• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V literatuře je popsaná i forma petit mal záchvatu, kdy pes jen sedí a cvaká zubama, jako kdyby lapal po mouchách. Žádné jiné projevy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEG: Nemusí. Moje fena měla období, kdy jednou za x měsíců měla nějaký záchvat bez bezvědomí. Propadla hysterii, přiletěla se mi schovat k nohám (šla přitom přes mrtvoly, kdyby byl někdo v cestě, tak ho porazí hlavou, takže asi úplně dobře nevnímala), třepala se, zrychleně dýchala, ale pořád při vědomí. Po pár minutách to odeznělo a byla normální. Žádnou jinou příčinu jsme u ní nezaznamenali a její dcera měla pár ojedinělých klasických epileptických záchvatl (epilepsie může být dědičná). Takže s největší pravděpodobností to bude ono. Žádnou precizní neurodiagnostiku jsem ale nedělala, protože to bylo fakt dejme tomu dvakrát ročně a poslední dobou už x let nic.
    GEG
    GEG --- ---
    TAPINA: Epileptak me taky napadnul, ale co sem si cetl a koukal na videa tak ty psi upadaj do bezvedomi ne? a maj svalovy krece atd. Nebo se to muze projevovat i takhle a neni to podminkou?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEG: To může být i forma epilepticého záchvatu. A nebo taky padesát jiných věcí.
    GEG
    GEG --- ---
    Cuba (9M, NO) po prochazce kdy byla celou dobu absolutne v poradku, hrala si atd. doma chytla celkem silenej zachvat, zacla pobihat po celym byte s tim ze si v rohu lehla jak kdyby padnul pytel brambor na zem a za dalsich 5 vterin uz zase bezela jinam, obcas knuceni, hodne zrychlenej dech, strasny vrteni se a neklid, porad sem tam sem tam, hrabani pelechu a vrceni. Zazil jsem to cca 2 mesice zpet a pak uz nic. Ted z nicehonic zase. Neztraci vedomi, jen kouka prosebne a obcas si vykusuje tlapu, ocas, ale ne cilene zadny misto dlouhodobe. Dost desivej pohled musim rict, rozhodne ne zachvat radosti nebo hra. Asi po 30min se snad uz uklidnuje a lezi na jednom miste, ale znepokojuje me ze netusim pricinu a co se vlastne deje.

Rikal jsem si jestli alergicka reakce na neco. Ale predtim se ji osypal cumak a natekl, ted nic.... Fakt nechapu.
    TARGI
    TARGI --- ---
    LALOBA: asi bych to hrotila a jela k vet... může to být cokoli, např katar žaludku a strev z toho jídla či cokoli jiného. zvracení, krev, průjem.... jela bych
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUISA: Nemělo by to mít vliv, narkóz se podstupuje, kolik je potřeba, vždyť i některé děti absolvujou pět operací během prvního roku života. Vždycky je výrazně méně rizikové operovat mladé zdravé zvíře, než starší a s problémama.
    LUISA
    LUISA --- ---
    zdravim,mam rok a pul starou cubu,ma za sebou dve operace pod celkovou narkozou(krk,osteochondroza),posledni pred pul rokem, z tohoto duvodu sem ji nechtela nechat kastrovat,ale posledni dobou o tom cim dal tim vic premyslim, a sem porad na vazkach,co bude lepsi..potrapit ji jeste ted na chvili,anebo se na to vykaslat s rizikem,ze problemy nastanou pozdeji??logicky je lepsi to udelat ted,ale neni to vic rizikovy po tech operacich bo to na to nemuze mit vliv?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: aha, tak to velky pardon, ja sem jelito
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tmavá krev rozhodně není lepší, než červená! Červená krev znamená, že usilovném průjmem praskla cévka u konečníku, tmavá pochází odněkud zevnitř a to nevěstí nic dobrého. Jela bych na pohotovost.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA: to bliti vypadalo jako ridky kasovity hovno
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LALOBA: mozna sem hysterik, ale na veterinu bych jela. Srani usilovny, bliti rano vecerni davky (byly ty grancle natraveny?), tmava krev je lepsi nez jasne cervena, ale presto...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LALOBA: jo a ještě ráno vyzvracela večerní granule. To se za celou dobu co jí mám nestalo, že by zvracela jídlo. Nikdy! :-/
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    jsem tu také s řídkým průběhem... Moje fenka (kříženec, 26 kg, 2 roky), má druhý den průjem. První den mě to nijak neznepokojovalo - krmím od podzima granule (Orijen), předtím byla 2 roky na BARF, k čemuž se časem chci zase vrátit. A protože nám granule došly a objednaná zásilka měla dojít až další den, dala jsem jí nepřemražené kuřecí hřbety a srdíčka se zeleninkou, jak jsme byli předtim zvyklí. No a myslela jsem si, že jsem prostě dala moc oliv. oleje, nebo že jí nesedly ty kuřecí kůže, které jsou tučné.
    Jenže dneska ráno od 5 h zoufale kňučela, že chce ven a venku se hned před barákem strašlivě posrala. A pak asi 10x za dopoledne ještě, dokonce ve vestibulu metra, páč jsem ji nechtěla nechávat doma, když má průjem.
    Co mě na tom znepokojuje je to, že na konci z ní vždycky kape krev. Tmavá, hnědo červená. Zítra ráno odjíždíme k našim na svátky a tak přemýšlím, jak moc to pohrotit s veterinářem. Názory?
    P.S. včera večer určitě něco sezobla v parku. byla už tma, nevím, co to bylo. Něco malýho. Mohla to být jen tráva, dna procházkách se ráda pase, ale nevím. Pak ještě odběhla do křoví a tam sežrala hovno, to jsem identifikovala snadno.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: diky za info.. Poslu ji nekam na veterinu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Lidské věci na zažívání bývají na psí krátké střevo příliš málo koncentrované. Použít to jde, ale efekt nemusí být perfektní.
    TARGI
    TARGI --- ---
    NICKIE: tyjo z lidské, tak to nevím no....
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TARGI: diky, ten jsme driv meli, mama chtela prave na rychlo neco z lekarny a pry nevedeli co se psum muze dat, me nikdy nenapadlo o tom premyslet
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TARGI: dietku ma:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam