• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TAPINA: ale jo, jenom jak má člověk zvířat víc, šplhá se to nepěkně nahoru. Mám plat sociální pracovnice, no. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: To je ale levný, vždyť Bravecto stojí podle váhy mezi 6 - 8 stovkama.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    KIA: no to nene :/ uf
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HEK_ATE: Bola kastrovaná? Odporúčam ako ďalšieho kandidáta zobrať veľmi mazlivého kocúra a včas ho vykastrovať, aby nezačal behať za ženskými. Majú tendenciu s vekom trošku lenivieť, takže je menšia pravdepodobnosť úprchu/zrazenia. Kočke, ktorá chodí bez hlídání von, nezabrániš utiecť ani dvojmetrovým plotom, to je zbytočná snaha. Tvoje podmienky mi prídu ideálne, asi to bola veľmi blbá zhoda okolností, to sa stáva. Možno by som sa pozrela po niečom staršom zvyknutom na psy, nech máš pocit, že si vylepšila nejaký kočičí život.
    KIA
    KIA --- ---
    SUFFOCATE: Rada bych řekla kolik to stalo me, ale jen vím, ze za ošetření, očkováni a bravecto na tri měsíce jsem platila asi 1100.
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    TRAMIN: Cica byla chovana v byte, ale kdyz jsem delala neco na zahrade tak chodila se mnou, rada rano chodila sousedovi hodit bobek do kytek a obcas kouknout co se deje jeste vedle, nikdy nebyla z dohledu a bydlime ve slepy ulici kde je jen parkoviste, i tak jsme to neuhlidala. Nemela jsem to srdce ji drzet jen doma. Zasitovat zahradu je nemozny a vysokej plot nemuzu mit ted vsude, jsme v pronajmu. Nikdy neprisla ani se skrabnutim, jinak bych to hned nejak resila, asi ze bylo po zime konecne jaro, hezky tak byla rozlitana. Uz si kocku neporidim dokud to nebudu moct zabezpecit.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jen koukám, jak jsou ty ceny na veterinách dost odlišné.. někde chtějí za vakcinaci proti tetanu 250 a někde až 600. :/
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    BODY_SUIT: jasně, kdybychom koně jen občas potkávali, tak bych to neřešila, ale teď je ten kontakt dost intenzivní, tak to nechci podcenit.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANABEL_LEE:
    HUDOUS_ML: děkuji, raději je tedy nechám naočkovat. Běhají denně mezi koňmi a ovcemi, tak je riziko asi docela velké.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SUFFOCATE: vcera jsme to řešili v hospodě a ja o tom slyšela poprvé. Ze cuba chytla tetanus kdyz slapla do ovcí ho bobku. Cumela jsem jak puk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PEPSSI: Horyna Mělník :) (tos nechtěla slyšet)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    MAR_TINA: která firma ti síťovala?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SUFFOCATE: jestli bydlis u koni, tak urcite. Ne ze by se tetanus dal chytit prostym zranim konskych bobku, ale pokud se clostridia dostanou z bobku do nejake rany, kam nema pristup vzduch, muze se tam tetanus rozvinout, typicky se to stava kdyz pes zvyka nejaky klacik co se valel kolem staji a zabodne si z nej trisku do dasne, nebo to muze byt kost atd. Kamosce takhle umrela cuba, zkouseli ji lecit ale nebyl to moc pekny pohled :/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: pche posun jo, zvládnou - sice výjmečně- posunout dveře od vestavěné skříně 2,6x1,2 m. Tady by nestrkaly drápek do mikromezery, ale zasekly ho o síť. Koupím klasickou kličku a očku jak na záchod a navrtám to do toho plastu!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MAR_TINA: ten magnet je nezastavi. mam to z druhe strany ted pojistene kusem dreva co kocka neodsune.
    jo a videla jsem posuvné do strany a ty bych rada. kocka nema šanci otevrit a jsou bytelnejsi. ale ted na to neni cas.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: dokonce máme na balkon síť s kočičími dvířky a zpevněnou sítí, firma na instalaci to rovnou nabídla, když tu smečku viděla. Akorát si kočky umí otevřít celou síť, musím to nějak zabezpečit. (Asi lígr, magnet nestačí).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HEK_ATE: mame stejne a resime to siti proti hmyzu v jednom kridle.takze muzu uhlidat,ze kocky nezdrhaji. a kdyz je chci nechat probehnout,tak po očku hlidam co dělají.
    jinak mi prijde,ze kdyz zijou v byte,tak se venku chovaji jinak. pripadne nejaka jako ragdoll by mohla zustavat doma.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    tetanus.. o tom jsem slyšela, ale zatím jsem to neřešila. Bydlíme u koní, psi jsou s koňskými bobky v kontaktu denně a zřejmě si občas nějaký dají. Zřejmě mi teda očkování doporučíte, že?
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Diky, máme naockovano.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Tetanus má inkubační dobu i týden a víc, takže ještě by to smysl mělo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam