• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    GIO: jen tak lehce šedivo náhnedly. a tohle je nejvíc pravděpodobný. ale nehýbe se
    GIO
    GIO --- ---
    jak moc tmavy? Je mozne, ze si jej zranil nejakym narazem apod. a zub odumrel..? volny neni..?
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Dneska jsem zjistila že memu psovi z ničeho nic ztmavl jeden špičák. daseň nemá nijak oteklou ani červenou. zub nemá ani trochu narušený, jen je tmavý. ani ho to asi neboli. zjistila jsem to náhodou nevíte co by to mohlo byt.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, pardon za spam, ale máte někdo sourozence tohohle ušouna? Štěňata se narodila 17.9.2013 a byla nabízena tady na Nyxu. Id majitele bohužel neznám, mám Ronyho z druhý ruky. :)

    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: u kočky nevím, u psa to trvalo cca týden.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: tak to jsme měli nedávno taky .. nežrala skoro pět dní .. tak jsem ji zabalila a vyrazila na veterinu .. kde nic tu nic, žádnej problém .. tak dostala kapačku .. a jely jsme domů .. doma ještě den dělala, jako že se jí ta miska netýká a chodila si jenom čichnout a pak jí to přešlo a už zase žere "normálně" .. je to hérečka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kočku s nechutenstvím jsme včera vzali k veterináři. Nechali si ji tam celý den a provedli generálku : krevní testy v pořádku, rentgen těla i zubů v pořádku. Uspali ji, vyčistili jí zubní kámen, měla prý trochu zanícené dásně, dostala kortikoidy a antibiotika. Ale žádný zub ve stavu na vytržení. (A stálo nás to přes 3 tisíce).

    Aktivně běží k misce, ale sní naráz trošku - 1/4 kapsičky, 3 kousky vařený ryby, lžičku kysaný smetany ... Tak snad se to postupně zlepší a bude jíst zase dostatečně.
    Nemáte někdo zkušenost, jak dlouho se hojí zánět dásní po ošetření?
    SISTA
    SISTA --- ---
    a ad. ta chemicka kastrace: stejne by pry k tomu musel jeste uzivat nejaky leky (nevim, jestli je to bezny nebo konkretne on) a vzhledem k tomu, ze uz neco uziva (stitna zlaza, dysplazie..), jsme to zavrhli.
    SISTA
    SISTA --- ---
    tak jsme objednany na stredu, tak drzte palce! doktor trochu strasil vecma typu, ze pokud by na prostate neco nasli (coz je nepravdepodobny), ze uz ani nema cenu psa probouzet, tak mi na klidu nepridal, ale snazim se drzet ty myslenky, ze uz ho ceka jen par dni s limcem a pak konecne zadny trapeni. a pro nas to bude uleva hlavne kvuli haravkam - doufam, ze zmizi to jeho fnukani na presdrzku:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: to by mě nemrzelo. Jde spíš o to, aby lidem určená probiotika psovi neuškodila (průjmy, atd.)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nedavno sem resila Arnostovo mokvavej bolak. v sobotu jsem mu nasla na zadech velkej mokvavej a ten na zadku ma zastrupovanej a znova to pod nim mokva. a vcera sem mu nasla dalsi sva strupy na hrudi. a celej je.vubec takovej citlivej, svedici.

    napada nekoho, co to muze byt?
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, nezpochybnuji, je rikam, ze u nas neinvazivni lecba erotomanie vypadala jinak, proto klasicka kastrace.) psovi byly tri roky..

    jinak ano, chapu, takze pro stareho je to adekvatni klasicke kastraci a to je relevantni nazor, to zni dobre, kdyz se clovek chce vyhnout narkoze.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Suprelorin už je na trhu rozhodně dýl, byla jsem na nějakém zaváděcím seminářu už hrozně dávno. A on právě má účinky srovnatelné s chirurgickou kastrací, včetně zmenšení prostaty, zmenšení varlat, zatavení růstu hormondependentních nádorů. U staršího psa je podle mě jedno, co se zvolí, mladého bych jednoznačně kastrovala.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: no on puvodne bral tehdy nejake brasky denne, coz jsme nechteli.. kdyz jsem pred cca tremi lety psala praci o kastracich do skoly, ano, uz se resil suprelorin.) ale tak zvetsena postata a zvysena funkce nadledvinek, imho je lepsi, kdyz je ten organ venku.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Bude tam nějaký rozdíl, který by se mohl projevit tím, že lidská u psa pořádně nezafungujou. Přece jen psím zažívacím traktem všechno proletí mnohonásobně rychleji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Chemickou kastrací se v dnešní osvícené době (a před šesti lety už se mohlo teda taky) zpravidla myslí Suprelorin jednou za půl roku ;o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak je to s probiotiky a psy?
    Objednával jsem granule a vidím, že existují už i probiotika pro psy. Tak si říkám, ok, to je super. Mají nějaké vysloveně specifické (a proto stojí 300Kč+), nebo můžou i lidské?
    Pes měl ted pár dnů problémy s břichem (nové granule), průjmy, nadýmavost a do toho nám ochořely děti, kterým teda probiotika podáváme. Tak že bych to nakombinoval.
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, to vis ze ji to dam, kdyz to chce, ale odvarena z jejiho jidelnicku tea vazne nejsem:))
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne kladicka kastrace, pokud dobre dopadnou vysetreni, narkozy se neboj, riziko to je vzdycky, ale lepsi reseni vazne neni... ja se strasne bala narkozy u sve tehdy skorem jedenactilete dogy.. mela byt v kratkodobe par minut a nakonec byla snad dve hodiny... dikybohu to zvladla.. budu drzet palce, retriever je drzak, ten to urcite zvladne a bude mit klid)

    u chemicke kastrace zalezi na typu aj treba nechtela mit psa dennodenne na praskach, pred sesti lety, takkze jsme se priklonili ke klasicke.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: tak ji dej trochu lidskeho ;) ja to vim, Julie mela ten samy problem, jedla jen DMko...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jako a to je problem, ja muzu aurore dat /jakekoliv/ samotne maso, kapsicky s nejvyssim podilem masa, konzervy co bych skoro jedla i ja(kure s krevetama shiny cat.)) a nezere nic jen shebu, fuj.))

    nechce mi uz ani granule, mrcha.. a je tak hubena, ze nemam to srdce ji nechavat hladovet.

    zato vylizuje talire s lidskym jidlem, bych ji placla:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam