• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Sice to teoreticky přenosné je, ale to reálné riziko nebude příliš velké, protože nějakou takovou infekci má každá druhá kočka, co přijde z venku, a přenos na lidi se nijak často neobjevuje.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Mám malý dotaz. Oběma kocourům byla diagnostikována nákaza chlamydiemi. Jaká je pravděpodobnost přenosu na člověka? Spolubydlící a přítel jsou s nimi v kontaktu občasným hlazením, možná proběhlo i nějaké ožírání talíře. Já jako vrchní mazlič jsem s nimi v kontaktu přece jen o něco víc. Díky za odpovědi!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: dík za info. Píšu si - nikdy nepořizovat buldočka :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Jo, u normálního psa jo. Ale buldočka je i na banální zákrok potřeba zaintubovat, když už ho mám zaintubovanýho, tak ho na tu inhalačku je lepší napojit, protože kdyby byl průser, dá se mu přidat kyslík.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: To mě zaujalo, když jsem řešila před dvěma lety kastraci svýho psa, tak jsem se na inhalačku výslovně ptala a vet mi odpověděl, že při kastraci psa - samce je to úplně zbytečné, protože před inhalačkou ho stejně musí přispat normálně a za stejnou dobu, za jakou ho zaintubuje, ho má vykastrovanýho :) V tom proběhla nějaká změna, nebo si to blbě pamatuju?
    GIO
    GIO --- ---
    mam to stejne, mame vetku co nam jezdi domu, pak "obvodaka" dole ve meste a pak "odborniky" v Praze
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no já říkám furt, že k buldočkovi máš dostat věrnostní slevovou kartičku k veterináři... Ještě když je člověk debil (jako já) a pořídí si bílého, že.
    V podstatě na všechny zdravotní problémy mi na veterině řekli něco jako a čemu se divíte, když máte takového psa? Takže jo, buldočci promíjí :) A stejně bych ho nikomu nedala! :D
    GIO
    GIO --- ---
    BODY_SUIT: jenom? to teda mas (nastesti) fakt malo zkusenosti. Takovych podniku je v praze spousta,a urcite tu po mne dalsi pridaji dalsi jmena. Stodulky jsou komplexni velmi, z vlastni zkusenosti, Zbraslav taky.
    GIO
    GIO --- ---
    to je pravda, brachycefalici, uf.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Tak doga aspoň nemá dechové potíže jako plemenný znak (buldočci prominou) :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: to jsem si myslela právě :) děkuju za potvrzení :)
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: o dogach se co do citlivosti traduje to same, si myslim..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Buldoček je speciální plemeno, je možné, že u nich většinu ceny spolkne anestezie, protože je potřeba extra šetrná, nejlíp inhalačka.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ADITU: ne, zcela zdravý.
    ADITU
    ADITU --- ---
    HUDOUS_ML: nebyl pes kryptorchid?
    GIO
    GIO --- ---
    joaha, no jasny. tak u mne to korelovalo s vahou i pohlavim, fena byla drazsi
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GIO: já myslela ceny u mých psů. u feny i u psa mi řekli stejnou cenu
    GIO
    GIO --- ---
    HUDOUS_ML: nevyjde nastejno, ta doga mela padesat klo tehdy taky a stalo to jednou tolik, co pes, nejakych 5400 tusim se vsim vsudy, jestli si to dobre pamatuju, pes stal 2800.. a to mel jeste komplikace s prasklou cevou a urychlenym navratem do nemocnice a do narkozy, nechali si ho tam pak pres noc,a le to bylo na jejich naklady..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GIO: tak jsem to slyšela taky. A je mi divné, že kastrace feny by měla vyjít nastejno s kastrací psa když mají stejnou hmotnost
    GIO
    GIO --- ---
    nevim, protoze mi vzdycky rikaji, ze vyssi cenu zapricinuje predevsim anestezie, velky pes, vice latky..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GIO: mi říkali u buldočka, že mám taky počítat cca 3000. To je zajímavé, hmotnost je míň, než polovina tvého půlpsa. Tak nevím, jestli se u buldočků rovnou počítá s komplikací? Nebo mě chtěli natáhnout? Nebylo to v Praze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam