• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PYDEQ: Oba naši psi zvrací, když se moc napijou (naštěstí jeden to prakticky zásadně nedělá) a když sežerou něco, co neměli, jako třeba třísky. To bych neřešila, to je normální. A zbytek bude asi citlivé zažívání, chce to najít vyhovující značku, u té zůstat a pokud možno nic neměnit.
    PYDEQ
    PYDEQ --- ---
    Ahoj, u našeho ročního psa, bobtaila, pozoruju několik příznaků.
    Když jsme si ho v devíti měsících přivezli z Prahy do Brna, zvracel v podstatě celý víkend. Pak to odeznělo, takže to snad byla jen kynetoza.
    Pak asi od půl roku následovala řídka stolice. Občas pevná, ale většinou ne. Po 3/4 roce už postupně přestal být pažravý (žádné nadšení z plné misky, vynechávání ranních dávek, ...) a začal dost funět; až jsme konečně zjistili, že Pro Plan, který nám chovatelka doporučila, není zrovna to pravé ořechové. Přičemž další možnou příčinou nežraní mohlo být také to, že jsme mu na doporučení veterináře, po prodělané operaci s osinou v tlapě, začali dávat bílý jogurt do granulí. Přestal žrát přesně ve chvíli, kdy jsme ten jogurt postupně odbourali.
    Pak jsme tedy přešli na (snad lepší) Essential. Po asi dvou měsících se stolice zlepšila a funění přestalo, ale do žraní aby ho stejně člověk přemlouval. Jak kdy.
    Nicméně pořád se stává, že když mu dáme sežrat třeba vepřové ucho, následuje průjem při příštím venčení.
    A aby toho nebylo málo, tak kdykoliv se moc napije (víc jak čtvrt misky), je dost velká pravděpodobnost, že tu vodu vyzvrací, sotva přejde do vedlejší místnosti, nebo když se zprudka zvedne ze země. Tohle nemá celý život, ale docela dlouho už to trvá.
    Případně zvrací třísky, když dostane na hlodání nějaký klacek. Takže už ho radši moc nenecháváme klacky okusovat. Chápu, že dřevo těžko stráví, takže někudy se ven dostat musí. Jen si nepamatuju, že bych viděl jiné psy zvracet třísky.
    Nevím, jestli všechny tyhle věci spolu nějak souvisí. Snad už nesouvisí to, že měl asi před měsícem z neznámého důvodu (měníme veta) oteklou tonzilu.

    Moc by mě zajímal Váš názor, jestli má cenu s tímhle obtěžovat nějakého veterináře, nebo jestli se mám jen smířit s tím, že má náš pes citlivé zažívání a že musíme pečlivě rozmýšlet, co mu dáváme. Předem díky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIVER: něco jsem psala ve vedlejší skupine
    SIVER
    SIVER --- ---
    zdravím, potřeboval bych radu od zkušených. Pořídili jsme si pejska štěně 4 měsíce a už měsíc bojujeme s tím že má gardie a nemůžeme se jich zbavit. Dostal už dvoje prášky a teď do konce entizol na 7 dní.
    Tak uvidíme, ale chci se zeptat má nějaký smysl mu nasadit probiotika probican? už se léčí přez měsíc a pořád má řídkou stolici a i žlutou :/ Někdy je to ok jindy zase ne. Pak chodí až moc často na velkou.. Mohl by mu v tom pomoci? díky za každou radu.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    GIO: nemyslim driv, myslim letos v lete
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: ok, dík :-) jak říkám, jsou to mrchy vytrvalý!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Dá se i po 10 dnech, když po 14 nestačí. Někdy je ten cyklus rychlejší a stihnou se namnožit.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: to jsem si myslela, dík. Cestal taky "sjíždíme" :-), ale jak říkám, občas je problém to zlikvidovat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Na endoparazity bývá Cestal Cat spolehlivý, když se dodrží dávkování. Přírodní preparáty jsou na tom z většiny tak, že by dřív zabily tu kočku, než škrkavku.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: no já byla taky řádně naštvaná, že jim dali Frontlina - to už snad dneska každý vet ví, že to nefunguje...(nebyla to naše "dvorní"veterina)
    Máš, prosím, zkušenosti třeba s nějakými přírodními preparáty na parazity (i endo) u koček? Jako co si budeme povídat...kolikrát už se mi stalo, že mám kočky 4 i 5x po 14 dnech odčervené různými preparáty(hlavně jedeme Vitaminthe, Milbemax, Dehinel, ale i další) a napošesté z nich vypadnou škrkavky...taky jsou to mrchy odolné!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Samotný fipronil fakt už dneska né. V té kombinaci bych to ještě úplně nezatracovala, no a Comfortis je jistota. Otázka je, co budem dělat, až si blechy zvyknou i na tablety :D
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    AD blechy - přišla mi dvě minikoťata postříkaná Frontlinem na veterině a blechy na nich vesele hopkaly i několik hodin po aplikaci - nechcípla ani jedna(byly v přepravce na bílém ručníku)...Bolfo pudr zabral lépe ale taky nezabil všechny. Je to radost, fakt
    GIO
    GIO --- ---
    MONIOUS: mi driv take..
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    mne teda frontline na blechy zabral a na klistata to fungovalo taky
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    může ode mě pes chytit kašel? I když si nejsem uplně jistá jestli se jen nesnaží napodobovat moje zvuky :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Ale není, už ti to píšu podruhý. Je tam víc fipronilu a další látka (eprinomectin) k tomu.
    GIO
    GIO --- ---
    dyt broadline je frontline. u nas je na jehoucinky vpodstate imunita.. je to proste individualni a nekdy nezbyva nic jineho nez zkouset..
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    LABRUJA: Broadline doporučuji; dala jsem ho kočce a do dvou dnů bylo po blechách. Máma u svých dvou zcela bytových koček bojovala s blechama od té doby, co si je před více jak rokem přinesla jako koťata. Před pár týdny taky dala Broadline a blechy jsou fuč.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Jasně.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LABRUJA: To je mi novina, to jsi zjistila sama?
    Teď vážně: samozřejmě vím, že nestačí pouze jedna aplikace na zvíře. Zvířeti se dává (alespoň u frontlinu) jedna pipeta měsíčně a u nás to zatím vždy stačilo. Naopak když jsem se nechala ukecat na něco "lepšího" a samozřejmě třikrát tak drahého od veterináře, bylo to k hovnu.
    A hlavně jsem mluvila o tom, že je třeba vyčistit celý byt. Moje poznámka, že "nestačí" směřovala k tomu, že skutečně ne, nestačí vyprat, vyluxovat a vytřít. O tom jsem se přesvědčila více než jednou na vlastní kůži. Dům je nezbytně nutné chemicky vyčistit, a to nejméně dvakrát. Jediné, co kdy fungovalo, je buďto biokill nebo deratizér se svými prostředky.
    Pakliže se ti někdy podařilo to zvládnout s menším úsilím, tak buď ráda, máš štěstí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam