• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: to by mě nemrzelo. Jde spíš o to, aby lidem určená probiotika psovi neuškodila (průjmy, atd.)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nedavno sem resila Arnostovo mokvavej bolak. v sobotu jsem mu nasla na zadech velkej mokvavej a ten na zadku ma zastrupovanej a znova to pod nim mokva. a vcera sem mu nasla dalsi sva strupy na hrudi. a celej je.vubec takovej citlivej, svedici.

    napada nekoho, co to muze byt?
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, nezpochybnuji, je rikam, ze u nas neinvazivni lecba erotomanie vypadala jinak, proto klasicka kastrace.) psovi byly tri roky..

    jinak ano, chapu, takze pro stareho je to adekvatni klasicke kastraci a to je relevantni nazor, to zni dobre, kdyz se clovek chce vyhnout narkoze.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Suprelorin už je na trhu rozhodně dýl, byla jsem na nějakém zaváděcím seminářu už hrozně dávno. A on právě má účinky srovnatelné s chirurgickou kastrací, včetně zmenšení prostaty, zmenšení varlat, zatavení růstu hormondependentních nádorů. U staršího psa je podle mě jedno, co se zvolí, mladého bych jednoznačně kastrovala.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: no on puvodne bral tehdy nejake brasky denne, coz jsme nechteli.. kdyz jsem pred cca tremi lety psala praci o kastracich do skoly, ano, uz se resil suprelorin.) ale tak zvetsena postata a zvysena funkce nadledvinek, imho je lepsi, kdyz je ten organ venku.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Bude tam nějaký rozdíl, který by se mohl projevit tím, že lidská u psa pořádně nezafungujou. Přece jen psím zažívacím traktem všechno proletí mnohonásobně rychleji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Chemickou kastrací se v dnešní osvícené době (a před šesti lety už se mohlo teda taky) zpravidla myslí Suprelorin jednou za půl roku ;o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak je to s probiotiky a psy?
    Objednával jsem granule a vidím, že existují už i probiotika pro psy. Tak si říkám, ok, to je super. Mají nějaké vysloveně specifické (a proto stojí 300Kč+), nebo můžou i lidské?
    Pes měl ted pár dnů problémy s břichem (nové granule), průjmy, nadýmavost a do toho nám ochořely děti, kterým teda probiotika podáváme. Tak že bych to nakombinoval.
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, to vis ze ji to dam, kdyz to chce, ale odvarena z jejiho jidelnicku tea vazne nejsem:))
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne kladicka kastrace, pokud dobre dopadnou vysetreni, narkozy se neboj, riziko to je vzdycky, ale lepsi reseni vazne neni... ja se strasne bala narkozy u sve tehdy skorem jedenactilete dogy.. mela byt v kratkodobe par minut a nakonec byla snad dve hodiny... dikybohu to zvladla.. budu drzet palce, retriever je drzak, ten to urcite zvladne a bude mit klid)

    u chemicke kastrace zalezi na typu aj treba nechtela mit psa dennodenne na praskach, pred sesti lety, takkze jsme se priklonili ke klasicke.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: tak ji dej trochu lidskeho ;) ja to vim, Julie mela ten samy problem, jedla jen DMko...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jako a to je problem, ja muzu aurore dat /jakekoliv/ samotne maso, kapsicky s nejvyssim podilem masa, konzervy co bych skoro jedla i ja(kure s krevetama shiny cat.)) a nezere nic jen shebu, fuj.))

    nechce mi uz ani granule, mrcha.. a je tak hubena, ze nemam to srdce ji nechavat hladovet.

    zato vylizuje talire s lidskym jidlem, bych ji placla:))
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: mam akorat strach z narkozy, ale priklanim se ke klasicky kastraci, pokud to stav dovolli. dekuju moc za reakci.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Vzhledem k tomu, že prostata s věkem ráda bují do hormonálně dependentních nádorů, tak já bych do kastrace šla. Pokud celkový stav nedovolí klasickou, tak aspoň do chemické. Ta je v podstatě bez nežádoucích účinků (jenom leze do peněz, když se musí aplikace opakovat delší dobu).
    SISTA
    SISTA --- ---
    mohla bych poprosit o nazor? nas retriever ma hodne extremne zvetsenou prostatu, ktera ho boli. nemuze se ani vykadit. pred vice nez tydnem dostal antibiotika a suspenzi na snizeni testosteronu, ale nevypada to na zlepseni:/ navrhovali nam bud chemickou kastraci nebo klasickou. dneska bysme to meli na kontrole probrat. jakej byste zaujali postoj u 11,5 letyho psa? predem diky za nazory.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: díky za tip, ale já (teda spíš kočka) je mám raději takhle .. občas je dostane jen tak za odměnu a to si moc neumím představit, jak bychom to se sypkou formou udělaly (navíc krmíme jen granulemi a sypký už do toho dostává PlaqueOff, čili by měla uprostřed suchých granulí hroudu prášku .. což se mi moc nelíbí) .. ale věřím, že jestli MAR_TINA krmí mokrým, tak by se jí to mohlo hodit :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TEEAK: koukni mozna jeste na Animo - www.centrumkrmiv.cz myslim.. tam meli pivovarske kvasnice sypke a vyslo to lepsi nez ty tabletky (a da se to zamichat do zradla)..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    jinak v tomto clanku je uvedeno nutricni slozeni napr. mysi a krysy, tedy prirozene koristi kocek (tabulka na konci clanku)
    https://www.nal.usda.gov/awic/zoo/WholePreyFinal02May29.pdf
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: pro kocky podil sacharidu v potrave max 14-10% (ruzne zdroje). trochu muzes, pokud to zere, ale jinak by mely mit hlavne bilkoviny (40%) a tuk (30%). Ostatni ziviny jsou mineraly a voda a dusikate latky nebilkovinne povahy a tak...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: jj kupuju v lékárně - jsou to takové pytlíky (kupuji - klasik - čistý bez příměsí) .. kočce dávám cca 1 tabletu na den (dávkování na člověka je 4 tablety ráno-poledne-večer) dávám jí třeba půlku ráno, a půlku večer (nebo rozdrobím do granulí navrch, aby to cítila) .. moje kočka to miluje, takže to pak loví v granulích a sežere aspoň něco, když má svoje "nechutenský" dny :)
    http://www.pangamin.cz/99-thickbox_default/pangamin-klasik.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam