díky za tipy, začínám být zoufalá :(

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VOD_KA: Comfortis je na měsíc. Ale funguje, až když blecha na zvíře vleze, nezabije ji to na metr :o) Takže celou dobu se můžou blechy ještě objevovat, dokud jejich populace v bytě nevyhyne.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LANTHAL: vykastrovaná už je:) takžř říkáte očkovat + odblešit? ok..
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    PETEKKA: Tomu by ale měl ten Comfortis zabránit ne? Bylo nám řečeno, že proti blechám chrání 3 měsíce. Navíc jsme se shodou okolností přestěhovali, vyměnili gauč na kterej chodili spat, jen pelechy jsem ještě kvůli stěhování, vybalování a tak vůbec nevyprala, ale spoléhala jsem na tu tabletu - že na ně prostě ty mrchy 3 měsice nevlezou a umřou hlady. Takhle mi to de facto řekli na veterině.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETEKKA: Jako prevence pro venkovní kočku je teď asi ideální Broadline. Funguje proti vnitřním i vnějším parazitům, v případě nějaké výrazné bleší invaze se to pak dá řešit tím Comfortisem. Plus samozřejmě očkování, základní trojkombinaci.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PETEKKA: hlavně jí nechat preventivně vykastrovat, jestli tam nechcete mít do půl roku koček miliooon (případně označkovaný barák).
    A jinak hodí se i občas odblešit/odsvrabit (pipety za krk Stronghold nebo Advocate, případně tableta Comfortis - všechno k sehnání u veterináře).
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj, máme kočku, která žije venku. Zatím jsem jí dala jen nějakou tabletu na odčervení. Je potřeba jí podat ještě něco, preventivě kvůli nemocem? Dík za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VOD_KA: Blechy můžou i tři měsíce po odblešení vylézat z temných koutů, kde se zrovna vylíhly, a na zvířata lézt, takže klidně to ještě může být od blech, pokud jsou psi citlivější, nebo rovnou alergičtí.
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    Ahoj, naši dva psi, které jsme asi před třemi týdny odblešili Comfortisem se pořád drbou a připadá mi, že oba na stejných místech - převážně na bocích a jeden si teď začal zubama "drbat" i třísla. Podle veta i podle reakce známejch je Comfortis v podstatě stoprocetní a nemyslim si, že by bleší kousnutí svědilo tři týdny. Máme ještě kocoura - taky odblešenýho. Prosím o radu co ještě by mohlo být příčinou toho drbání.. Díky moc
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Chci se zeptat, jestli někdo nevyužijete Equoral 25mg máme jedno celé balení, neotevřené, tedy 50tobolek a k tomu ještě jedno nedobrané asi 7tobolek myslim. Je to lék na předpis, ale kdyby ho tu někdo pro zvířátka potřeboval, tak asi lepší než kupovat v lékárně, můžu dát za rozumnou cenu, v lékárně je to hodně drahý. Nevím co s tím, lék nám zbyl po kočičce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Na internetu je každý vedlejší účinek rozšířený :o) V práci nikdo zatím zvracení nehlásil.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: jo,to rozhodne :-) ja se spis jen pozastavila nad tim,jak rozsireny ten vedlejsi ucinek je :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Je to nežádoucí účinek, o kterém se výrobce zmiňuje, že se dá očekávat. Ale jestliže se jedná o jednorázové poblití, která nemá vliv na účinek, a druhá alternativa jsou blechy, které nejdou zlikvidovat, tak myslím, že volba je jasná :o)
    REK11
    REK11 --- ---
    HUDOUS_ML: moje kocka dostala mega davku a ta blindi min jednou tydne a uplne v cajku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam