• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: jojo presne tak...ale co na tom, kam by se dostala bez dnesni stravy, imho vyslechteni jsou mnohem drive a dogy treba byly pomerne velike uz x desetileti zpatky, a to tu granule nijak pouzivane nebyly..paradoxne mi nahodou prijde, ze maji ted min zdravotnich problemu zazivaciho typu...v dnesni dobe, torzi treba ubylo u dog.. ale zas pribylo u jinych plemen, pravda..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Přijde mi, že některá plemena (extrémně malá a extrémně velká) je trošku potíž uživit přirozenou stravou. Možná, kdyby bylo pouze přirozené stravy, tak by se do dnešních rozměrů vůbec nevyvinula.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: jasný jasný:) ono zase to, co funguje, nemusí být nejlepší:) může fungovat i něco jinýho.. ale ano, barf není pro každýho.. třeba iva inxs taky měla fáce na barfu a furt problémy, páč nežral tohle, nežral támhleto a akorát byl ve stresu, pro něj ty granule byli taky lepší:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    VERCA_ZABA: já s tím naprostou souhlasím, ale jak píše Tapina - když to funguje, tak by se do toho nemělo vrtat. Nebo spíš takhle, nerada bych to lámala přes koleno, jestli mi rozumíš :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: já třeba psa na barf převedla hlavně proto, že do něj nechci rvát nějaký sračky, co v granulích jsou. já taky sama nejím instantní jídla, snažím se hledat čerstvý suroviny a vím, co jím..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: tak já udělala tu chybu, že jsem přestala krmit granulemi, které mu seděly (tzn. vrtala jsem do toho, co fungovalo) a nasadila granule, které nefungujou. Takže teď spíš rovnám něco, co už je pokažené. A věřím tomu, že pokud má pes nějakou potravinovou alergii, tak způsob, jak se alergenu vyhnout je ten, že budu vědět, čím ho krmím.
    Druhého psa na barf nepřevádím, granule mu chutnají, prospívají mu, takže není důvod nic měnit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Barf si na internetu všichni hrozně chválí, ale taky to není pro každého a po nedávné zkušenosti z práce si myslím, že co funguje, do toho se nemá vrtat. Přišla paní se sedmiletou fenou obřího plemene, po kvalitních granulích ji před měsícem převedla na barf a fena vypadá jako v posledním tažení, jen se courá, o nic nemá zájem, výraz v obličeji tak na patnáct let. Udělali jsme krev a NIC, všechno v naprostém pořádku. Zkouší návrat ke granulím a pak poreferuju, jak to dopadlo, ale všechno nasvědčuje tomu, že si z barfu nedokáže vzít dost živin.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    PYDEQ: TOW bylo super, krmím tím i druhého psa a všechno v pohodě, chutná jim, prospívají a tak. Z nějakého záhadného důvodu jsem přešla u prvního psa na Essentials a první to bylo super, měl hezčí srst, ale najednou se mu začaly objevovat na kůži lysinky až byl celý jak prašivý. Teď krmíme veterinárním RC a budeme přecházet na barf. Ale je pravda, že je to bílý buldoček, takže vlastně bylo spíš otázka času, kdy se to stane...
    PYDEQ
    PYDEQ --- ---
    TAPINA: To jsem nechtěl slyšet, ale děkuju Ti! :-)
    HUDOUS_ML: A jéje. Kdy a jak se to začalo projevovat? A snad se teda nebudu muset vyhnout i TOW.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Jo desinfekce a hypochondricke sebepozorovani je samozrejmosti. Diky :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    No urcite to dobre vydesinfikuj a osetruj, a v pripade jakychkoli komplikaci val k doktorum, muze se z toho vyvinout i pekna polizanice.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Vazeni mam na vas dotaz trochu mimo. Honili jsme po dvore hnusny toulavy kote, jedno oko uplne zalepeny, z druhyho teklo, kejchalo a co nadech, to chrceni jak tuberak v poslednim tazeni. Ta mrcha me trochu kousla (a nasledne zemrela na kousnuti nasim psem). Otazka je- co mu asi bylo a jak moc se to muze dotknout me coby pokousane osoby? Volala jsem nasemu veterinarovi a ten rek at pockam jestli se to nezaniti a jinak na to mam prdet. Ma nekdo jiny nazor?
    GIO
    GIO --- ---
    MONIOUS: ono zalezi an tom ja jsi to pouzivala predtim, podle me u nas na to vznikla nejaka imunita.)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    PYDEQ: já přešla z TOW na Essentials a spustilo to alergii, se kterou bojujeme dodnes...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PYDEQ: Oba naši psi zvrací, když se moc napijou (naštěstí jeden to prakticky zásadně nedělá) a když sežerou něco, co neměli, jako třeba třísky. To bych neřešila, to je normální. A zbytek bude asi citlivé zažívání, chce to najít vyhovující značku, u té zůstat a pokud možno nic neměnit.
    PYDEQ
    PYDEQ --- ---
    Ahoj, u našeho ročního psa, bobtaila, pozoruju několik příznaků.
    Když jsme si ho v devíti měsících přivezli z Prahy do Brna, zvracel v podstatě celý víkend. Pak to odeznělo, takže to snad byla jen kynetoza.
    Pak asi od půl roku následovala řídka stolice. Občas pevná, ale většinou ne. Po 3/4 roce už postupně přestal být pažravý (žádné nadšení z plné misky, vynechávání ranních dávek, ...) a začal dost funět; až jsme konečně zjistili, že Pro Plan, který nám chovatelka doporučila, není zrovna to pravé ořechové. Přičemž další možnou příčinou nežraní mohlo být také to, že jsme mu na doporučení veterináře, po prodělané operaci s osinou v tlapě, začali dávat bílý jogurt do granulí. Přestal žrát přesně ve chvíli, kdy jsme ten jogurt postupně odbourali.
    Pak jsme tedy přešli na (snad lepší) Essential. Po asi dvou měsících se stolice zlepšila a funění přestalo, ale do žraní aby ho stejně člověk přemlouval. Jak kdy.
    Nicméně pořád se stává, že když mu dáme sežrat třeba vepřové ucho, následuje průjem při příštím venčení.
    A aby toho nebylo málo, tak kdykoliv se moc napije (víc jak čtvrt misky), je dost velká pravděpodobnost, že tu vodu vyzvrací, sotva přejde do vedlejší místnosti, nebo když se zprudka zvedne ze země. Tohle nemá celý život, ale docela dlouho už to trvá.
    Případně zvrací třísky, když dostane na hlodání nějaký klacek. Takže už ho radši moc nenecháváme klacky okusovat. Chápu, že dřevo těžko stráví, takže někudy se ven dostat musí. Jen si nepamatuju, že bych viděl jiné psy zvracet třísky.
    Nevím, jestli všechny tyhle věci spolu nějak souvisí. Snad už nesouvisí to, že měl asi před měsícem z neznámého důvodu (měníme veta) oteklou tonzilu.

    Moc by mě zajímal Váš názor, jestli má cenu s tímhle obtěžovat nějakého veterináře, nebo jestli se mám jen smířit s tím, že má náš pes citlivé zažívání a že musíme pečlivě rozmýšlet, co mu dáváme. Předem díky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIVER: něco jsem psala ve vedlejší skupine
    SIVER
    SIVER --- ---
    zdravím, potřeboval bych radu od zkušených. Pořídili jsme si pejska štěně 4 měsíce a už měsíc bojujeme s tím že má gardie a nemůžeme se jich zbavit. Dostal už dvoje prášky a teď do konce entizol na 7 dní.
    Tak uvidíme, ale chci se zeptat má nějaký smysl mu nasadit probiotika probican? už se léčí přez měsíc a pořád má řídkou stolici a i žlutou :/ Někdy je to ok jindy zase ne. Pak chodí až moc často na velkou.. Mohl by mu v tom pomoci? díky za každou radu.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    GIO: nemyslim driv, myslim letos v lete
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: ok, dík :-) jak říkám, jsou to mrchy vytrvalý!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Dá se i po 10 dnech, když po 14 nestačí. Někdy je ten cyklus rychlejší a stihnou se namnožit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam